Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstemediği halde zorla emekli edilmek..?

rabia ercan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
orta derece afazi hastasi devlet memuru malulen emekli olabilir mi? kendisi istemese de isyeri otomatik emeklilige sevk eder mi:confused:

İstemediğin sürece emekli edilmen söz konusu bile olamaz.
Malulen emekli olabilmek için Maluliyet Cetveli'nde yer alan sakatlıklardan/hastalıklardan biri olmalı.

Malulen emekli olamayacak kişiler için hangi sakatlığın/hastalığın hangi oranda işgücü kaybına neden olduğunun tespiti de İşgücü Kaybı Oranı Cetveli'ne göre belirlenir. Eğer %40 ve üzerinde işgücü kaybınız varsa, erken emeklilik hakkınız var demektir.

ayrintili ve ivedi cevap icin tesekkur ederim.orta derece afazi ve sag el kaybi % kac sakatlik demektir hesaplamaya ugrastim ama icinden cikamadim bu tablolarla asagi yukari benim icin hesaplayabilirmisin :D

tekrar tesekkur ederim

Oranı bilemiyorum...
Yalnız, oranı siz bilmiyorsanız, daha doğrusu vergi indirim hakkı elde etmemişseniz, zaten sakatlıktan dolayı erken emeklilik şartlarınızı da bilmiyorsunuz (işveren de bilmiyor) demektir. Dolayısıyla, sizi emekli etme istekleri varsa da bu mümkün değil. Önce vergi indirimi için defterfdarlığa başvurmalı ve vergi indirim hakkı elde etmelisiniz. Sonra emeklilik şartlarınız belli olur. Sonra isterseniz emekli olursunuz, isterseniz çalışırsınız, isterseniz işyeri değiştirirsiniz... Size kalmış.

tesekkurler

umarim emekli olmam istemiyorum tesekkurler yardimlar icin

devlet memurları işine gidip gelebiliyorsa işini aksatmıyorsa 65 yaşına kadar çalışma hakkı vardır.kendi istemedıkten sonra zorla emekli olunmaz.

Üst Alt