Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstemediğim bir kuruma görevlendirme yapmak istiyorlar. Bunu engelleyebilir miyim?

anqeldewil

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar engel durumum var % 46 kadrom teknisyen sağlık durumumdan dolayı memurluk yapıyorum. İlçe milli eğitim müdürlüğünde çalışıyorum ve bana okula gitmem için baskı yapıyorlar ben istemiyorum ona rağmen görevlendirme yapacaklar. Ben istemiyorum yönetmelik nedir hangi maddedir dilekçe örneği var mı . Ben engelliyim diye dilekçe yaz eski işine geri dönmek istediğini teknisyen işinde verimli olamadığını belirt dediler. Bakanlığın açmış olduğu sınavı kazandım benden geri almaya çalışıyorlar. Bu arada eski işim yardımcı hizmetli. Görevde yükselme ile Teknisyen kadrosuna geçmeye hak kazandım. Bana mobing uyguluyor kurum. Lütfen bana acilen yardımcı olun.

Son düzenleme:
Merhaba anqeldewil
Kurum size görevlendirme yazısı yazdıysa aşağıdaki maddeyi dilekçeyle bağlayarak yazı yazabilirsin.. Başına gelmiş başka arkadaşlarda yardımcı olabilir.

DEVLET MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLEATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK
Ek Madde 3 – (Ek: 30/6/2014-2014/6578 K.)
İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ileağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundankaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânlarıve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.
Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumununtedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkrakapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumuortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır.

Üst Alt