Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstemediğim halde ulaşımım zor olan yerde görevlendirmek istiyorlar! Ne yapabilirim?

canfeda20

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar yazacaklarım ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum

konu şöyle ben engelli karosuna hizmetli olarak atandım bir buçuk yıla yakındır ilk başta atandığım başla ile gidip görevime başladım
6 ay çalıştıktan sonra engelli tayin hakkımı kullanarak yaşadığım ile yani İstanbul'a geri geldim ve burda bir hastanede başladım
ilk geldiğim zaman evime çok yakın olup tekerlekli sandalyemle ulaşım sağladığım polikliniklerde çalışmaya başladım herşey yolunda gidiyordu ancak geçen hafta hastane müdürü beni merkeze çağırdı gittim ve bından sonra gündüz acilde çalışacaksın dedi bende ulaşım sağlıyamadığımı tekerlekli sandalye ile toplu taşıma kullanamayacağımı belirttim çünkü dediği yer çok uzak ve oraya giden Yen'i otobüs hattı yok bu sebeple işe gidip gelmek çok zor dedim
dememe rağmen hiç dinlemeden azarlayıcı ve kırıcı bir şekilde beni odadan kovarcasına çalışacaksın dedi bende onu dövmemek için resmen dişimi sıkmaktan kırdım
şimdi dilekçe yazacam ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun

ha bu arada baş hekim falan görüşmemi tavsiye edecek olursanız onu da denedim o da hiç muhatap bile olmadı beni kapısında bekleyen iki nöbetçi ile müdüre yönlendirdi bu gidişle sırf sinirden ve örüntüden istifa edip ekmeğimden olacağım
bana yol gösterin arkadaşlar yada bildiğiniz avukat dernek ne gerekirse yapmaya hazırım para verir avukat bile tutarım
saygılarımla

git yak kendini bu ülkede engelliden onu yapmasını istiyorlar.

Hizmetlilerden sadece Hastane Müdürü muhatap olur. İl Sağlık Müdürlüğüne gidip durum bildirebilirsiniz. Hastaneden sonraki kademe İl Sağlık Müdürlüğü, Olmadı ise ya Kaymakamlık yada Valiliğe gideceksiniz... Hastane Müdüründen araç talep edeceksiniz Anlamadığım şu: Hademe ACİL'de niye iş yapsın. Hız ve dikkat isteyen bir yer orası. Müdür ile papaz olmuşunuz bu kötü. Uygun zamanda Müdürün sakin olduğu bir zamanda durumu tekrar deneyin aman ha hiç sinirlenmeyin. Kaymakam ve VALİLİK en son gidiniz yoksa müdür makamından gitmedikçe başınız ağrır

Yanki
Bu Merkez Müdürlük İl Sağlık Müdürlüğü oluyor. Sakın ha Sağlık Bakanlığa yazmayın :). Bizim birim Müdürü affetmez, müdürde seni.
Birbirinizi kırmak yerin çözüm üretmek en iyisi bence:

Öğrenmek istiyorsan bilgin olsun: BİMER...

Güzeellikle halledin en sağlıklı yol bu..

Kurumda bağlı bulunduğunuz sendikayı devreye sokun. Sendikacıyla görüşürken bu aşağıya verdiğim bilgiyi iletin.
Sanıyorum yardım edeceklerdir. Etmezlerse, bir dilekçe yazarak, aşağıdaki hükümler uyarınca size verilen görevi engelliliğinizden dolayı yapamayacağınızı bildirin. O şerefsiz buna rağmen yapacaksın derse, yine aşağıya verdiğim hükümleri yeniden dilekçeye yazarak sorumluluğun size görevi tebliğ eden müdür şerefsizine ait olduğunu belirtin ve müdüre altına imza attırın. Şerefsiz muhtemelen atmayacaktır. Sorumluluğu almıyorsa görevi kabul etmeyin. Hiç bir şey yapamazlar. Biraz cesur olun. En fazla müfettiş çağırırlar ve durumun anlaşılınca kendileri sıkıntıya girecektir. Korkağın biriyseniz dediklerini yapın. Ancak cesur olup olayın üzerine giderseniz size sonuç olarak bir sıkıntı isabet etmez. Bana da denediler ama dünyayı başlarına yıktım. Hepsi kuzu oldu.
Ayrıca;

"Başbakanlığın 03/12/2004 tarihli ve 25659 sayılı resmi gazetede yayımlanan

30/11/2004 tarihli ve 2004/28 No’lu Genelgesinde; özürlü memur ve işçi çalıştırmak

zorunda olan kamu kurum ve kuruluşları, çalışma yerlerini özürlülerin çalışmalarını

kolaylaştıracak şekilde düzenlemeleri ve gerekli tedbirleri almaları, belirli bir mesleği

olan özürlülerin meslekleriyle ilgili işlerde çalıştırılmaları sağlanması gerektiği,

özürlülüklerini artırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılmayacakları ve sağlıkları için

gerekli tedbirlerin alınması gerektiği belirtilmiş, 03/07/2009 tarihli 27277 sayılı resmi

gazetede yayımlanan 02/07/2009 tarihli ve 2009/12 No’lu Genelgesinde de engelli kamu

çalışanlarına yönelik olarak bir kısım hususlara yer verilmiştir.

Ayrıca alınacak tedbirler; 1982 Anayasasının “Kanun önünde eşitlik” başlıklı

10.maddesine 5982 sayılı Kanun’un 1.maddesiyle eklenen 3.fıkrasında “Çocuklar,

yaşlılar, engelliler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için

alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.” Anayasa maddesine bağlı kanun

kapsamında değerlendirilmiştir.

Kesinlikle korkak değilim zaten ne yaşıyorsak korkaklığınızdan taşıyoruz diğer engelliler her dediğine başım üstüne dediği için bende yapmak istemediğim için şuan benimle papaz olmuş ama pes etmiyeceğim ne gerekirse yapacağım ve öleceğimi bilsem yalvarmayacağım ona

Engelli atama , yer değiştirme yönetmeliğine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Unutmayın ki hiçbir kurum Türkiye Cumhuriyeti'nden üstün değildir. Ek3- maddeyi okursanız bir alt sayfada '' Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumuortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır '' yazmaktadır. Bununla beraber güzel bir dilekçe yazıp işleme koydurtursunuz. Buna rağmen sizi başka yere gönderirlerse imza atmanızı istedikleri yere imzanızı kesinlikle atmayın. İlla göndermek istiyorsanız imzadan imtina yazdırın ve gönderdikleri yere o şekilde gidin. ( imza atarsanız kabul ediyorum anlamına gelmektedir. ) Ondan sonra o belge ve dilekçenizle beraber en yakın mahkemeye giderek dava açın.

QQrDAV.jpg

http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.836525.pdf

Silsile yoluyla 1. disiplin amirinizden başlayarak kadronuzun yerinin değiştirilmesine karşı olduğunuzu açıkça belirten ve kadronuzun eski yerine alınmasını ifade eden dilekçeler yazın ilk önce 1. disiplin amirine 1 hafta cevap süresi bırakın cevap yazılmazsa yada olumsuzsa 2. Disiplin amirine geçin dilekçede kanun numarasını ve sizin onayınız olmadan yerinizin değiştirilemeyeceğini belirten kanun numarasını ve kanunun açık metnini tırnak içinde ifade edin ; Daha sonra 2. amirdende olumsuz gelirse silsile yoluyla 1 hafta aralıklarla sağlık bakanına kadar çıkın... Bakan kanunu uygulamak yükümlüdür ve Egemenlik bundan dolayı kayıtsız şartsız millete aittir. Bakan kanunu uygulamadığı takdirdede normal şartlarda Başbakan tarafından görevden alınması gerekir. Kime ne yazdıysanız hepsinin evrak kayıt numaralı birer nüshaları elinizde bulunsun.

Duyarlılığınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim hakkım olan arayışları ve gerekli dilekçe yazı itiraz her ne varsa mutlaka yapacağım ancak mevcut sürelerde işe gidemiyorum bir iki gün gittim yolllarda perişan oldum hastalandım rapor aldım 3 gün şimdi rapor bitti ve iie gidemiyorum bu konuda Öner'iniz nedir ne yapmalıyım acaba

Engelsizbiz

Söylediklerinin hepsinde yerden göğe kadar haklısın, lakin sana bi sorum var.Günümüz Türkiyesinde sen bu söylediklerine inanıyomusun :))

Yaşadığımız sürece allah yer ve gök kubbeyi hala ayakta tutuyorsa demek ki hala umut tükenmemiş demektir. Başka bir cevaba gerek var mı ki siz yada bakanlar kurulu yada cumhurbaşkanı Allaha karşı gelebilecek kudrete mi sahip ki? Yada öbür nefeslerini alabileceklerine dair kontratlarımı var onları yaratanla. Benim bundan dolayı hala umudum var çünkü hala gök kubbe yerinde tutuluyor... ta ki son insan ölene kadar. Kıyamet insan görünümlü hayvanların üstüne kopacaktır.

ne yazıkki dediğin gök kubbe olayı artık kimseye etki yapmıyor bizim engelliler olarakta artık zor ve şiddet kullanmatan başka çaremiz kalmadı ve bu gidişle ben ilk olacağım bu gidişle ben işe gidemediğim için ya istifa edeceğim yada zaten onlar beni atar ama bunu bana yaşatanın yanına bırakmıycağımda andım olsun ki zaten bir engellinin neler yaptığını tv lerde gazetelerde duyacaksınız çünkü vahşeti yaşatacağım ki bundan sonra kimse engellileride hafife almasın

Merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var ilgili konuyla alakalı evime yakın olan hastaneye tayin istedim ve ret edildi bundan sonra ne yapmam gerekir nereye baş vurmam gerekir bana yardımcı oolmanızı rica ediyorum çok zor durumdayım

Üst Alt