Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşten ayrıldım. Hemen engelli maaşına başvurabilir miyim?

Loris

Aktif Üye
Konular
168
Reaksiyonlar
0
Merhaba. sgk aktif ne zaman pasif olur? Böyleyken engelli maaşına başvurabilir miyim? Teşekkür ederim.

Bende merak ediyorum bu konuyu :/ benimde hala aktif bir ay oldu işten ayrılalı.

İşten ayrıldığıma dair belgem var

Loris işten ayrılmışsın ama halen sgk aktifmiş. 2022 aylığına başvurabilmen için sigortanın aktif olmaması lazım. sigortan sonlandıktan sonra başvurabilirsin ancak.
sigortan işten çıktıktan sonra 90 gün kadar daha aktif oluyor bildiğim kadarıyla. ama tam emin değilim. alo 170'i arayarak sigortanın ne zaman sonlanacağını öğrenmeye çalış. alo 170 hafta içi mesai saatlerinde hizmet verir.

engelli maaşına başvuru için maliyeye gidip vergiden muaf kagıdı istiyorsunuz.ama buna başvurabilmek için o sırada aktif çalışıyor yani vergi ödüyor olmanız gerekiyor. yoksa başvuru almıyorlar

bugün çıkış işlemleri yapıldı. İşten çıkış belgemi aldım. Alo 170 i arayıp öğreniceğim. İnşallah 90 gün değildir. Teşekkür ederim.

Alo 170 i aradım. Bana 99 gün daha aktif gözükecektir diyor. Ama başvuru yapabilirsiniz dedi.

İş kur iş başvurularınada başvuramıyorum ben aktif gözüktüğüm için :( 90 gün çokmuş :(

Pardon 99 gün :( 3 aylık bir zaman dilimi.

Büşra3344

Büşra 3344 yanlışlik olmalı.. Sağlık guvencen 99 gün aktif olur ama iskura başvurabilirsin..İşten çıkarıldıydan işsizlik maaşı içinde aynı şekilde..

Yok olmuyor pasif statüsündekiler başvurabilir diye pembe bir yazı çıkıyor 5 ay çalıştım işsizlik maaşına başvurabilir miyim ?

Istifa ettim bi de ben olmuyor diye biliyorum .

ben de işsizlik maaşına başvurabilir miyim?

İstifa etmediyseniz başvurabilirsiniz tabiki de.

Ben anlamadım konuyu engelli maaşı ne arkadaşlar ? işsizlik maaşı deseniz ok . engelli olan herkese devlet maaş mı veriyor benim bildiğim ağır engelli ve bakıma muhtaç kişiler maaş alıyor yani bir başkasının yardımına muhtaç kişiler

Hayır engelli maaşını herkes alabiliyor % de 40 engelli raporu olanlar yani 3 ayda bir veriliyor.

Loris sigortan halen aktifse 2022 aylığı başvurun alınmaz. ben böyle biliyorum. istersen vakfa gidip başvurunu alıyorlar mı öğrenmeye çalış. sonra da gelişmelerden haberdar et.

gittim 3 ay sonra gel dediler.

Loris tamamdır. sigortan sonlandıktan sonra başvurursun.

Üst Alt