Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşten ayrılırsam kıdem ve ihbar tazminatı alma hakkım var mı?

asadas05

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
yaklaşım 4,5 senedir kurumsal bir firmada son derece önemli bir işte çalışmaktayım. İlerleyen zaman neyi gösterir bilmem ama işten çıkmaya karar verdiğim zaman kıdem ve ihbar tazminatı alma hakkım varmıdır? Engelli kontenjanında çalışmaktayım, işyerinde bazı arkadaşlara sorduğum zaman engellilerin tazminat hakkı olmaz diye biliyoruz diyorlar. Bu gerçekmidir acaba?
cevaplarınızı rica ediyorum

kendileri çıkartılsa tazminatini rahat alısın ama sen kendin bırakısan işi sana istifanı yaz çıkısın verildi derler bundan da kesin likle bir hak taleb edemezsin

sakın istifa dilekçeni verme bırak kendileri çıkarsın seni...

işi bırakmadan önce çıkış ihbarı versem olmaz mı yine?

hayır kesinlikle öyle bişey deneme hak taleb edemezsin oda seni hiç bir zaman çıkaramaz ancak sana gıcık gitmesi lazım bunuda sen yarata bilisin ozaman seni rahatlıkla işten atar ozamn sen tazminatini rahatlıkla ala bilisin bunada hiç bir kanun engwel olamoz

iş mevzuatı kanununda işçi işten çıkmadan önce ihbar verirse kıdem ve ihbar tazminatı alır diyor.
peki engelli raporu ile çalışan kişiler kıdem tazminatı alamazlarmı?

engelli raporu olan kişi kıdem tazminatı alır

çünkü senin günlük çalıştının %deliği düşerek sana aylık veriliyor oda biriken tazminatındır üstüne basa basa söylüyorum tazminatını alırsın

tamam işte demek istediğim konuda buydu :)
%52 raporum var ve ben ilerleyen zamanlarda işi bıraksam en son aldığım brüt ücret üzerinden çalıştığım seneyi çarparak kıdem tazminatı alabilirim dimi? iş yeri arıza çıkarırsa nerelere başvurmam gerekir?

barolar birliginden ücretsiz bir avukat talebinde bulunursun avukat senin bütün tazminatini alır kendi ücretinide iş verenden alır avukat senden para taleb etmez çünkü avukat bu davayı rahatlıkla kazanır

asadas05;

önemli bir soru, bende cvp bekliyorum. işten ayrılırken tazminatı alabilmek için neye bağlı bir dilekcçe yazmamız gerekir? Yönetci adaletsizliği vs.? Teşekkürler yazan için şimdiden.

ramazan kardeşim çok teşekkürler cevabın için.

cuneythan; çalıştığın işyerinin insan kaynakları departmanı ile görüş durumunu izah et onlar sana gerekli dilekçeyi verirler. yöneticin bu konuda bir şey yapamaz. tek sorumlu İK ve GM'dür.
maaş ve tazminat konusunda yöneticin veya müdürün birşey yapamaz benim bildiğim.

ben antisosyal hastasıyım ruhsal ve duygusal konversyon bozuklugu artı bir gözümde %15 yazıyor toplam bana %55 verdiler zaten gözümden önceki hastalıma %55 verdi 25. 30 dedim antisosyalın puanı 15 te gözün puanı

4857 Sayili İs kanunu ve eski 1475 sayili is kanunun 14. maddesi , kidem tazminati alabilme sartlarini duzenlemistir.

Oncelikle sorunuza yanit vererek konuyu anlatalim.

İstifa eden calisan icin "kidem tazminati " odenmez.

Tazminat alabilme sartlari;

1: Askerlik hizmeti icin ayrilan personel.
2: Emeklilik sartlarini yerine getirmis olmak ( 1998 oncesi sigortali olanlar 15 yil 3600) gun sartini yerine getirmislerse , istifa etseler bile SGK danalacaklari "kidem tazminati alabilir " yazisi ile tazminatlarini alabilirler.
3: Kadin iscinin evlilik yapmasi durumunda 1 sene icerisinde yapacagi istifada tazminat alabilir.
4: Yakalandigi hastaligin tedavi edilemiyecek durumda olmasi ve bunu saglik kurulu karari ile belgelemesi halinde

İstifa etmeleri halinde bile tazminat alabilirler.

Yani ; sizin onceden ihbar oneli vermeniz tazminat alabileceginiz anlamina gelmiyor.

raporun ön yüzü fotograsflı tarafı anti sosyale 48 yazmıs göze 15 yazmıs raporun arka tarafına bütüm vicut foksiyon kaybı 55 yazmıs

ramazan kardeş; ihbar tazminatı demek istediğim 2 tazminat almış olacaksın. hem kıdem, hemde ihbar. eğer raporun olsa çıksan sadece kıdem alırsın çıkış ihbarı verirsen 2 tane tazminar alabilirmiyiz orasını merak ettim ben.
yardımların için teşekkürler.

Sesene arkadaş yukarıda izah etmiş;kendi isteğiyle işten ayrılan bir işçi ne kıdem ne de ihbar tazminatı alamaz.
Tazminat konusunda engelli/engelsiz şeklişnde bir ayrım yoktur.
Sizin işten ayrılmadan önce çalıştığınız süreye göre belirlenen ihbar önelini vermeniz sadece sizi işverene ihbar tazminatı ödemekten kurtarır,size tazminat kazandırmaz,yanlış bilgilerle hareket etmeyin.

Ufukalp;

4: Yakalandigi hastaligin tedavi edilemiyecek durumda olmasi ve bunu saglik kurulu karari ile belgelemesi halinde

bu maddede belirtildiği gibi sağlık kurulu raporum var işten kendim çıkmak istesem yine mi vermezler tazminat?
iş kanununda kişinin çalıştığı süre ile en son aldığı brüt ücret üzerinden işlem görmüyormu?

tazminat almak için illa kendimizi kovdurmamızmı lazım? :)

Asadas sesene ve ufukalpin yazdıklarına göre hareket et. Herkesin lafına itibar etme. Özelliklede kendini attır diyenlere. Kendin ayrılırsan ihbar alamazsın. 15 yıl 3600 gün şartıyla tazminatını alırsan işsizlik maaşı alamazsın. 4. madde meslek hastalıkları içindir. Sana uygulanmaz çünkü zaten engelli kadrosunda çalışıyorsun.

Üst Alt