Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşten ayrılırsam, vergi indirim sonucu %40 ve üzeri geldiğinde emekli olabilir miyim?

Birol Koç

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Kamu kurumundan özeleşmeden ötürü işi bırakmayı düşünüyorum daha önce almış oldugum % 40 raporuma istinaden aynı oranda bir yıl süreli vergi indirimi belgesi aldım süresi biti . Yeni başvuru sonucu % 40 oranında alınan raporu hastane kanalıyla deftarlıga 4.9 2013 ankaraya gönderdi artık kaç ayda gelir bilemem büyük ihtimal aynı oranda % 40 la geri gelir kısacası ben işi bıraksam çalışmadıgım halde bu yeni gelecek vergi indirimi belgesiyle emekli başvurusu yapabilirmiyim şimdiden verecegeniz cevaplar için teşekkürler:d

Emeklilik başvurusu yapmak için sigortalılığın son bulması şarttır zaten. Vergi indirimi için başvurunuzda alındığı için şuan işten çıksanızda vergi indirim sonucu % 40 ve üzeri oranla 3. derece olarak onaylandığında emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Ayrıca şöyle bir durumda var ki, vergi indiriminiz yine süreli gelecek olsada önemli olan sgk'nın kontrol şerhi koyacak mı bu önemli.. Emeklilik sonucuna göre sgk size şu tarihte kontrol diye bir not düşmezse vergi indiriminiz süreli olsada, yeniden rapor almazsınız.

Şu tartışmayı: http://www.engelliler.biz/forum/eme...li-olsam-sonrasinda-sgk-rapor-ister-mi-3.html inceleyebilirsiniz.

SLM Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var

ilk rapor 15.9 2011 beş yıl süreli akabinde vergi inirimi aldım bir süreli, süresi dolduğundan yenisi için başvuru yaptım , yeni rapor alarak vergi indirimi için başvuru yaptım bir yıl olarak geldi vergi indimi belgesi aldığım raporda bir yıl süreli alış tahirim 28.2.2013 bitiş tarihi 28.2.2014

birinci soru ilk rapor beş yıllık . ikinci vergi indirimini yenilemek için aldığım rapor bir yıllık niye .

Devam edelim en önemli kısım kamuda çalışıyordum kurum özelleşti ben 4.c ye atanmak için beklemedeyim işsizlik ödengi alıyorum bu ödenekgi 10 ay ,alacağım bu süre bitiminde emeklik başvurusu yapabilirmiyim yoksa atanacağım kurumda iş başı yaptıktan sonramı müracat etmem lazım en mühimi raporlarımın ilkinin beş ikincisinin bir yıl olması ayrıca vergi indirimi belgesinin sürekli olamayışı bir yılık oluşu , bir eksimidir formlarda emekliliğin iptal olamasından bahsediliyor

şimdiden verilen cevaplara teşekkürler ve saygılar bu arada rapor oranın % 40 bipolar bozukluk

Birol kardeşim işsizlik ödeneği primden sayılmıyor yaşı yani yılıda ileri atıyor. Emekli olma şartların ne sigorta başlangıcın prim sayın tamam mı bilmiyorum. Emekliliği hak ediyorsan bile engelli şartlarına göre emekli olacağın için nasıl çalışmak için raporunu süresi bitince yeniliyorsan emekli oluncada SGK senden her rapor bitiminde emekli maşını alabilmen için rapor isteyecek bundan dolayı raporlarını uzun süreli yada süresiz daimi alabilirsen senin için daha iyi olur.

Üst Alt