Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşten çıkarıldım ama ihbar, yıllık izin, fazla çalışma ücretlerimi alamadım!?

Ramazan47

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Cümleten S.a

31.08.2016 tarihinde işten çıkarıldım İşten çıkarıldıgımda 3 yılım dolmuştu. Dilekçe verip tazminatımı istedim bana 3 yıl için 11 Bin 150 Tl verdiler.

Şimdi bir arkadasım bana eger işçi mahkemesıne basvurursam tekrar tazmınat alabılecegımı soyledı. Bir de şöyle bir şey var 3 yıl boyunca yıllık izin yapmadım yol ve yemek parası almadım birde üste bazen pazar günleri çalısıyordum resmi tatıllerde de çalıstıgımız oluyordu

Ayrıca işten çıkarıldıgımızda bize haber verılmedı sadece yeni şirkete geçti haklar ve onlar bizimle devam etmedı bu arada işi de belirteyim İgdaş taşeron firmalara ihale ile okuma yaptırırdı işte bu firmalardan biri kısacası evlere gidip Doğalgaz faturası kesıyordum..

Acaba böyle bir şey mümkün mü eğer mümkünse nereye başvuru yapmalıyım

Şimdiden cevaplarnız için teşekkür ederim..

işyerinden tazminat bodrosu isteyin aldığınız ücretler orada yazar ihbar kıdem yıllık izin gibi ücretler işveren hepsini yatırmışta olabilir

İşten çıkarıldıktan sonra 1 ay içinde işe iade davası açılmazsa bu hak düşer. Kıdem tazminatı zaten alınmış. Bu durumda başka bir tazminat hakkı görünmüyor.

işyerinden tazminat bodrosu isteyin aldığınız ücretler orada yazar ihbar kıdem yıllık izin gibi ücretler işveren hepsini yatırmışta olabilir

Anladım teşekkürler

sen sımdı tazmınatını aldınmı almadın mı

aldım ama arkadaşım işten arkadası dedıgım gıbı hem ıs yerınden almıs hem işçi mahkemesıne verıp almıs ondan sordum

@Ramazan47

tazminatını almistin artik:eek:

iş işten geçti o zaman :D

İşten çıkarıldıktan sonra 1 ay içinde işe iade davası açılmazsa bu hak düşer. Kıdem tazminatı zaten alınmış. Bu durumda başka bir tazminat hakkı görünmüyor.

Cevabınız için teşekkür ederim..

Ramazan47

Borçlar Kanunu'na göre alacağın muaccel olmasıyla başlayan zamanaşımı bu tür alacaklarda 5 ve 10 yıldır. Yıllık izin ve fazla çalışma içi 5, ihbar için 10 yıldır. Dolayısıyla her an dava açabilirsiniz. Bodrolarınız, iş sözleşmeniz, şahitleriniz, banka dekontları vb. sair ne kadar delil varsa bunları toplayıp, derdinizi kısa ve özet şeklinde yazdığınız bir yazı ile İş Hukuku çalışan bir avukat ile görüşüp dava açmanızı öneririm. Bu yazı avukatın meseleyi anlamasını kolaylaştırır.

Yıllık izinler, fazla mesai, ihbar öneli gibi alacaklar tahsil edilebilir.

Dava İş Mahkemesi'nde görülecek.

Merhaba,

Yaklaşık dört buçuk yıldır bir firmada çalışıyorum. bu firmada diğer-hizmetli statüsünde çalıştırılıyorum ancak yaptığım iş tamamen bu statünün üzerinde bir iş. aldığım ücret sizlerinde tahmin edeceği gibi ASGARİ ücret. ve inan ki bu yaptığım iş ASGARİ ücretten fazlasını hak ediyor. (bu birincisi).

diğer bir konu ise ben bu firmada herkesin 8 saat çalıştığı bir yerde günlük 9 saat çalışıyor ve hafta da bir gün izin kullanıyorum. bununla alakalı mahkeme yoluna gitmiş olsam hakkımı alabilir miyim? ve işten ayrıldığımda kıdem tazminatımı alabilir miyim? çünkü noterden ihtarname gönderdiğimde burada işler karışacak. konu hakkında bilgisi olan var ise yardımcı olabilir mi acaba? nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleme:
Fazla Çalışma Saatlerimi Talep Edebilir miyim?

Cümleten Selamün Aleyküm

Şu anda bir temizlik şirketinde gece çalışıyorum 3 vardiya var ilk iki vardiya 8 saat çalışıyor biz 9 saat acaba bu fazla saati ilerde talep edip alma şansımız var mı büyük ihtimalle imzaladığımız belgelerde kabul ediyorum gibi şeyler illa vardır ama buna rağmen işçi mahkemesine başvurup alma şansımız var mı? bir de maaşımız ayın 19-20 gibi yatıyor bize verilen bordrolarda biz tarihi o ayın 15 i olarak atıyoruz bunu da her hangi bir yere şikayet edebilir miyiz? Aldığım bordro ait çalıştığım saatler resimdeki gibidir..

[url=https://hizliresim.com/Yg3qm6][/URL]

Fazla çalışma saatlerimi alabilir miyim?

Güncel soruma cevap arıyorum..

Son düzenleme:
Almışsın 11 bini yıllarca mahkeme avukat ne ugrasacaksin çoğu yer kendi o ayki maaşını bile vermiyor bence op başına koy

Ramazan47

Haftalık 45 saati geçen çalışmalar fazla mesai sınıfındadır. İspatlamak için giriş-çıkışları, bordro, şahit gibi kanıtlayıcı belgeler lazım. Maaşınızı bankadan alıyorsanız hangi tarihe imza attığınızın önemi yok, ama elden alıyorsanız bodroyu aldığınızda da aldığınız tarihi yazmanızı öneririm

hozgul

anladım zaten p.tesi salı çarşamba cuma cumartesi pazar (perşembe izinliyim) günlerine ait giriş çıkışlarda imzaladığımız kağıdın foto aldım bu fotolarda giriş 10 çıkış 7 Bu galiba tek başına yeterli olacaktır bordrolarda elimde zaten ilgi alakanız için tesekkur ederim

Son düzenleme:
Hizmet davası acabilirsin fazla mesai ve tatil gunleri icin

hozgul yukarda onceden açtıgım konuda fazla çalıstıgımı soylemıstım sımdı sırket bıze boyle bır sey ımzalatmak ıstedı ben nımzalamadım bunu ımzalamam sanırırım ılerde bu fazla saatı ıstememe engel olabılır bırde sıze sormak ıstedım

BMFRuY.jpg
[/IMG]

Ramazan47

Esnek çalışmanın önünü açıyor. Yani sizi tatil gününde çalıştıracak ama sıradan günde izin kullandırdım diyecek. Ancak her durumda, haftada 45 saati geçen çalışma fazla çalışmadır.

hozgul Peki imzalasam ama elimde bordrolar ve saat 10 iş başı saat 7 de çıkıs yaptıgıma dair imza attıgım kagıtlar var bunlar sanırım bunun hükümsüz olmasına yeterlı olacaktır eger bu delıller ılerde benım bu fazla saatı almama yeterlıyse ımzalarım ama bunu delıl olarak sayarlar dersenız ımzalamam

Üst Alt