Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşten çıkarıldım. Tazminat taleb etme hakkım var mı?

yılmazyılmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben bir özel sektörde özürlü kadrosunda işe 01/06/2007 tarihinde girdim yüzde 45 raporum var işim oturaraktı sakatlığım ayağımdan olduğu için ve beni ayakta çalıştırmaya başlatdılar defalarca söylememe rağmen idare et dediler enson bende ağır iş yapabilirmi diye rapor istediler doktor ağır işlerden muafdır diye rapor verdi bende insan kaynaklarına defalarca söylememe rağmen yerimi değiştirmediler ve ben dayanamıyorum artık ya bana rapora göre uygun bir iş verin yada çıkarın dedin ve onlarda izinlerim bitdikten sonra 24. madeden işten çıkaracaklarını söylediler benim haklarım nelerdir kıdem ihbar başka haklarım varmı izin bitiş tarihi 19/09/2011 mahkeme hakkım varmı bilgileriniz için şimdiden teşekürler.. :(

24. madde haklı fesih sebebidir ama istifa dilekçesi vermediyseniz sizin tazminat almanıza engel değildir.

Hem ihbar, hem kıdem tazminatı alabilirsiniz. İhbar tazminatınız yanılmıyorsam 6 haftalık ücretinizdir.

Kıdem tazminatınız ise çalıştığınız her tam yıl için 1 maaş tutarındadır. Eksik kalan yıl orantılanarak hesaplanır. Yani 4 tam + 1/4 maaş kadar bir tazminatınız olmalı.

Kıdem ve İhbar Tazminatı Hesaplaması bu linke maaş rakamlarınızı ve tarihleri girerek kendiniz de hesaplayabilirsiniz.

Ayrıca işten çıkartıldığınız için İşsizlik sigortasından maaş alma hakkınız da olacaktır.

Üst Alt