Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşten çıkarıldım. Tazminat ve izin param verilmiyor. Ne yapabilirim?

servercomplex

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba bir şirkette yazılımcı olarak 2011 eylül ayında iş kur tarafından sadece engelliler için açılan bir kursa katıldım ve işkur tarafından engelli statüsünde işe başladım,performansım o kadar çoktuki gece 10-12 den işyerinden çıktığımı ve patronun 2 defa yanına çağırıp bana çok iyi çalışıyorsun diye teşekkür ettiğini bilirim.

Son verilen proje 3 ayda bitceği yerde 5 ayda bitti sonra bunu performans kaybı diyerek 15 gün önceden haber verdiler,ve 2013 mart ın 28 inde

işten çıkardılar,Ancak izin kullanmadığım halde bana çıkışımın şimdi değil şubat 15 de olcağını iznimi kullandırcaklarını ve tazminatımında şu an para yok ne zaman veririz bilmiyoruz diye gönderdiler..ki şirketin durumu çok iyi benim yerimede engelli olmayan bir personel aldılar ( bilmiyorum yasada bununda benim tarafımda bir yararı olurmu )

sormak istediğim ben şikayet için nereye gitmem lazım ? işkur'amı yoksa iş mahkemesinemi ve işyeri paranın üstüne yatmak için yüz kızartıcı olarak geçen madde 24 göre kendini savunursa ben nasıl ispat etmem lazım ? forumda bir konuda gördüm bunu şirketin ispat etmesi gerekiyormuş doğrumu

mahkeme olursa mahkeme engelli insanlara daha imtiyazlı davranıyormu ? hemen sonuçlanırmı<br><br>son olarak almam gereken parayı bilmiyorum rica etsem bana yazabilirmisiniz teşekkürler<br><br>1998 yılında sigortam başladı

2009 yılında 3 derece engelli raporu aldım

işe giriş tarihim : 07 eylül 2011

çıkış tarihim : 28 mart 2013

izin hiç kullanmadım

ve şu an hiç bir belgeye imza atmadım zaten öyle belgede sunmadılar hala beni çalışıyor gösteriyorlar

teşekkürler

arkadaşım benim işyerimin satıldıgını söylüyorlar keşke satılsada bende tazmiinatımı alıp ayrılsam bence hiç bir kagıda imza atmayın işinizede devam edin işveren sizi çıkartıyorsa hem kıdem hemde ihbar tazminatınızı vermek zorunda aynı zamanda işsizlik maaşınızı alırsınız sakın herhangi bir kagıda imza falan atmayın ben böyle biliyorum yanlışım varsa düzeltsin bilen arkadaşlar işkura gidin oradan bilgi alın birde 170 nolu telefonu arayın oradan bilgi alın kardeşim

servercomplex;

Sana yasal olarak normal işlem yapılmış ,ihbar süren ve yıllık izni uygun, kıdem tazminatını ödeyeceni de kabul etmiş, bence yasal olarak seni işten çıkarabilir.

Fakat engelli bir çalışanı performastan dolayı işten çıkaramazlar,

seni işe alırken engelli oldunu ve çalışma kriterlerinde performans aramamalı gerektiğni biliyorlardı .
Bence İŞ kura git danış, oraya işe onlar yerleştirdi ve onların sana yardımcı olması gerekiyor.

teşekkürler arkadaşlar
beni işten evet performans kaybından dolayı çıkardıklarını söylediler.Tazminatı tamam kabul ediyorlar ama bu şey gibi borcum borc ödiycem ..peki ne zaman ? işte ödiycem buda sallama bir cevap bence.
Engelli bir insanı dediğiniz gibi çıkaramazlar ayrıca işkur tarafından engelli personel olarak yerleştirildim gerçi amacım işe dönmek değil onlar istede gitmem tek derdim hakkımı almak bunun için o zaman yarın işkura gidim bakalım ne diycekler teşekkürler

işkura gitmenizin anlamı yok ben insan kaynakları biriminde çalışıyorum bi şirkette tazminatınızı çıkardıkları gün izin paranızı vs hepsini yatırmak zorundalar.. borcum borç ama nah alırsın diye bişey yok şirkete avukatımla görüşürsünüz artık yapacak bişey bırakmadınız bana derseniz tutuşup anlaşma yoluna gideceklerdir... şayet gitmezlerse gerçekten avukat edinin masraflarıda onlara yüklerler merak etmeyin.... ve ibraname veya istifa gibi hiç bişeye imza atmayın sakın...

erdal bey peki dava açarsam avukat tutucak param yok,mahkemeden avukat isterim yada kendimi temsil ederim diye düşünmüştüm,sizde avukat masrafı karşı taraftan alır diyorsunuz bunu yapan avukat gerçekten varmı ? çünkü benden ister sanıyorum ?
ve firma parayı vermemek için yüz kızartıcı suç denen bir şey duydum güya kendileri tazminatsız çıkardık diyebiliyorlarmış tazminatı vermemek için
bunu ispat etmesi yada şahit göstermesi gerekiyor dimi,ne bilim ses kayıtlarını alsam telefonda bir işe yararmı ve mahkeme olursa ben kazanırsam iş mahkemesi onlarada ceza kesermi ?

siz davayı kazanırsanız masraflar onlardan alınır yüz kızartıcı suçu şahitsiz ıspatlayamazlar telefon kaydı bi işe yaramaz delil kabul edilmez... paranız yok ise arodan isteyebilirsiniz avuat ama bu iş mahkemesi olacağı için zaten dava açılmadan avukat dava açılacağına daire yazı gönderince şirkete çözülür bu iş verecekleri tazminat büyük bi para değil çünkü...

Üst Alt