Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşten çıkarılırsam ne kadar tazminat alabilirim?

cannan

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben normal şartlarda pirimimi doldurup işten tazminatımı alarak ayrılmayı düşünüyorum emekli olamıyorum onun için 8 sene beklemem gerek. iş yeri beni atsa işten alacagım tazminat parası degişirmi birda 6 ay işsizlik arası alacagım oda var tabii ama atarlarmı bilmem

İşveren çıkış verirse kıdem tazminatına ek olarak ihbar tazminatı da alırsınız.Bir de dediğiniz gibi işsizlik ödeneği.

cannan hanım başka bir forum konusunda haktan hukuktan bahsetmiştiniz.. şimdi bu yaptığınız nedir..

peki arkadaşlar kişi bir işyerinde(özel)8 ay çalışıp prim günüm doldu fakat emekli olmama 2 yıl var ben ayrılmak istiyorum dese bu kişi ne gibi bir hak alabilir bu işyerinden tazminat falan alabilirmi

hayır alamaz.. tazminat için aynı işyerinde en az 1 yıl çalışmış olma şartı aranır.. 1 yıl çalışmış bile olsa kendi isteğiyle ayrıldığı için herhangi bir hak talep edemez.. prim günü dolmuş olur sadece..

bir yılı dolduktan sonra tazminatı alması gerekmiyormu işten ayrılırken benim primim doldu deyip tazminatını alması lazım ben öyle biliyorum

Ersin bey ben işten pirimim dolunca çıkmayı düşünüyorum zaten bu iş yerinde pirim dolsun diye çalıştım ve 3 ay sonra doluyor neler yapabilirim onu ögrenmeye çalışıyorum. Pirim doluyor ama maaş için yaşı bekleyecegim pirim dolunca tazmınatı alıp çıkma hakkım var. ama kendimi işten çıkartılmış gösterirsem alacagım tazmınat degişirmi onu ögrenmeye çalışıyorum. Hak hukuk için çalışmalarımı senelik izin kullanacagım yakında meslek hastanesine falan gidip kendi çapımda araştırma yapacagım kazanma olasılıkrını bakacagım bu arada dava açmazsam da ne yapabilirim onu ögrenmeye çalışıyorum öyle yada böyle işte çalışmayı düşünmüyorum. Kulagımı kaybettim yer ban hep sıkıntı veriyor.

Hizmet suresi - Prim gun sayisi dolan kisi "emekli" sayilir ve kidem tazminatini alir. Yas sarti beklemek maas almayi hak etmektir. Dolayisi ile emeklilik icin gereken 3 sarttan 2 sini tamamlayan calisan, kendisi istifa etsede tazminat almayi hak eder. Isveren tazminat vermeyi reddederse ki edecegini zannetmem, SGK ya gidip "kidem tazminati alabilir" yazisi almasi yeterlidir.

evet bunu biliyorum verdiğiniz yanıt için teşekkur ederim. Benim ögrenmek istediğim yazı almadan kenileri çıkarmış gibi gösterse aldıgım parada fark olurmu sadece bunu ögrenmek istemiştim

canan hanım yaptığınız daha doğrusu yapmak istediğiniz doğru değil.. sizi işten çıkarmak isteyen yok.. pirim gününüzü doldurun arkanıza bakmadan çıkın gidin tutan mı var.. sizin yaptıınız garibanın maaşından kesilen çoluğunun çocuğunun rızkı işsizlik sigortası pirimlerine göz dikmektir.. kusura bakmayın.. siz ve sizin gibiler olmasa işsizlik maaşından yararlanma şartları hafifler ve bir çok mağdur insana bir süre olsun çare olur.. işsizlik maaşını kimse size cebinden ödemiyo.. o maaş fakir fukaranın yetimin öksüzün hakkından alınıp ödeniyo size.. bunu düşünmeniz bile çok çirkin.. belki ağır konuştum ama söz konusu kul hakkıysa karşıma alamayacağım insan yoktur..

Evety çok agır konuşmususn gercekden sen benim durumumu biliyormusun ki
bu kadar rahat konuşuyorsun ben işten keyfimden çıkmıyorum durumum ortada artı o kesilen para bendende kesildi. o parayı alıp millarlarca maaşla sigortasız çalışan insanlar var ondan haberin varmı. Ben işten ayrılıyorum çünkü gerçeden zorlanıyorum ne babmdan sıgortam var saglıkdan yarralanıyorum ne annemden var yani benim sıfır gelirim oluyor devletin parasını o kadar yiyen varken siz bana mı yuklenıyorsunuz ki benimkisi sadevce düşünce uygulamaya bile başlamadım lütfen polamige girmeyelim konuyuda kapatalım iyi aksamlar

çalıştığınızı söylüyosunuz pirimim dolucak diyosunuz nasıl oluyor da sağlıktan yararlanamıyosunuz.. çok garip! o para sizden de kesildi evet ama siz hakkınızdan çok fazlasına göz dikmişsiniz.. benim sözüm sadece size değil sizin şahsınızda böyle düşünen ve yapan herkese.. babam yapsa bunu karşıma alırım.. bu konularda çok hassasım.. gerçekten işten çıkarılsanız sonuna kadar haklısınız ama siz haksız kazanç elde etmek için kendinizi işten çıkarıldı gözteriyosunuz ya da göstermek istiyosunuz.. sorun bu.. ahlaksızca olan bu.. çok zor durumda olmanız yetim hakkına göz dikme hakkı vermez size..

Üst Alt