Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşten çıkarılırsam sonraki işveren bunu görebilir mi?

2ce

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar işten ayrılmayı düşünüyordum fakat onlar beni çıkarmayı düşünüyorlarmış yeni başlayacağım yerde çalışma belgesinde, sgk kayıtlarında işten çıkarıldığım belli olur mu

Şöyle bir şey var / yeni iş yerin zaten en son çalıştığın yerden belge istiyor daha önce çalıştığına dair.

Bu belgede de istifa etti veya kovuldu yazmıyor

Örnek vermek gerekirse , 000000 Tc kimlik numaralı X kişi 2016 Mayıs - 2018 Aralık Tarihleri arasında iş yerimizde muhasebe sorumlusu olarak çalıştırılmıştır yazar

Not : Genelde eski iş yerinden çalışma belgesini Kurumsal Firmalar talep etmektedir.

Yüz kızartıcı bir sebeple iş akdiniz feshedilmediyse yazmaz aksi durumda yazar.

Herhangi bir suç işlemedim açıkçası ücretsiz izin almıştım üzerine ücretsiz izin süresinde de hastalık ortaya çıktı rapor aldım. Galiba iş yerimdekiler arkamdan alflar etmiş asli astarı olmayan ki işe başlamadan işten çıkarılma haberim geldi

2ce
Yeni işveren SGK da kayıtlı işten çıkış kodunuzu görmek isterse evet belli olur.
Mesela 29 kodu; İşçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile iş akdinin işveren tarafından tek taraflı feshini gösterir.
İşyerleri nasıl ki işçiyi işe alınca işe alım bildirgesi veriyorsa çıkışında da vermek zorunda.

O bildirgede yazıyor mu peki kod

2ce
Tabi ki. Yoksa İşkur işçinin çıkışının nasıl olduğunu nereden bilip de işsizlik maaşı alıp alamayacağına hükmedecek.

İşsizlik maaşı almayacağım.açıkçası ik'nin saçma sapan bir çıkış kodu vermesinden korkuyorum

Biz görebilir miyiz e devlette çıkış kodunu mesela böyle birşey yapılırsa

Zannetmiyorum rahat olun hem işten çıkarılmak bu ekonomik koşullarda çok normal bir süreç. (İş çıkışı imzaladığınız evrakları iyi okuyun)

2ce
İşsizlik maaşını örnek olarak verdim.
İşten çıkış bildirgesini sadece işverenler e-bildirge kullanıcı şifreleri ile giriş yaparak görüntüleyebilirler. İlla çıkış kodunuzu öğrenmek istiyorsanız bir SGK müdürlüğüne gidip çıkış bildirgesinin çıktısını isteyebilirsiniz.

insan kaynakları ve yöneticiniz işten çıkarılma nedenini sizinle paylaşmadı mı?

Hayır konuşmadım henüz raporluyum da insan kaynaklarını pek sevmem bizim birimler farklı benim çalıştığım birimin muhasebecisi ile asıl ik farklı benimkini bizim birimdeki yapar herhalde rapor bitince sorup öğrenirim

Size çıkış belgesi vermeleri gerekiyor. Kötü niyet davası açabilirsiniz. Tabi önce arabulucu bir avukat ile görüşmeniz gerekecek. Veya işe iade davası..

3 iş günü üst üste işe gitmemek veya aynı ay içerisinde farklı günlerde 5 iş günü devamsızlık yapmak da haklı sebeple feshe girer. Sık sık rapor almak da işi kıdem sürenizi 6 hafta aşmanız durumunda fesih sebebidir. Ancak şu an nedenini bilmediğimizden tahmini senaryoları kurguluyoruz.Hakkınızda hayırlısı olsun...

Siz hem işyerinden ücretsiz izinli olduğunuz için maaşınızı alacaktınız hemde sgk dan istirahat parası mı alacaktınız.Durum böyleyse işveren tek taraflı sözleşmenizi feshedebilir.

vilanjik

Ücretsiz izinliyken nasıl maaş alınıyor ? Adı üstünde ücretsiz izin :) Ben bir şey kaçırdım galiba..

Hayır ücretsiz izinliyken maaş alma düşüncem yok. 21 gün ücretsiz izin aldım sağlık kontrolleri sebebiyle sonra 45 günlük rapor verdi doktor şimdi yılbaşından sonra işe başlıyorum işe başlayınca da beni çıkaracaklar.
Benim korkum işten çıkış nedeni olarak sgk çıkış kodlarindan kötü bir kod verilmesi

Şuan yanlış bilgim yok ise , tek hekim maksimum 10 günlük rapor verebiliyor. Siz 45 gün aldım dediğinize göre bunlar parçalı raporlar olarak kesintisiz devam eden işgörmezlik evrakları olmalı...

Yine yanlış hatırlamıyorsam rapor için yıllık belli bir azami süre var ve çalışan gün sayısı olarak bu süreyi aştığında işverenin tek taraflı fesih hakkı oluyor. (aklımda kalan süre 6 hafta) Siz şuan 6 haftayı geçtiğiniz için işverenin fesih hakkı doğuyor.

evveliyatınızda sürekli rapor alma durumları yok ise ve şuanki rahatsızlığınız istisnai bir durumsa işveren sadece 6 haftalık süreyi geçtiğinize dair olan maddeye göre fesih yapacaktır.

Raporlar 10 10 verildi son ki 20 gündü. Öncesinden sürekli rapor falan almadım hatta ilk defa aldım.

Üst Alt