Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşten çıkartıldım. Haklarım nelerdir?

HALİLCE

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Tüm arkadaşlara slm

ben 1/1/1996 yılında özel sektörde işe başladım
23/10/2009 da beni kiriz nedeniyle işten çıkardılar. 1750 net maaş alıyordum

şimdi benim ne kadar tazminat almam gerekiyor ve daha başka haklarım nedir ?

bilen arkadaşlar yardımcı olursa minnettar kalırım. bu benim ilk işimdi ve ilk atılışım hiç tecrübem yok bu konuda

brüt maaş üzerinde kıdem tazminat hakkınız var..

çalıştığınız yıl x en son ayki brüt maaş

ayrıca işten çıkartılacağınız size yazılı olarak daha önceden bildirilmediyse ihbar tazminatı alma hakkınızda var..

Ayrıca işsizlik ödeneği için işkur'a başvurabilirsiniz:
NE KADAR SÜRE İLE İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ÖDENECEKTİR?
İşsizlik ödeneği alabilmek için dört temel koşul öngörülmüştür.
1) Hizmet akdinin sona erdiği tarihten önceki son 3 yıl içinde en az 600 gün sigortalı olarak prim ödenmiş olması,
2) İş akdinin feshedildiği tarihten geriye doğru sürekli 120 gün prim ödenmiş olması,
3) Hizmet akdinin, İşsizlik Sigortası Kanununun 51’inci maddesinde sayılan hallerden birisine dayalı olarak sona ermiş olması,
4) Sigortalı işsizin, İşten Ayrılma Bildirgesini işten ayrıldığı tarihten itibaren 30 gün içinde İŞKUR’un ilgili birimine doğrudan veya elektronik ortamda başvurması,

Yukarıda öngörülen şartları taşıyanlardan;
ü 600 gün prim ödemiş olanlara 180 gün,
ü 900 gün prim ödemiş olanlara 240 gün,
ü 1080 gün ve daha fazla prim ödemiş olanlara 300 gün,
süre ile işsizlik ödeneği ödenecektir.

Sigortalı işsizler, işsizlik ödeneğinden yararlanma süresini doldurmadan tekrar işe girer ve işsizlik ödeneğinden yararlanmak için Kanunun öngördüğü şartları yerine getiremeden yeniden işsiz kalırlarsa, daha önce hak ettikleri sürelerini dolduruncaya kadar bu haktan yararlanmaya devam edeceklerdir.
İşsizlik ödeneğinden yararlanmak için Kanunun öngördüğü şartları yerine getirmek suretiyle yeniden işsiz kalırlarsa, sadece bu yeni hak sahipliğinden doğan süre kadar işsizlik ödeneği alacaklardır.

çalıma yaşamı

Arkadaşlar bana rakamsal degerler verirseniz daha yaralı olur diye düşünüyorum

96'dan beri aynı işyerinde çalışıyorsan: 13 yıl oldu desek: 13 x bugünkü brüt maaşın. Yaklaşık 27 bin tl olur.
En az 2 ay önceden işten çıkartılacağın bildirilmemişse, yaklaşık 4 bin tl de ihbar tazminatı
Toplamda 30 bin tl kılçıksız cebine kalır. Buradan site kullanımı için bana aktaracağın 5 bini düşersek, sana kalır 25 bin. Sen 25 bin ben 5 bin, adil olmadığı için, bi on bin daha yollarsın bana. Kardeş oluruz :)

Kıdem ve İhbar Tazminatı Hesaplaması için buraya tıklayabilirsin

çok komiksin abi yaaa.

bu arada halil abi hayrlısı ile inşallah daha iyi bir yere girersin. krizden etkilenen firmanı merak ettim. adı neydi..

çok adil bir paylaşım oldu bülent bey sizi tebrik ederim

oturan boğa abi yerlerle yattım qülmekten. hasta hasta beni qüldürdün ya nasıl bir cevaptır o ya :)

ya ilk yol gösteren ben olmuştum..benim payıda unutma..ama ben oturanboğa kadar gaddar değilim 1.000 tl kafi bana:D

Merhaba Halilce,

Öncelikle çok üzüldüğümü bildirmek isterim,inşallah daha güzel bir iş bulursun temenni ederim.

Net ücretini yazmışsın kıdem tazminatında brüt ücretin önemli ama brüt ücretin 2.365,16 TL yi geçiyorsa kıdem tazminatı tavanı 2.365,16 olduğu için, 2.365,16*13,9=32.875,72 TL gibi bir miktar kıdem tazminatı alırsınız.İhbar tazminatınıza gelince 3 yılı geçtiği için 8 hafta olarak ödenir.İşveren size çıkışınızı 8 hafta önce bildirdi ise hiç ihbar tazminatı alamazsınız tabi bu süre zarfında size yeni iş aramak için gerekli izinleri vermek zorunda idi.

Bana sorarsan iş mahkemesine işe iade davası aç kırizi bahane edipte işçi çıkaramazlar ve bu rakkamlara dışarda iş bulmak zor benim görüşüm firma kapanmadıysa çalışan sayısında çok büyük bir deyişim olmadıysa işe iade davası aç

sagol çelik kardeş firma dumankaya

----------
hasankaraman;
tamam da hasan kardeş nerde zorla çalışabilirmisin kötülük yaparlar kırız bahane

----------
Arkadaşlar hepinize ilginizden dolayı teşekkürler bülent bey sizinde canınız sagolsun

işsizlik maaşında üst sınır 551 lira malesef, bende aynı maaşla işten çıkarıldım. Bağlanan maaş 551 lira neden böle oldu diye sordum, işkurda enüst ödenen bu dediler 10 ay alırsın bu parayı dedi memur iş bulunca kesilcekmiş. Ben bu arada emekli olmaya çalışıyorum inşallah olur. Zaman geçirmeden muhasebeden evrak alıp işkura başvur 1 ay içinde başvurmazsan alamıcan işsizlik parası filan. inşallah hemen iş bulursun .Bu arada aklında olsun senin yapacağın işe senin vasfında eleman alırlarsa eğer özür raporun varsa ve iş mahkemesine dava açarsan 9 aylık brütmaaşını ayrıca iş yerin sana ödemek zorundamış muhasebeci bi arkadaş söledi bu sadece özürlü kadrosu için geçerli dedi nederece doğru bilmiyorum.Araştırmak lazım iyi geceler.

Halil kardeş bende özel bir firmada 1997 yılından beri 1995 tl net maaşla çalışıyordum.18 eylül 2009 da işveren iş akdimi fesh etti çok rapor aldığımdanmış! ben işverene dilekçe vermiştim çalıştığım yerde sağlığım daha çok bozuluyor diye onlarda sana daha müsait bir iş yok dediler (yalan) karşılıklı olarak anlaşarak kıdem,ihbar ne varsa aldım çıktım.şubatta emekli olacağım inşaallah. Daha fazla onlara mudana etmedim paşa gibi işsizlikde alıyom.sanada şunu söyliyebilirim aldığım kıdem ve ihpar 32.000 tl tuttu.kendine pay biç:d

Emeklilik

Sayın iso emekli olucam demişsin ben olmak istiyorum.verdigin bilgi için öncelikle teşekkürler 1996 dan 23/9/2009 kadar sigortam full ödendi şimdi işşsizim %60 vergi indirimim var buna göre kanuni 16 sene 4 ay çalışakmışım yani yaklaşık 2.5 sene var buna göre en kısa şekilde nasıl emekli olurum hani çalışamaz raporu alsam hemen emekli olurmuyum maaşım düşük olurmu bizlere ne gibi zararı olur.ilgili diger arkaşlarında ilgisine şimdiden teşekkürlet

----------

Sayın lütfiş sagol ilginden dolayı ben en kısa nasıl emekli olabilirim formda kısa bilgilerimi yazdım

merhaba emeklilik le ilgili fazla bişey bilmiyorum saolsunlar ilker ve oturan boğa bana çok yardımcı oldular eğer vergi indirimim onaylanırsa ben dilekçeyi vercem emeklilik için inanılmaz bilgi küpü bu 2 arkadaş eminim sanada yardım edeceklerdir.sevgiyle kal .

Üst Alt