Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşten çıkartıyorlar ama ihbar tazminatı vermemek için uyanıklık yapıyorlar..?

metin1433

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İşten çıkartıyorlar ama ihbar tazminatı vermiyorlar

mrb arkadaşlar. sizlerin yardımınıza ihtiyacım var.

01.10.1996 işe giriş...7041 gün prim oldu...2014 yılında özürlü raporu ve 3. derece vergi indirimi aldım...sürekli vermişler... sonrasında rapor oranı % 63..ankara maliye de % 57 ye düşürmüşler. bu şartlarda emekliliği hakketmiş bulunuyorum galiba...

şimdi işveren beni yıl sonunda işten çıkartacağını söylüyor..müdür bu gün beni çağırdı ve açıkça söyledi ,,muhasebede tazminatımı hesaplatmamı söyledi.. muhasebeye gittiğimde ise muhasebeci bana benim emekliliği hakettiğim için sgk kurumundan emekli olabileceğime dair yazı almamı ve ihbar tazminatımın olmayacağını söylüyor..

benim öğrenmek istediğim emekliliği haketmiş olsam bile onlar işten çıkartırsa..sgk kurumundan hiç yazı falan getirmesem ne olur?? emeklilik hakkı olsa bile onlar çıkartırsa ihbar tazminatı ödenmesi gerekmez mi?? yada ödememezlerse ne yapmalıyım..??

yanlış bi yere imza falan atmak istemiyorum.sonuçta biz biliyoruzki belki sgk kurumu kontrole gönderecek,belki emekli olamayacağım.... benim kafamı karıştırıp yanlış bi imza falan attırmalarını istemiyorumm.. bana yol gösterin arkadaşlar...

yardımcı olursanız minnettatrolurum gerçekten

Son düzenleme:
metin1433

İhbar tazminatını vermek zorundalar. SGK'dan o yazıyı almak zorunda değilsiniz. O yazı ancak kendi isteğiyle çıkacak olanların ihtiyaç duyduğu bir yazıdır. Kurum sizi işten çıkartıyorsa, yasal sorumluluğu gereği tazminatlarınızı ödemek zorunda.

metin1433
Bulent bey'de soylemis fakat sizin isten cikarilma surecinizi tarafiniza yasal olarak 56 gun onceden bildirmek zorundalar emekli olup olmamaniz veya vergi i diriminden yararlanmaniz onlari ilgilendirmez sirf fazla para vermemek icin sizin cikmanizi istiyorlar sakin imzalamayin yaklasik 2 ay onceden haber vermek zorundalar

kolay gelsin herkese arkadaşlar benim bir problemim var fakat yeni konu açamadığımdan en yakın bu konuyu bulduğum için yazdım benim problemim şöyle 2012 den beri bursa da özel bir hastanede engelli statüsünde çalışmaktayım. 2016 nın 12. ayına kadar maaşlarımız 2-3 gün de olsa gecikmeli yatıyordu yani dediklerine göre iş sözleşmemizde 15 ila 25 arasında olduğu fakat hiç bu tarihlerde arasında almadık neyse 11. ayın maaşımız 2017 nin 1. ayında yattı 12. ayın maaşıda 2. ayda yattı parça parça yatırdılar bu arada benim engelli raporum %85 şimdi ben çalıştığım yerden haklı sebebten çıkmak istiyorum haklı fesih hakkım varmış avukat söledi fakat avukat özel bakıcağı için yüksek oranda kar istiyor %20 gibi ben tazminatımınasıl uygun koşulda alabilirim bir yol gösterir misiniz..

serhat92

başka bir kaç avukat daha bakarak yola devam edin derim. iş davalarında kişi kendsi de her takibi yapabilir ama avukatla ilerlemek en güvenilir yöntemdir.

Üst Alt