Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşten çıkmadan malulen emeklilik başvurusu yapabilir miyim?

ayancik57

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
sayın KKELEBEKK Arkadaş ben 26.07.2004 yılında işe başladım.bir fiil çalışmaktayım.3245 günüm var.işe girdigim zaman raporum.%40 idi. vergi indirimi için başvurdugumda %65 rapor aldım.vergi indirimin %65 Kabul görüldü.şimdi ise ben malulen emeklilik için başvurmak istiyorum.işten çıkmadan acaba malulen emeklilik başvurusu yapabilirmiyim.işten çıkmam gerekse 4000 primin dolmasını bekleyecegim.

Malulen emeklilik talebinde bulunabilmek için işten ayrılmanız şart. 5510 sayılı yasanın 26. maddesinin ilgili fıkrası çok nettir: "c) Malûliyeti nedeniyle sigortalı olarak çalıştığı işten ayrıldıktan veya işyerini kapattıktan veya devrettikten sonra Kurumdan yazılı istekte bulunması, halinde malûllük aylığı bağlanır."

Kişi eğer malul sayılıp sayılmayacağı konusunda tereddüt yaşıyorsa, malulen emeklilik başvurusu reddedilirse işinden olmak gibi bir risk varsa, o zamanmalulen emeklilik için değil de, "maluliyetin tespiti için" sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilir. Bu başvuru için işten ayrılmaya gerek yok. SGK hastaneye sevk eder, durumun maluliyeti gerektirip gerektirmediği raporla belgelenir... Eğer maluliyet kararı çıkarsa, o zman işten çıkar, bu sefer malulen emeklilik için başvuru yapılır. Maluliyet tescil edilmiş olduğu için, yeniden rapora vs. gerek kalmaz.
Buradaki tek kayıp, geçen sürede emekli maaşının birikmemesidir. Ne zaman ki malulen emeklilik için başvurulur, o tarih itibarı ile maaş birikir.

işten çıkmadan malulen emekli başvurusu yapabilirsin. emekliliğin onaylandıktan sonra işten çıkışını alırsın.

malulen Emeklilik ve erken emeklilik...

slm...
Arkadaş bu konuda bana yardımcı olursanız canı gönülden teşekkür ederim.hepinize
ben 26.07.2004 işe giriş.aynı iş yerinde 9,5 seneden bu yana çalışmaktayım.prim 3306 oldu.ilk işe girişte işçi bulma kurumundan %40 rapor ile işe başladım.işe girdikten 1 sene sonra vergi indirimi için baş vurdugumda %65 rapor aldım.benim şöyle bir planım var.ben 4000 primi tamamlayana kadar çalışacagım.sonra malulen emeklilik için başvuru yapacagım.eger malulen emekliligim kabul olursa 18 yıl dolana kadar malulen emeklilik maaşı alıp sonra erken emeklilik için başvuru yapabilirmiyim.tşk.

Malulen emeklilikten sonra onu iptal ettirip erken Yaşlılık emekliliğine başvurmanın mantığı ne olabilir ki? Emekli olduktan sonra neden kurcalanır ki?

oturanBoga....

OturanBoga sorumu anlamadın galiba bim 10 senem dolunca malulen emeklilik başvurusu yapmak istiyorum.biliyorsun malulen emekliler çalışma yetkisine sahip degiller.anlaşılırsa aylıkları hemen kesilir.ben de 20 sene dolana kadar malulen aylıgı almak dolunca ise tekrar normal emeklilik başvurusu yapmak ve işe girmek istiyorum.acaba olur mu bunu öğrenmek istiyorum.tşk.

malulen emekliliğinizi istediğiniz zaman iptal ettirip, erken emekliliğe dönebilirsiniz. ve sonrasında da sgdp ödeyerek çalışmanız mümkün...

10 yıllık süre ve prim şartını getirdikten sonra işten ayrılmadan maluliyet tespitinde bulunabilirsiniz maluliyet tespiti sonucu tarafınıza yazı gelir malulen emekli olabilirsiniz diye o zaman iş yerinden çıkış alıp malulen emeklilik talebinde buluna bilirsiniz. Ayrıca şunu çıkardım sorunuzdan ben malulen emekli olayım ama çalışmaya devam edeyim hayır malulen emekliler çalışamaz. Malulen emekli olun 20 yıl sonra malulen emekliliğinizi iptal ettirin. sonra Vergi indirim hakkı ile sgk ya emeklilik için müracaat edin.

İŞTEN AYRILMANIZA GEREK YOK .
Ben malülen emeklilik başvurusunda bulundum 25 eylül 20131 tarihinde işten çıkış yapmadan.Hatta başvurumu bizzat sgk müdrünün özel kalem müdürü yaptı ,ona aynı soruyu bende sordum işten ayrılmam gerekmiyormu diye.Bizzta müdür beyin kendisi dediki:senin malülen emeklilik başvurunu karara bağlayacak kurumda ssk ile ilişiğini kesecek kurumda burası yani aynı kurum o yüzden karar sonucu bağlayıcı olacaktır .sonucunuda internetten takipediyorum son olarak malüliyet karar kurulundan 3. emekililk servisine devredildi denilmekte.....

Malulen emekli olan sigortalı çalışamaz çalışırsa emekliliği iptal edilir..adı üzerinde malul demek çalışamaz demek

Tamam çalışamaz çalışabiliyorsa malül olmaz.ama şunuda unutmayınki malülen emekliliğe başvurmak demek talebinizin lehinize karar verileceği anlamını taşımıyor.Sağlık kurulu başvurunuzu onaylarsa malüllen emekli olursunuz ve sigortalılığınızda sonlanır.daha sonra tekrar çalışırsanız o zaman emekliliğiniz sonlanır.

Emeklilik...

slm..
Arkadaşlar bir şey kafama çok takıldı.bugün.ben 26.07.2004 iş ve işçi bulma kurumundan %40 ile işe başladım.bundan 1 sene sonra yani 2005 te vergi dairesinden ankara onaylı %65 rapor aldım.2004 ten beri aynı işyerinde çalışmaktayım.yani 10 sene oldu.bir fiil.bir yerde okudugum habere göre işe %60 ile işe başlayıp malulen emekliliği kabul olmayan 15 sene ve 3600 prim ile emekli olur yazıyor.ben acana bu yasaya girebiliyormuyum.Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce yüzde 60 ve daha fazla oranda hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayanlara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.TEŞEKKÜRLER....

ayancık 65 vergi indirimi ile olmaz o dedigin en az 80 oranında rapor alıp 1 inci deren vergi in dirimi alırsan geçerli 15yıl 3600 öyle her yazılana kulaktan dolma bilgiye inanma malüliyeti kabul etmiyorlar ise tablodan başka emeklilik yok bildigim kadarı ile malesef

2008_oncesi.PNG

Emeklilik...

SLM..
Arkadaş bu bilgileri engelliler.biz sitesinden aldım..
Ben işçi kurumundan 2004 %40 ile bir işyerine gittim.1 sene sonra vergi indiminden muaf için başvurdugumda %65 onaylı rapor aldım.ve aşagıdaki kanun kafama takıldı.tşk.
1-01.10.2008 gününden önce ilk defa sigortalı olanlardan, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun mülga 53 üncü maddesine göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede (2/3 oranında) hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılar, yaşları ne olursa olsun en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar.

O halde emeklilik için yukarıda Uğur'un verdiği tabloya tabi olursunuz. Bu bilgi nettir. Başka maddeler okuyup kafanızı karıştırmayın bence.

Üst Alt