Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşten çıktıktan sonra 2022 maaşının yeniden bağlanması süreci nasıl olacak?

fcbulent1

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
mrb sizlere bir kaç sorum olucak işten çıktıktan sonra 91 gün sonra 2022 maaşı için başvurabilirsiniz denmişti 170 den .2022 ye başvurduktan sonra 91 günün geri ödemesi yapılırmı ? ikinci sorum 2022 maaşı için işe giriş için aldığımız engelli raporumu gecerli yoksa başka rapormu alıyoruz ?İşe girince benim rapor %57 Ankaradan vergi indirimi almıştım son sorumda 2022 maaşı %57 raporumu baz alırsa ve maaşım ne kadar olur 3 aylık ?

@fcbulent

demişsiniz ki: "[SIZE=1]mrb sizlere bir kaç sorum olucak işten çıktıktan sonra 91 gün sonra 2022 maaşı için başvurabilirsiniz denmişti 170 den .2022 ye başvurduktan sonra 91 günün geri ödemesi yapılırmı ?"[/SIZE]

hayır, 91 günün geri ödemesi yapılmaz. vakfa başvuru tarihini takip eden ilk ay başından itibaren ödeme yapılır.

işten çıktıktan sonra sigortanız 91 gün kadar daha devam edeceğinden o sürede 2022 aylığına baş vuramazsınız zaten. sigortanız tamamen sonlandıktan sonra (91 gün sonra) vakfa (SYDV) gidip başvuru yapabilirsiniz.

demişsiniz ki: [SIZE=1]"ikinci sorum 2022 maaşı için işe giriş için aldığımız engelli raporumu gecerli yoksa başka rapormu alıyoruz ?İşe girince benim rapor %57 Ankaradan vergi indirimi almıştım "[/SIZE]

hastaneden alıp Ankara'ya gönderilen ve SGK sağlık kurulunun vergi indiirmi için degerlendirdiği raporla 2022 aylık başvurusu olmaz.

hastaneden aldığınız ve Ankara'ya göndermediğiniz engelli sağlık kurulu raporunun bir nüshası varsa, o olur işte.

engelli raporu için kendiniz hastaneye baş vurmuşsanız, aldığınız raporun bir nüshası sizde bir nüshası Ankara'ya gönderilmişse, hastanenin size verdiği nüsha (Ankara'ya göndermediğiniz) raporla baş vurabilirsiniz.

demişsiiz ki:[SIZE=1]"son sorumda 2022 maaşı %57 raporumu baz alırsa ve maaşım ne kadar olur 3 aylık ?"
[/SIZE]
bir üstte hangi raporun geçerli olacağını yazdım size. Ankara SGK'nın vergi indirimi için degerlendirdiği rapor değil, hastanenin verdiği rapordaki oran geçerli (tabi elinizde SGK'ya gönderdiğinizden ayrı bir nüsha daha varsa). hastaneden aldığınız oran % 57 ise ve o rapor yanınızda ise bu rapor üzerinden maaş alırsınız.

ne kadar alacağınızın hesabını sonra yaparız. öncelikle bir baş vurun:) buradayız nasılsa.

merhaba
işe girmeden önce %45 rapor almıştım sonra gözde miyopluk olunca tekrar bir rapor aldım hastaneden ankaraya gönderdim %57 geldi vergi indirimide oldu bu aradada bir işte çalışıyordum şimdi ben hangi raporla 2022 başvurusu yapıcağım başka rapor yokki elimde ? artı aldığım bu rapor % 57 zaten devlet hastanesinden almış olduğum bir rapor ..2022 için başka bir rapormu alnıyor ?%57 den başkada elimde rapor yokki ?

fcbulent hastaneden aldığınız raporu ankara'ya göndermişsiniz. ankara da o raporu vergi indirimi için değerlendirmiş. raporda sGK yazısı varsa o rapor olmaz. ama yine de kesin konuşabilmem için bahsettiğiniz % 57 oranlı raporunuzun ön ve arka yuzunun fotografını görmem lazım.

raporun ön ve arka yuzunun resmini çekin, kimlik bilgilerinizi gizleyin ve buradan resmi paylaşın lütfen. rapora bir bakayım ben.

hiç bir yerde sgk yazmıyor rapor sürekli diğer : işe giriş ve hastane ismi yazıyor

konuya gelince. bu rapor maalesef olmaz. hastaneden aldığın bu rapor üstünde Ankara'da işlem yapılmış. raporda ismi yazılanların görev alanlarını tam okuayamadım. sen de bakarsan Öznur diye yazan ismin altında gelir idaresi başkanlığı yazıyor galiba. gelir idaresi onaylamış. ayrıca DR. Fatih Yönde yazan ismin altında da galiba çal. ve sos. güv. bakanlığı vs yazıyor. ayrıca rapor üstüne el yazısı ile rapor sonucu yazılmış bu da raporu veren hastane tarafından yazılmamış.
özetle yetkili hastanenin verdiği engelli sağlık kurulu raporuna vergi indirimi için işlemler yapılmış. özetle rapor üstünde oynanmış.
bu şekilde 2022 aylığı başvurusu için bu raporu almazlar.

ama bu raporun Ankara'ya göndermeden önce hastaneden aldığın nüshanın bir fotokopisi varsa, hastaneye götürüp aslı gibidir diye onaylatırsan 2022 aylığına o aslı gibidir raporla başvurabilirsin. ya da hastaneden aldığın orijinal rapor nüshası varsa (bundan ayrı Ankara'nın işlem yapmadığı) o nüsha da işini görür. lakin elinde başka nüsha olmadığını söyledin yukarda zaten.

bu durumda %45 oranlı raporunla birlikte vakfa (SYDV) git ve başvuru yapmaya çalış. yanında bu % 57 raporunu da götür. son aldığın raporun bu olduğunu ama bunun vergi indirimi için üzerinde ilgili kurumlar tarafından işlem yapıldığını, elinde hastaneden aldığın orijinal nüshasının olmadığını, daha önceden aldığın % 45 oranlı raporunla başvurunun alınıp alınmayacagını sor. bence + 45 oranlı engelli sağlık kurulu raporunu işleme alırlar.
% 57 ile % 45 oranın 2022 aylığı açısından bir farkı yok. rapor oranın 45 de olsa 57 de olsa nasılsa 2022 aylık miktarın (baglandığı takdirde aylığın) % 40-69 üzerinden ödenecek. rapor oranın % 70 ve ustu olsaydı maaş miktarın yuksek olurdu. bu durumda % 40-69 arasında oranın olması aylık miktarını değiştirmeyecek.

vakfa her iki raporla da git, gelişmelerden de muhakkak haberim olsun.

önceki raporda iş için alınmıştı %45 yani aynı şey ...olan karışık bir durum sanırım %57 nin fotokopisini nerden bulacamki hastanede o kayıt evrağı çok zor bulmak artı hastenede mesala %45 elimdeki %57 neyse teşekkür ettim yinede başvuru esnasında belli olur bilgi veririm size

önceden 2002 maaşı alıyordum mesala o raporum yüksekti %80 lerdeydi ...1998 yıllarında sonra o raporu aldılar işe girerken %45 vermişlerdi 2022 maaşıda kesilmişti doğal olarak

fcbulent % 45 oranlı raporu iş için aldığınızı söylemişsiniz. açar mısınız burayı? iş için derken?
ayrıca hangi tarihte aldınız?

%57 oranı rapor asla olmaz. çünkü hastanenin verdiği orijinal nüshanın üstünde hastane dışında vergi indirimi işlemleri yapılmış, raporda değişiklik yapılmış. o rapor 2022 aylığı için kullanılamaz. hastanenin verdiği orijinal nüsha olsaydı o olurdu.

2022 maaşı ve bakım maaşı

merhaba
eskiden 2022 maaşı alıyordum işe girmiştim kestirmiştim 3 ay önce işten çıktım şimdi tekrardan 2022 ye başvurucam 7 gün gün sonra sigortam düştükten sonra yani ....

vergi indirimi için onaylanmış %57 raporla vakfa gidin. raporunuzu gösterin. raporun Ankara'dan vergi indiirmi için degerlendirildiğini ve %57 olarak onaylandığını söyleyin. elinizde hastaneden verilmiş bir nüshanın olmadığını söyleyin. yeni rapor için sevk isteyin. yeni rapor için sevkle giderseniz yeni rapor almanız daha kolay olur.

gelişmelerden de haberim olsun. raporun resmini inceledim ama vakıf da bir baksın.

2022 maaşına genel sağlık sigorta engeli

mrb ben 2 ay önce işten ayrılmışım şu an çalışmıyorum yeşil kart çıkartıp yeni rapor alıp(eski raporum yazıyor %57 derecesi vergi indirimi almışım 2008 de almış olduğum onu istemediler yenisini çıkartıcaksın dediler olur dedim ) 2022 maaşına başvuru yapıcaktım gelir şartımda uyuyor fakat gidip başvurmak istediğimde sgk sağlık sosyal güvencen devam ediyor dedi 3 ay sonra başvuru yapabilirsin dedi bu doğrumu ? bende yeşil kart çıkart sgk sosyal güvencem otomatikmen iptal olur dedim hayır dedi olmaz .sgk ya gittim sağlık sosyal güvencemi iptal ettirmek istedim iptal etmedi şimdi ne yapmalıyım ? son sorum sol kol yok protez dirsek üstünden gözdede astigmat var 2.25 2.50 derecelerinde..birazda takıntı var bende evde bakım maaşından yararlanabilirmiyim rapor alınca ağır engelli yazarlarmı ?

2022 maaşına genel sağlık sigorta engeli

mrb ben 2 ay önce işten ayrılmışım şu an çalışmıyorum yeşil kart çıkartıp yeni rapor alıp(eski raporum yazıyor %57 derecesi vergi indirimi almışım 2008 de almış olduğum onu istemediler yenisini çıkartıcaksın dediler olur dedim ) 2022 maaşına başvuru yapıcaktım gelir şartımda uyuyor fakat gidip başvurmak istediğimde sgk sağlık sosyal güvencen devam ediyor dedi 3 ay sonra başvuru yapabilirsin dedi bu doğrumu ? bende yeşil kart çıkart sgk sosyal güvencem otomatikmen iptal olur dedim hayır dedi olmaz .sgk ya gittim sağlık sosyal güvencemi iptal ettirmek istedim iptal etmedi şimdi ne yapmalıyım ? son sorum sol kol yok protez dirsek üstünden gözdede astigmat var 2.25 2.50 derecelerinde..birazda takıntı var bende evde bakım maaşından yararlanabilirmiyim rapor alınca ağır engelli yazarlarmı ?

Üst Alt