@
fcbulent
demişsiniz ki: "[SIZE=1]mrb sizlere bir kaç sorum olucak işten çıktıktan sonra 91 gün sonra 2022 maaşı için başvurabilirsiniz denmişti 170 den .2022 ye başvurduktan sonra 91 günün geri ödemesi yapılırmı ?"[/SIZE]
hayır, 91 günün geri ödemesi yapılmaz. vakfa başvuru tarihini takip eden ilk ay başından itibaren ödeme yapılır.
işten çıktıktan sonra sigortanız 91 gün kadar daha devam edeceğinden o sürede 2022 aylığına baş vuramazsınız zaten. sigortanız tamamen sonlandıktan sonra (91 gün sonra) vakfa (SYDV) gidip başvuru yapabilirsiniz.
demişsiniz ki: [SIZE=1]"ikinci sorum 2022 maaşı için işe giriş için aldığımız engelli raporumu gecerli yoksa başka rapormu alıyoruz ?İşe girince benim rapor %57 Ankaradan vergi indirimi almıştım "[/SIZE]
hastaneden alıp Ankara'ya gönderilen ve SGK sağlık kurulunun vergi indiirmi için degerlendirdiği raporla 2022 aylık başvurusu olmaz.
hastaneden aldığınız ve Ankara'ya göndermediğiniz engelli sağlık kurulu raporunun bir nüshası varsa, o olur işte.
engelli raporu için kendiniz hastaneye baş vurmuşsanız, aldığınız raporun bir nüshası sizde bir nüshası Ankara'ya gönderilmişse, hastanenin size verdiği nüsha (Ankara'ya göndermediğiniz) raporla baş vurabilirsiniz.
demişsiiz ki:[SIZE=1]"son sorumda 2022 maaşı %57 raporumu baz alırsa ve maaşım ne kadar olur 3 aylık ?"
[/SIZE]
bir üstte hangi raporun geçerli olacağını yazdım size. Ankara SGK'nın vergi indirimi için degerlendirdiği rapor değil, hastanenin verdiği rapordaki oran geçerli (tabi elinizde SGK'ya gönderdiğinizden ayrı bir nüsha daha varsa). hastaneden aldığınız oran % 57 ise ve o rapor yanınızda ise bu rapor üzerinden maaş alırsınız.
ne kadar alacağınızın hesabını sonra yaparız. öncelikle bir baş vurun
buradayız nasılsa.