Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşten tazminatımı alıp ayrılarak EKPSS'ye mi hazırlanmalıyım sizce?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba

ben evliyim %50 oranında engelliyim bir firmada kadrolu işçi olarak 2200 lira maaşla çalışıyorum.
işim rahat ama ben mutlu değilim. iş yerimizden işçi çıkarılcak ve eğer gönüllü olarak işten ayrlırsam bana 8 maaş vericekler bir senemi doldurmadığım halde.
eşim de iyi bir firmada 3000 lira maaş alıyor evimiz kendimizin.siz olsanız benimyerimde daha sınava 1 yıl var ama işyerinden parayı alıp ve de ayrılıp işten mi çıkardınız yoksa çalışmaya devam edip öyle mi hazırlanırdınız sınava

ne olur yardım edin çok kararsızım

Atamayı falan boşver mutlu olduğun işi bulmak zor. Ben memurum büyük bir bıkkınlıkla gidiyorum işe.

[FONT=Calibri][SIZE=3]Bu kişiye göre değişir hem çalışıp hem de kazanan kişiler var derslere çalışma zamanın varsa devam edebilirsin. Ama zaman ayıramıyorsan çok sıkıntıysa ayrıla bilirsin sadece hafta sonları derslere çalışman dahi yeterli olabilir.[/SIZE][/FONT]

Bence para gelip geçici ben olsam çalışmaya devam ederim neden diye sorduğunda sınava hazırlan sam ve yüksek puan alsam da atanacağımında garantisi yok sekiz maaş sekiz ayda bitti desem bu zamanda sevdiğim 2200 tl veren iş yeri bulmakta zor
karar sizin

günaydın.Şirketin vermiş olduğu ücreti alıp ders çalışmak bence mantıklı olanı bu

Memurlukta ilk 15 yılınız zor geçer hele hele ilk 5 yılınız. Onun için iyi düşünün derim .
bir de şu önemli sınava hazırlanmak 1 sene çok az bir süredir .Sınavı kazananlar öyle bir senede falan kazanmamışlardır , geçmişten gelen bilgi birikimi vardır.

Sınav 1 yıl sonra olsa bile atamalar en az 1,5 yılı alır ki o da en iyi ihtimal. Atanacağında garanti değil. iyi düşün taşın derim. Memurluktada alacağın maaş aşağı yukarı aynı olacak. 2200 iyi bir maaş bence bırakma. Sınava yine hazırlan.
Onlar seni çıkarırsa tazminat ödemek zorunda kalacaklar. Tazminatın miktarını bilmek gerek açıkcası.

Mevcut işinde huzur yoksa, yemişim öle hayatı çok iyi düşün, özel sektör ve devlet memurluğu arasındaki farkı cümle alem bilir... Tabi bu yaptığın işin niteliğiylede alakalı.. Bence al tazminatı , yazıl bi dershaneye.. Sınava kadar sadece onunla ilgilen... Güzel bi yere girersin.. Eşininde maaşı iyi, ben olsam böle yapardım

Merhaba arkadaşım,
Memurluk o kadar gözde büyültülecek bir iş değil bence.Sonuçta sana hazır ve emeksiz bir para gelmiyor.Ayrıca bir özel sektöre göre aldığın maaş bence çok iyi.İllada şansını deneyeceksen işten ayrılmadan kendine zaman ayırmaya çalış.Hani bir söz vardır.Midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma.Türkiyenin geçim ve iş şartları malesef kolay değil.Şu an maddi durumun iyi gibi gözükebilir ama hazırada dağ dayanmaz ve aksilik olur da bu işi kaybedersen bir daha aynı maaşla bir iş bulman çok zor bence.Buda ilerde senın her türlü huzurunu kaçırır evine olumsuzluklar yansır kendine olan güvenini yitirirsin.Bir ağbi olarak işten çıkmadan bir şeyler yapmaya çalış.Bu şahsi fikrim ama gene sen bilirsin

Bence maaşın çok güzel.
Ama işimde mutlu değilim diyorsun.
Eğer işten çıkarsan ve 8aylık maaşını alırsan farklı bir Özel Sektörde iş bulma imkanın var mı?
Hani sonuçta EKPSS ile atansan bile ataman uzun sürecek direk yerleşip başlamayacaksın.
Bu durumda 8 aylık maaş bitince açıkta kalacaksın.
Ha eşinin maaşı da gayet güzel maşallah o da yeter size sanırım ama
Siz bileceksiniz artıları eksileri değerlendirin.
İlla da çıkıyım toplu paradan da yararlanıyım diye düşünürseniz
Farklı bir yerde iş arayın derim

haftada zate altı gün çalışıyorum birde çocuğum var nasıl hazırlanayım

2200 siz işiniz rahat 3000 eşiniz ev sizin... İnsanoğlu gerçekten doyumsuz.

benden tavsiye toplu paranızı alın, çıkın. Bir süre çocuğunuzla ilgilenin güzel zamanlar geçirin o sırada da özel mi devlet mi kafanızda bir şeyler oturur. Sonrasında da çizdiğiniz yola göre hareket edersiniz. Ancak benim şahsi düşüncem mevcut şartlarınızdan memnun değilseniz başka hiç bir şekilde memnun olma ihtimaliniz yok gibime geliyor.

sakın delilik yapıp çıkma arkadaşım.. aldığın maaş çok çok iyi daha ne istiyorsun.. sınava her halukarda çalışabilirsin. biraz fedakarlık yapacaksın...

Üst Alt