Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstifa eden öğretmen görevine geri dönebilir mi?

Konular
55
Reaksiyonlar
14
merhaba,

istifa eden ogretmen gorevine geri dönebilir mi ?
burda bir arkadasım var bana hocam istifa etme hakkın var , edersen de sonra tekrar sınavsız geri dönme hakkın var 3 defaya kadar diyor.

bu dogru mu?

notlar:

henuz istifa etmedim ama bu potansiyel. (eder miyim onu da bilmiyorum ama ihtimal tabi).boyle bir potansiyelin nedeni de daha iyi imkanlar sunabilecek iş arayışlarım.
ekpss ile atanmıştım. adaylık çoktan kalktı.

kar&yağmur

Malesef öyle bir hakkınız yok. Sözleşmeli öğretmende bile yoksa kadrolu olan öğretmene de böyle bir hak tanınmıyor. Fakat eskiden vardı diye biliyorum ona da hizmet yılınıza bakılıyordu. Belirli bir kriterleri vardı. Ancak şuan güncel olarak bakıldığında istifa eden bir öğretmen tekrar göreve dönmesi mümkün görünmüyor.

selamlar , acep okula bir dilekçe ile bilgi edinme talebinde bulunsammı ? kimi var diyor kimi yok diyor

.
.

657 Sayılı Kanun

Madde 98 – Devlet memurlarının

a) Bu kanun hükümlerine göre memurluktan çıkarılması;
b) Memurluğa alınma şartlarından her hangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması ve-
ya memurlukları sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybetmesi;
c) Memurluktan çekilmesi;
ç) İstek, yaş haddi, malûllük (...)(1) sebeplerinden biri ile emekliye ayrılması;(1)
d) Ölümü;
hallerinde memurluğu sona erer.

Der. Ücretsiz izin istesin öğretmen kişi...

657 Sayılı Kanun

Madde 98 Devlet memurlarının

bunlar tamam ama geri dönme ile ilgili hükümler var onları da okumanızı öneririm , sadece emin değilim ama ak parti hükmeti veya meb idaresi bu ilgili maddeleri işlevsiz bırakmış öğrendiğim kadarı ile.(yani bazı arkadaslar bu şekilde beyan ettiler)

Yine de MEB personel daire başkanlığı Ankarayı arayıp bilgi alabilirsiniz.

hımm yani telefonla bilgi edinmek bana pek mantıklı gelmiyor ama ...(aradığında verilen bilgi uygulamaya geçince değişebiliyor.) tabii, dilekçe ile gelen bilgi de bazen öyle bir dille ve uzun uzun yazılıyor ki aradığın bilgiye ulaşmak bir yana tamamen dağınıklık içerisinde kayboluverebiliyorsun. yinede yazılı iletişim tercihim.

kar&yağmur

O zaman cimer kanalı ile bilgi edinme başlığında bakanlığa yazıp gönderin orası cevap verir

mahmut-2323
merhabalar , bazı hazırlıkları tamamlamak istiyorum. tamamlayabilir isen okula vereceğim. silsileyi atlamak istemiyorum. teşekkürler ayrıca.

iyi çalışmalar

kar&yağmur

657 ye tabi memurların geri dönmesiyle ilgili hükümleri bende okumak isterim buraya yazar mısın? merak ettim şimdi veya bilen varsa onlarda yazabilir hem bilmeyenler de öğrenmiş olur :)

zaferim34

burda var mesela ;

Memurluktan çekilenlerin yeniden atanmaları:
Madde 92 – (Değişik: 12/5/1982 - 2670/27 md.)
İki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu
Kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler, ayrıldıkları
sınıfta boş kadro bulunmak ve bu sınıfın niteliklerini taşımak şartıyla ayrıldıkları tarihte almakta
oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine veya 71 inci madde hükümlerine
uyulmak suretiyle diğer bir sınıfta eşit derecedeki kadrolara atanabilirler.
(Mülga ikinci fıkra: 29/11/1984 – KHK-243/56 md.)
657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler.
Yasama görevinde veya bakan olarak geçirilen her yıl bir kademe ilerlemesi ve her iki yıl
bir derece yükselmesine esas olacak şekilde değerlendirilir.

evet geri dönme var yok diyenlere inanma 6 ayı gecmicek şekılkde

kar&yağmur Ben daha önce memurdum istifa ettiydim kaldığım yerden devam etmek istiyorum diyebilecek mi? Yoksa yeniden sınava girecek kazanacak baştan mı başlayacak?

zaferim34

bu başlık zaten bunun için açılmış. kimi var diyor kimi yok diyor. en iyisi hazırlıkları tamamlayıp tamam olunca bilgi edinme kanununa dayanarak bir dilekçe ile bilgi istemek sanırım.

Kadrolu da dönebiliyor. ( Asaleti tasdik olmuşsa )

Ama kurumun takdirinde, kurumlarda sıcak bakmıyor. Bir arkadaşım istifa etti, sonra geri dönmek için her hafta dilekçe vermiş kurum en son kabul etmiş.

Dediğim gibi kurumun taktiri;

İstifa ciddi durum. Öncelikle piskolojik bir durum ise kesinlikle pisikyatriye gidin...

EN MANTIKLISI ; ÜCRETSİZ İZNE AYRILIN, ONUNDA KOŞULLARI VAR.

Beyazadam78

psikiyatri grubundan engelliyim fakat başka sebeplerden istifa etmeyi düşündüm. ingilizce bilmekteyim (B2, aslında C1 derecesi de alabileceğimi umabiliyorum). bu dil bilgim ile yurtdışı öğretmenlik düşündüm hatta başvurdum ama ilk defa girdiğim ielts (akademik) sınavından 5.5 almışım onlar 6.0 sıfır istiyorlar. dubaide çalışıp çok daha fazla para kazanabileceğimi düşündüm.

aralık gibi tekrar o sınava girmeyi planlıyorum. 6.0 ve üstü alırsam ve ordan da teklif gelirse ciddileşebilir.

orda maaşlar çok yüksek, fakat iş garantisi (güvencesi) yok. burda aldığımın 5 katını alıyor olacagım 2 kat yemeye içmeye versem gene 3 kat bana kalıyor. yani 1500-2000 dolar buda iyi bir para. burda aldığım total maaş 500 dolar.

fakat iş güvencesi olmadığından sözleşme bittiğindegeri dönmek veya bir süre öylece beklemek zorunda kalabilirim gidersem. tabi yaşam koşulları orda pahalı. ama dediğim gibi muhtemelen burdan çok daha iyi olur.

kar&yağmur

Mantıklı, bende olsam düşünürdüm. Ama çok düşünürdüm. Sonuçta kadrolu öğretmenlik çok güzel ve bir çok insanın hayali....

Mantıklı hareket etmek lazım;

Mantıklı olan: öğretmenlik yarım gün iş + iş garantisi + özel ders verilebilir : iyi kötü bir kazanç

Yurt dışı: olmazsa; burada iş bulmakta zor,

Acizade önerim İSTİFA ETMEYİN....

İLLE GİDECEKSENİZ, 10 YIL ÇALIŞTIKTAN SONRA 6 AY ÜCRETSİZ İZİNDE DENEYİN....

önerim İSTİFA ETMEYİN....

İLLE GİDECEKSENİZ, 10 YIL ÇALIŞTIKTAN SONRA 6 AY ÜCRETSİZ İZİNDE DENEYİN....

hocam bu son cümlelerdeki ibare geçerli değilmiş araştırdım. 6 ay veya 1 yıl izin 5 yıl tecrübeden sonra geçerli olan bir hak.
ancak bu izin döneminde başka bir işte çalışma da mümkün olamıyormuş.

aslında meb de yurtdışına öğretmen gönderiyor değil fakat birçok sınırlama mevcut. birde sadece 2 bin dolar maaş verecekler gidersem de meb ile ama ben hep seyahat halinde olmayı istedim sanırım ondan bu isteğimi görebilir belki.
hocam sadece düşünüyorum ben aslında şuan daha hazırlıklar tamamlanmadı. ieltse pek hazırlanmadan girdim. bi o tamamlansın.

sonra 10 yıl degil de 5 yıl tecrübe iyi olabilir. 10 yıl tecrübe aynı zamanda benim yaşımın 40 ve üstü olması demek. bu da bir dezavantaj olabilir. ben başka diller de çalışıyorum ayrıca bilgisayar programlama.

hayırlısı olsun.

Mantıklı, bende olsam düşünürdüm. Ama çok düşünürdüm. Sonuçta kadrolu öğretmenlik çok güzel ve bir çok insanın hayali....
evet bu doğrudur bişey diyemem. ama ben çok çalışan biriyim, zeki olduğumu da düşünmüşümdür. ama burda geliştirim yapmak geliştirmek çok mümkün olmadığı gibi bazı saçmalıklar da var. hoş güzelliklerimiz de var.

mesela avrupaya gitsen burdaki domatesi salatalığı orda bulamassın kanaatimce. sana içten ve samimiyetle merhaba diyen bir dost bulur musun bu nu da cevaplandıramıyorum.

fakat sonuçta 657 ye tabiiyiz. bu kanun koruyucu ama şuan da bu niteliğinden çok sınırlayıcı olma özelliği var. çünkü başka hiçbir iş yapamıyorsun hemen hemen ama aldığımız maaş da çok çok düşük , ben şahsen bu maaşla yurtdışı seyahatleri yapamıyorum.

onu geçtim artık burdaki ihtiyaçları karşılamak (geçinmek) dahi bence bu maaşla çok zor.

Mantıklı olan: öğretmenlik yarım gün iş + iş garantisi + özel ders verilebilir : iyi kötü bir kazanç

biçok kişi bilmiyor sanırım ama özel ders aslında yasak.

Üst Alt