önerim İSTİFA ETMEYİN....
İLLE GİDECEKSENİZ, 10 YIL ÇALIŞTIKTAN SONRA 6 AY ÜCRETSİZ İZİNDE DENEYİN....
hocam bu son cümlelerdeki ibare geçerli değilmiş araştırdım. 6 ay veya 1 yıl izin 5 yıl tecrübeden sonra geçerli olan bir hak.
ancak bu izin döneminde başka bir işte çalışma da mümkün olamıyormuş.
aslında meb de yurtdışına öğretmen gönderiyor değil fakat birçok sınırlama mevcut. birde sadece 2 bin dolar maaş verecekler gidersem de meb ile ama ben hep seyahat halinde olmayı istedim sanırım ondan bu isteğimi görebilir belki.
hocam sadece düşünüyorum ben aslında şuan daha hazırlıklar tamamlanmadı. ieltse pek hazırlanmadan girdim. bi o tamamlansın.
sonra 10 yıl degil de 5 yıl tecrübe iyi olabilir. 10 yıl tecrübe aynı zamanda benim yaşımın 40 ve üstü olması demek. bu da bir dezavantaj olabilir. ben başka diller de çalışıyorum ayrıca bilgisayar programlama.
hayırlısı olsun.
Mantıklı, bende olsam düşünürdüm. Ama çok düşünürdüm. Sonuçta kadrolu öğretmenlik çok güzel ve bir çok insanın hayali....
evet bu doğrudur bişey diyemem. ama ben çok çalışan biriyim, zeki olduğumu da düşünmüşümdür. ama burda geliştirim yapmak geliştirmek çok mümkün olmadığı gibi bazı saçmalıklar da var. hoş güzelliklerimiz de var.
mesela avrupaya gitsen burdaki domatesi salatalığı orda bulamassın kanaatimce. sana içten ve samimiyetle merhaba diyen bir dost bulur musun bu nu da cevaplandıramıyorum.
fakat sonuçta 657 ye tabiiyiz. bu kanun koruyucu ama şuan da bu niteliğinden çok sınırlayıcı olma özelliği var. çünkü başka hiçbir iş yapamıyorsun hemen hemen ama aldığımız maaş da çok çok düşük , ben şahsen bu maaşla yurtdışı seyahatleri yapamıyorum.
onu geçtim artık burdaki ihtiyaçları karşılamak (geçinmek) dahi bence bu maaşla çok zor.
Mantıklı olan: öğretmenlik yarım gün iş + iş garantisi + özel ders verilebilir : iyi kötü bir kazanç
biçok kişi bilmiyor sanırım ama özel ders aslında yasak.