Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstifa edersek kıdem tazminatımızı alabilir miyiz?

engeldeğil

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, işyerimizden kendimiz istifa ederek ayrıldığımızda kıdem tazminatı alabiliyor muyuz? şartları nedir? net bilgisi olan paylaşabilir mi?

kendi isteginşe bırakacaksan 10 yıllık sigortalık sürecini tamamlamış olman lazım tazminat alman icin

best

aynı işyerinde mi toplam 10 sene olmak zorunda? benim ayrılacağım yerde 9 sene,daha önceden de 4 sene, toplam 13 sene var.

kendinde istifa etsen iş yeride cıkışını verse toplamda 10 yılın varsa tazminatı hak ediyorsun

evet arkadaşlar bu konuya bende değinmek istiyorum ben özel sektörde 4 yıldan beri çalışıyorum kendi isteğimizle istifa edersek tazminat alabilme şansımız olmayacakmı?

Öncelikle sigortalılıkta 15 yılı ve 3600 günü dolduranlar istifa edip tazminata hak kazanırlar. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) şartların tamamlandığına dair yazının alınarak işverene başvurulması gerekiyor. Sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999'dan önce olanlar bu haktan yararlanabilir.

Eskiden 10 yıldı(3 sene oluyor değişiklik sanırım), Arikushimekato'un da dediği gibi 08.09.1999'dan önce sigorta girişi, toplamda 15 yıl sigortalılık ve 3600 prim günü dolduran istifa edip kıdem tazminatını alabilir.
Ek bilgi olarak: bu süre aynı işverende de olabilir, farklı işverenlerde birikmiş de olabilir.
Diğer türlü, çalışan isteğiyle yapılan istifalarda sonuç işverene göre değişiyor, ki çoğu tazminat verilmiyor(örnek ben: 4. iş yerim ve hiç tazminat alamadım :) ).

Arkadaslar ben 2013 te ise basladim fakat %55 lik bir engeli raporum var
annem vefat ettigi icin 8gun izi. Kulmandim bu izi. Sonrasi isime adapte olamaxim hic bir evrak imzalamadan ciktim tazminat alabilirmiyim bana imzalatmak istediler ben imzalamadim

Üst Alt