Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstifa edersem biriken yıllık izinlerin durumu ne olur?

serka335

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar sorum şöyle işyerimden kendi istegimle ayrılsam içeride 120 gün yıllık iznim var asgari üçretle çalışıyorum diyelimki istifa etsem bu içerideki izinlerimi mecburi olarak kullandırabilirmi birde işyeri beni zorunlu izne sürekleyerek daha çok zararı girer diye düşünüyorum sonucta yıllık izin sigortamıda ödeyecek ama direk çıkış yaparsa sadece yıllık izin üçretlerini ödeyecek siz degerli arkadaşlarımın düşünceleri benim için önemli...

serka335
O o kadar kolay değil, işvereninizle zıtlaşmayın bence.
120 gün yıllık izniniz olduğuna göre uzun süredir burada çalışıyorsunuz.
Bu durumda sizin de işverene karşı yükümlülükleriniz var. Bunlardan biri de ihbardır.
3 yıldan fazla süren çalışmalarda ihbar süresi 8 haftadır.
Bu durumda işveren izninizin yarısını ihbara sayıp sizi cüzi bir rakamla gönderebilir.
Güzellikle halletmeye çalışın.
Bir de o kadar kıdem tazminatını yakıp neden istifa ediyorsunuz, çok özel değilse..?

yılbaşında tam 7 yıl olacak inşallah eger istifa edersem ihbar süresine uyacagım böyle birşeyin olmasını bende istemiyorum ama o paraya ihtiyacım var hocam birde bu kıdem tazminat fonu yürürlüge girermi

arkadaşlar bana biraz fikir verin lütfen tazminat fonu kurulurmu..

İzin paralarinizi alirsiniz ben aldim.

Sizin baya izin varmış 30 bin falan tutar.

sgurkan
O nasıl hesap öyle, siz 4 ayda 30 bin lira ücret mi alıyorsunuz ? Hem de çıplak...

yanlış yazmış arkadaşımız 3 bin demek istedi galiba ama oda yanlış hesap 7 bin 8 bin arası bir rakamı buluyor

Ufukalp
30 olmasa bile 20 yada 25 bin tutar

ben 21 gunde 2700 almistim.

asgari ücretli nasil hesaplanır onu bilmiyorum.

@sgurkan

İzin parası da aynı maaş hesabı gibidir. Çalışanın aylık brüt ücreti 30 a bölünüp alacaklı olduğu izin günüyle çarpılır.

Çıkan rakamdan aynı maaş gibi SGK prim ve işsizlik primi işçi payı, gelir vergisi ve damga vergisi kesilir.
Asgari ücretin brütü 2.029 liradır, izin parası çıplak ücretten hesaplanır, sosyal yardımlar ve agi gibi girdiler dahil edilmez.

Bir asgari ücretlinin alabileceği 120 günlük izin parası 5.600 - 5.700 tl civarıdır.
Hem de %15 lik ilk vergi diliminden hesaplarsak.

Asgari ücretin 2 katı ücretle çalışan birinin bile alacağı 120 günlük izin parası, ayrıldığı aydaki kümülatif vergi matrahına göre değişiklik göstereceği için 10.400 ile 11.200 tl arasında olacaktır.

25 bin, 30 bin çok çok uçuk rakamlar.

izin kullanmak özel bir durumdur normal şartlara göre işci izin kullanmayım parasını verin demeye hakkı yok.

kardeşim senin olayına gelince 120 gün iznim var demişsin sen 7 yıl icinde hiç izin kullanmadıysan işfesh hakkın var. notere gidersin ordan seni bir avukata yönlendirir avukat sana bir fesh dilekcesi hazırlar onu noterle işyerine postalarsın. işe gitmene gerek yok.1 hafta bekle işyerin seni çağırır anlaşırsan ne ala .eğerki anlaşmıyorlarsalar bulunduğun il ilçede bulunan

işci mahkemesinin olduğu adliyelerde bulunuyor ARABULUCU SERVİSİ başvurursun orda 7 yıllık tazminatını 120 günlük izin hakkını kaldıysa maaşını istediğine dair başvurursun 3-5 güne seni arabulucu servisinin bağladığı bir avukat arar sana derki kalem kalem ne kadar istiyorsan hesapla bana getir senin işyerinin sahibinide arar toplantı düzenlenir toplandıya gelmeyen zaten direk acılacak

davada yenik sayılır.istersen bir avukat tutarsın yaklaşık 100 de 15 para verirsin arabuluculuğa mahkemeye o karar verir.gercekten izin kullanmadıysan biryerede kullandım diye imza atmamışsan istediğin parayı alırsın. siz bir avukata danışın benim araştırmama göre fesh hakkınız var

İnsan kaynakları çalışan ilişkileri sorumlsuyum.
Şöyle diyim, biriken izinlerinin parasını kesin olarak alırsın.
İhbar süreni kullandırabilir sadece işveren ama sen kullanmıcam çıkcam dersen o sürenin parasını senden kesme hakkı var.
>>> Yıllık iznine kimse dokunamaz bilgin olsun<<<

Üst Alt