Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstifa etmek istiyorum! Sağlığımın Bozulduğuna dair raporu nereden alabilirim?

kolera23

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 3 yildir engelli olarak bir fabrikada calisiyorum.İş yeri agir ve yag kir pas ne ararsan var.Bugune kadar yaptıklarına sesimi cıkarmadim mecburuz diye katlandim.Bu zaman zarfında astım bronşit ve venöz yetmezliğim başa geldi.Hatta bel fıstıgı başlangicim bile olabilir henuz onun icin doktora gitmedim. 2 bayramdir bayram harcligimi vermediler.Gecen bayram haftalik saatimi tamamladigim halde cumartesi gelmedin diye bugunde bu ay kontollerim vardi rapor bile aldim devamsizligin cok diye para vermediler.Parasinda degilim ama yaptiklari yeter artik..Saglımın bozulduguna dair raporla tazminatimi alip cıkmak istiyorum..Nerelere basvurabilirim ne yapilirim hangi doktora gitmeliyim.Bu konuda tecrube edinmiş arkadaşlarimdan yardım istiyorum.

bence işkura gidip öncelikle derdini anlatmalısın onlar izlemen gereken yolu göstereceklerdir

Kardeşim çok saol ama işkura gitsen ne oluyorki durumu anlatiyorsun yaptiklarini vs . ya öle demi engellilere öle davraniyorlar fln diye uzerinde bile durmuyorlar..

ama siz farklı anlatın yani yapılan şeyleri anlatın ayrıca bundan dolayı sağlığınızın dahada bozulduğunu söyleyin genede ilgilenmezlerse ilinizdeki çalışma ve sosyal güvenlik kurumuna şikayet edin kesin bir müfettiş gönderirler ve durumunuza bakarlar sanırım bu konuda fazla bir bilgim yok ama gidilecek yerler buralar diye biliyorum yoksa sözleşmenizi tek taraflı fes edip mahkemeye verin eğer kendiniz ayrılırsanız ne tazminat nede işsizlik ödeneğı alamazsınız bunuda avukata danışın

iş kur ardından sosyal güvenlik merkezi onlardanda birşey çıkmazsa bimer(başbakanlık iletişim merkezi) den derdinizi anlatın.daha sonrada eğer hala problem çözülmediyse mahkemede hakkınızı arayın.kafasına göre hiçkimse at koşturamaz devlet otoritesi var hakkınızı hukunuzu tesis eder.

Bir devlet hastanesine gidip çalışma koşullarının sağlığınızı bozduğuna, hangi tür işlerde çalıştırılamayacağınıza dair bir rapor alın. Sonra o raporu işyerinize sunup, "4857 sayılı yasanın 24. maddesinin bana verdiği hakka istinaden, ekte yer alan sağlık raporumda görüleceği üzere yaptığım işin sağlığımı bozduğu tespit edilmiştir. Bundan dolayı tüm özlük haklarımın tarafıma verilerek sağlık gerekçesi ile iş akdimin fesh edilmesini, arz ve talep ederim" deyin. Kıdem tazminatınıı da verip işinizi sonlandırmak zorundalar.

Peki Bülent abi çok tşk ederim. Elimde zaten yuzde 100 rapor mevcut kalp rahatsizligidan dolayi özürlü raporu var. Devlet Hastanesine gidip ben engelliyim çalışma koşullarının sağlığımı bozduğuna dair rapor almak istiyorum desem yönlendirirler herhalde. Bu zaman içinde yaşadiğim tüm sonuçları buraya aktaririm. Hiç degilse böyle bir durumda olan arkaşlarıma yardımcı olabilirim..Perşembe günü ilk işim bu işle uğraşmak olacak..

Evet, onlara ne istediğini anlatırsan uygun rapor vereceklerdir...

ARkadaşlar çok güzel söylemişler ve bende birşey eklemek istiyorum. Bimer dışında aile ve sosyal politikalar bakanlığınada mail atabilirsin.

Bugun devlet hastanesine gittim.Çalışma koşullarının sağlığımı bozduğuna, hangi tür işlerde çalışamiyacagima dair rapor için başvurdum. Onlarda sadece "agir ve tehlikeli işlerde çalışamaz" raporu verdiklerini söylediler.Aynı heyet gibi doktorlari gezdim. 1 hafta sonraya gögüs için test kaldı.Umarim doğru yoldayımdır ve umarım Bülent abi bu rapor işime yarar...

Kardeş bu alacagın rapor senin işine yaramayabilir.Neden dersen astim bronsitin kronik olabilir.İşverende fabrikamizin içi az dumanlıdır vs vs kendini savunacaktir.Bu yuzden meslek hastalıkları hastanesine gitmek zorunda kalabilirsin.Eger ordaki testlerde meslek hastaligi degildir derlerse tazminati alamazsin.Ama işveren seni agir calistiriyordur.Sende agir ve tehlikeli işlerde calisamaz raporu alirsan seni hafif bir işe vermek zorundadirlar.Eger onuda karsilamiyorlarsa işin feshi olurmu olmazmi bilmiyorum.Eger olursada kidem tazminatanida alabiliyorsan çıkma dilekçeni değişmen gerekli Çünkü kanunda
. Sağlık sebepleri:
Süresi belirli olsun veya olmasın işçi, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir.
a) İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.
b) İşçinin sürekli olarak yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren yahut başka bir işçi bulaşıcı veya işçinin işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa.

Çalıştıgın makina başı ise ben oradan astim bronsit hastaligina kapılacagini hiç sanmiyorum..Çünkü her yer toz duman yinede sen oturan boğaya bir danış kafanda soru işrati kalmasın.

Bak dostum işe engelli olarak girdim ama sadece kalp hastaligim vardi. Zaten işe girerkende kendileri calisabir raporu aldiriyorlar.Evet bir makina basinda operatör olarak calisiyorum ama işim durmaksizin yani sürekli efor sarfediyorum ve yag kir duman ne ararsan var ama aksinede havalandirma yetersiz sonucta metal işi.Oraya her 1 yilda testler için gelirler.Solunum testi yapılırken ordaki gorevli bana burda cokmu tozlu dumanlı ortamda calisiyosunuz dedi o zaman anladım doktora gittim bana astim bronsit teşhisini soyledi.Şimdiki alacagim rapordada oraya orta derecede yazdi ama sadece bir test kaldi onuda vereyim sonucunu yazacak.Cetvele baktigimdada astim bronsit orta derece ise %40 rapor veriyorlar.Yani ben kalp hastasi olmasam bile engelli sayiliyorum.Bu hastaliklardan dolayida yaşayisim tehlikeye giriyor. Kafami kariştirdin sen simdi valla Bülent abi görürse bir şeyler yazar yada tecrubeli arkadaşlar varsa

Eger engelli kadrosundan girdi isen. Yapacağın işin mahiyeti işkurun seni işe başlatma kağıdında bellidir. Bunun dışındaki hükümlerde çalıştıramazlar. Oturanboğanın dediği gibi öncelikle hastaneye gidip rapor almalısın. Yalnız burada hemen raporu aldıgın gıbı işi bırkamazsın haksız duruma düşersin. Ya noter kanalı ile işyerine ihtarname çekeceksin. Yada işyerine imzalı bir dilekçe ile çalıştıgın kurumdakı iş disiplin kuruluna raporuda koyarak evrakı vereceksin. Bu işlerde hemen sonuç alabilirsinde, biraz zamanda alabilir. Sabırlı olarak yasal yolları takıp et sonuc alırsın. (birde fabrikada işyeri hekimiz ve sosyal güvenlik uzmanınız varmı ?)

Üst Alt