Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstihdam bölümünün değerlendirilmemiş olması EKPSS başvurusunda sorun yaratır mı?

sosyalbilgi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben raporu 2012 de aldım..sürekli ve yüzde 41...raporun alt kısmında raporun kullanım amacı diye 6 maddelik yer var..orada EĞİTİM,SOSYAL YARDIM,İSTİHDAM,TEKERLEKLI SANDALYE yazan yerlerin karşısında DEĞERLENDİRİLMEDİ yazıyor..sadece ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTININ karşısında EVET yazıyor...istihdam bölümünün değerlendirilmemiş olması ekpss başvurusunda sorun yaratır mı ?? birde çalıştırılamayacağı iişlerin niteliği diye yer var onun karşısınada bişey yazılmamış...bilgisi olan arkadaşlar lütfen yazsınlar kafam çok karışık

başbakanlık kartıyla(beyaz kart)gıren arkdaşlar olmuş onlada gırebılırsın...zaten o tum hakları kapsar..

Sıkıntı olmaz....

inşallah hocam...bu konuda farklı yorumlar okudumda sıkıntı oldu biraz

Sınav için sıkıntı olmaz kardeşim...

Hiç bir sıkıntı olmaz. Rahatlıkla başvurabilirsin.

rapor hakkında

Hiç bir sıkıntı olmaz. Rahatlıkla başvurabilirsin.
iyi günler.bu verdiğiniz cevap beni de ilgilendiriyor.raporumu yenı aldım ve %40 i cook rahat gecıyor.ama bı sorunum var.Egitim, istihdam vs degerlendırılmedı yazıyor ama sosyal yardım, engelli kimlik kartı evet yazıyor.
bu durumda 2014 ekpss ye gırebılır mıyım?

Sıkıntı olmaz osman....

Bio;

tesekkürler.yazılarda sorun olmaz diyor ama genede bi sorayım dedim...

Rica ederim olmaz kardeşim...

ildek aile pol müdüürülüğüne bir sor...ben sordum ne olur diyorlar ne olmaz diyorlar yönetmelik değişti bize alma derlerse almıcaz istihdam kısmı işaretli olmayanları dediler rapor çıkarmakta fayda var dediler..kesin bilmiyorlar

"ç) Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,"

Bu durumda raporda "çalışamaz" kısmının işaretli olması sorun yaratır.
daha aönceki mevzutta sadece % 40 ve üstü olması yetiyordu. şimdi yönetmelik yeni çıktığı için çoğu engelli arkadaş da senin durumundadadır. ya çalışabilir kısmı doldurulmamıştır ya da çalışamaz ibaresi vardır.
o yüzden bu sorunu acil aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelli ve yaşlı hizmetleri genel müdürlüğünü arayarak ilet:
http://www.eyh.gov.tr/tr/8135/Iletisim

eger çalışabilir ibaresi kesin aranıyorsa senin durumunda çok engelli oldugunu ve orana bakarak başvuru yapıldıgını ve bu sorun hakkında resmi bilgilendirme yapılmasını talep et.
bu durum engellilerde kafa karışıklığı yaratacak. çünkü nceki mevzuata göre herkes sadece yuzde kırk ve ustu olmasıyla sınava gireceğini biliyoırdu.
oysa yeni yönetmelik yeni yayınlandı ve başka bir ibareden bahsedior.
bu konuda acil engelliler bilgilendirilmelidir.

Bu yönetmelikle yürürlükten kaldırılan ÖMSS yönetmeliğinde şu tanım vardı ve sadece % 40 ve üstü rapor olması yetiyordu:
"d) Özürlü: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından özür oranının yüzde kırk veya üzerinde olduğunu sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,"

Ve hepimiz bilgilendirmeyi bu yönetneliğe göre yapmıştık. Oysa şimdi bu yönetmelik yürürlükten kalktı. Yeni yönetmelikte "engelli" yeniden tanımlandı ve buna "çalışabilir" ibaresinin belgelemesi de eklendi.
Yürürlükten kaldırılan yönetmelik için bkz:Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Mühendis bende aynen bişey demiyorum artık sanırım herkes heyete yeniden bir değerlendirmeye girecek :) Allahtan istihdamda kullanabilirim diye işaretli son aldığım rapor şimdi eğer bu ibare yoksa oranlarda değişecek yandı çok kişi Allah yardımcıları olsun....

evet araştırmadan arkadaşa herkes sorun olmaz demiş..facebook grubundan arkadaşlar aradı istihdam işaretli olmayanı almayacaz demiş bazı aile pol.müdürlükleri..en kısa zamnda bu öğrenilmeli en geç bu hafta kesinleşmeli

Arkadaşlar...Siz yapmayın bari İstihdam edilir / edilmez seçeneğinin boş bırakılması çalışamaz anlamına gelmiyor ki.
O dediğiniz ağır özürlü olanlar için. Benim kide boş kaydımı yaptım kimse bir şey demedi.
Ağır özürlü olup çalışamaz ibareli olan arkadaşlar için geçerli bu

Evet bende söylemiştim ama okuyunca hemen verdiğim cevabın yanlış olduğunu paylaşmak istedim arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim hakları geçer, Birde ocak 2015 kadar :D alım yapmayacaklar gibi geçmiş olsun hep öteliyorlar...

Büyücü yönetmelik değişti o seninki 2012 ömssde kaldı bendede aynı idi.... bende biliyorum kayıt yaptırdı herkes...

Adam belgelemesini istemiş yani bu ibare olacak diyor çalışabilirsen istihdam kısmı işaretli olacak diyor....

Vallahi ben bilmem bunların ipi ile kuyuya inilmez ne yapacakları belli olmuyor işte Böyle ince bir ayrıntı başına iş açıyor rapor 1 haftada alınan bir belge değil müracaatta kabul görmez ise ne yapacaksın bir söyle bakalım adam derseki yönetmelikte böyle ben kabul edemem ne yapacak insanlar...

Ağır özürlü olanlarda çalışamaz /istihdam edilemez seçeneği işaretlenmeli. Ama işte % 40 ve 60 arası olanlarda bu ibare işaretlenmiyorsa çalışabilir anlamına gelir.Yönetmenlik değişsin çalışamayan bir engellinin raporunda çalışamaz ibaresi işaretlidir.Neden bu kişi çalışamadığı için maaş bağlatırlar.Çoğu da öyle yaptı zaten.Şimdide çalışmak için işaretli kısmın çıkartılması konusunda çabalıyorlar.

Vallahi bilmem o gün geldiğinde sıkıntı yaşarsanız oturup ağlamayın dediğim gibi bu zıkkım belge rapor 1 haftada çıkarılmıyor, Tedbirinizi alın adamlar ben yönetmeliği yayınladım okuyup anlasaydın der. Çalışmayan çalışamaz ibaresi yazılmışsa çalışanada çalışır istihdam kısmı işaretli olmalıdır der. hiç bişey yazmıyorsa git değerlendirmeye sok derse ne yapacaksınız ? İKİ ucu pis değnek nereden tutsan elinde kalıyor.Bu madde ile tekrar heyet yolu görünürse çok kişide elenir bence oranlarıda düşer....

Agir engelliyim, %92 oranim var, rapor tarihim kasim 2011, istihdam isaretli ve calisiyorum, ömss ile yerlestim. Sunu bilin ki raporu ise girmek icin aliyorsaniz (ki ben rapor basvurusunda böyle bekirtmistim) illa ki istihdam isaretleniyor (x isareti koyuyorlar) bu sene isi genis tutmazlar eminim (calisamaz raporu olanlar, emekli olanlar hep basvurusu kabul olmustu)

Egitim ile kimlik karti isaretlenmis (tik konmus yani tamamdir isareti o) ama istihdam neden isaretli degil, arti calistirilamayacagi is alanlari bos birakilsaydi iyiydi, degerlendirilmedi denmis, cok acayip ??? Yönetmelige göre sorun cikar mi bilemiyorum ama basvuruda istihdam bölümüne bakarlarsa sorun olabilir gibime geliyor.

Of ya yok mu bunun kesin bir cevabı ? bildiginiz bir numara varsa yazın arayayım ben..hep bi tedirginlik var

yukarıda paylaşılan resimdeki ile aynı sayılır benim raporda

Sosyalbilgi senin için sorun olmaz.İstersen raporunu aldığın hastaneye gidip istihdam edilebilir kutucuğunu işaretlettir.

sosyalbilgi;

sosyalbilgi neden bu kadar telaş yapıyorsun hastaneden o kısmı ekletebilirsin sana bunu yapmış bir kişinin faceini vereyim ona sor gitmiş sadece istihdamı ekletmiş..

hocam bazıları eklettırememıs istihdamı..yenıden rapor cıkarmıslar..yenıden cıkarmaya kalırsak başvuruyu kacırırmıyız bilmiyorum...oranımda 41 iki farklı sebepten aldım raporu...39 da falan kalır dıye korkuyorum yenıden cıkarttırırsamda...durumun netliğine göre hareket edecegım..acelemde biraz o yüzden...183 ü aradım onlarda ildekı müdürlükle konuşun diyorlar...bende ile uzagım gidemiyorum

Bana kalırsa endişen yersiz.Raporun var başvur.Sanmam ki 42 oranlık raporla istihdam kısmı boş diye çalışamaz diye red edilsin

Buyucu hocam ben 2012 dekı sınavı raporum olmadıgı ıcın kacırdım...öğretmenlık mezunuyum..yıne benzer sorunla karsılasmak istemiyorum..2 yılım gitti boş yere

o zaman yapılacak tek şey raporunu aldığın yere götürüp konuşmak. İşaretletebilmek yada yeni rapor alırken bu kısmın doldurulmasını istemek. Yeni rapor almak uzun sürer. Siz raporu ne için istediğinizi söyledinizmi ilk başvuruda

Üst Alt