Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstihdam için alınan rapor ile ötv indirimli araç almak..?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
İyi günler.

Bugün ötv raporu için sağlık kurulu heyetine müracat ettim ve benim 2013te istihdam için alınan %15 raporumun sürekli ibaresi taşıdığını ve hala geçerli olduğunu söyledi ve daha önce ötv için bir rapor almama ramen benim evrağımı bu bende kalsın siz vergi dairesine bir müracat edin bu rapor geçerli ise aracınızı alın geçmezsse il sağlık kuruluna rapora itiraz edin randevu almadan gelin ben sizin işleminizi halledeceğim dedi.
Yani bana söylediği artık sağlık kurulu raporu diye rapor alınıyormuş ve galiba bu geçerliymiş.

Ya uf ya beynim yandı resmen bu rapor olursa bunu bilmek ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini öğrenmek istiyorum. Yaramıyorsa onda da ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum yani bilenler yazarsa en azından aynı türde raporla bu soruyu soran kişilerede örnek olur teşekkürler.

Lütfen %40 altı engelli sayılmıyor araba alamıyor diye bilmeden yazı yazmayın çünkü 40 altı ortopedik engellilerde araba alabiliyor benim sorum zaten araba alabilirmiyim değil. Istihdam için alınan rapor ötv için kullanılabilir mi kullanılamazsa ne yapmam gerek budur...

%40 altı engelli sayılmıyorsunuz
%90 olması lazım ötvsiz araç için
yada ortopedik engeli aracı süremeyecek durumda olanlar alabilir

nfrysmn

siz en iyisi bir araştırın ve sonra yazın ortopedik engellilerde kısıtlılık kodu içeren rapor alındıktan sonra buna göre ehliyet alıyorsunuz ve engelli oranı diye bir durum olmadan ötv indiriminden yararlanıyorsunuz. %40 engelli kartı, engelli hakları ve engelli istihdamı için geçerli orandır. Benim sorum zaten ötv ile araç alabilirmiyim değil dikkat ederseniz h sınıfı ehliyet yani yeni kodlu b için raporumu aldım ve 102 78 kodlu raporum elimde. Ben bu rapor ötv için geçer mi yoksa yeniden itiraz edip ötv raporumu alacağım şeklinde çünkü araba alabiliyorum.

BLACKSAGAT
ilk paragrafı önce yazdın sonradan diğerlerini ekledin
sorunu düzgün sor istihdam için dedin ona göre yazdım istihdam sağlayamazsın %15le bunu belirttim
ötvsiz araç almak için otomatik vitesle araba kullanır yazacak raporunda ve dediğim gibi aracı süremeyecek olman önemli...

yeni rapor alman lazım otomatik viytesle araç kullanır raporu

raporun arkasında ne için kullanılacağı belirtilir, istihdam sa sadece işe girmede kullanabilirsin, ötv den muaf ve engelli araç alımı ve ehliyert için de değerlendirildi ise (raporun arkasında değerlendirildi veya değerlendirlmedi yazar) araç ve ehliyet alabilirsin. ayrıca siz de belirtmişsiniz araç alımında %40 şartı yok örnek ben % 9 oranımla araç aldım sakatlığınızın hareket kabileti kısıtlılığı el kol bacak, ayak ta sakat olası gibi,

Büyük harf olanları yeni yazdım zaten istihdam için alınan rapor otvye geçermi sıkıntı yok yani abi ugrastiriyorlar işte bir rapor ehliyet ötv istihdam yani herşeye geçmeli

BLACKSAGAT

Aslında raporda ötv'ye dair değerlendirme olmalı. Ama sağ alt ekstremiteden kısıtlılık olduğu net olarak belirtilmişse, bununa beraber gerekli kısıtlama kodlarının olduğu sürücü belgesi raporu da olursa, araç alımı mümkün hale gelebilir. Şansını dene derim. İki raporu birbirini tamamlayıcı evrak olarak değerlendirip işleme koyabilirler isterlerse.
Bu mantığa dayanağım da şu:

"Engellilik durumunun tevsikinde ibrazı zorunlu olan engelli sağlık kurulu raporu, maluliyeti veya engelliliği ile sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların (veya engelliliği ile başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli taşıtların) kullanılabileceğine dair değerlendirmeyi içermeli ya da bu hususun anlaşılabilmesini sağlayacak şekilde açık olmalıdır."

Yeni rapor için uğraşmaktansa önce bu şekilde şansını dene derim. Vergi dairesinden bu bağlamda özelge talep et. Bu şekilde zorlayarak gelirler idaresi başkanlığı'nın sorunumuzu görmesini ve çözüm üretmesini sağlamaya çalışmalıyız.

İyi akşamlar. Bugün heyyete gittim ve dediğim gibi bir olay oldu fakat benim elimde sürekli ibareli 3 tane rapor vardı. birinci raporu aldım femur perthes sekeli+ 2cm kısalık yazılmış %30 verilmişti. Aradan zaman geçti dedik hani belki olur dedik 2cm kısalık yine %35 verildi. Yanlız o ara nedendir bilmiyorum bir yerde bacağımı ölçtüler ve 4 cm kısalık olduğu saptandı bende bunun üzerine 2cm %35 aldım acaba 4cm kaç alacağım diye gittim oranlar düşmüş %15 verdiler ve önemsemedim artık. Son raporum 2013 te istihdam için alınmıştı ve sürekli ibareliydi. Bugün kuruldaki bayan sağolsun bu rapor varken vergi dairesi sıkıntı çıkarır dedi ve il sağlık kuruluna itiraz etmen gerek dedi. Oraya gittim ve oradaki kişi bu raporu vergi dairesi kabul edebilir ama dedi etmeyebilirde yani sizin şimdi itiraz etmeniz sonra uğraşmanızdan iyidir dedi ve itiraz ettim. 1 ay sonra tekrar bugün gittiğim hastahaneye gidip randevu almadan heyyete girecekmişim. Zaten oradaki bayan sağolsun ben sizin evrağınızı tutuyorum geldiğinizde randevusuz işleme alacağım dedi. Yani geç olsun temiz olsun. Bu şekil farklı rapor ile araç almak isteyenler (ortopedik) raporların geçerli olduğu söylenebilir ama vergi dairesi geri vergiyi isteyebilir. O yüzden eğer elinizdeki rapor ile zaten bir işlem yapıyorsanız o raporu kullanmayı deneyin. Ama benim gibi iş gibi bir amaçla kullanmaya kalkıp işinize yaramadıysa bu raporu sakın ötvye vermeyin. İptal ettirip yenisini alın. Teşekkürler.

OturanBoğa

dayım iş kazası geçirdi ve raporunda %20 oran var fakat ötvden yararlanır ötv indirimli araç alır gibi bir ibare yok ehliyeti engelliye çevirdi. Şimdi ötvden yararlanması için tekrar ötv raporu mu alması lazım. Avukatı aslı gibidir yapmış ve olur demiş fakat kanunda yazana bile güvenemiyoruz artık. İlla ötv ibaresi yazılacak mı.

BLACKSAGAT

Raporun tanı kısmında ne yazıyor?

O rapor ve ehliyet raporu birbirini tamamlayan raporla olarak işleme alınıp araç alımında onay verilmesi çok muhtemeldir. Ben olsam raporları vergi dairesine götürür yazılı olarak görüş isterim.

Bende kendisine böyle söylemiştim bir konuşayım dediginizi bir yapsın

Evet sonunda yani 1 senelik ehliyet ötv raporu maratonuna bugün sonverdim ve ötv raporumu da alarak işlemi tamamına erdirdim. Öğleden sonra raporu Haydarpaşa numuneden aldım ve galeriye gittim ve raporun fotokopisini verdim. Önce yarın Ümraniye vergi dairesine galeriden bir kişiyle gidip raporun geçerliliğini sorgulamamı söylediler. 1 saat sonra ise arayıp yarın gitmeme gerek kalmadığını ve raporun geçerli olduğunu yarın gelerek kredi başvurusunu yapabileceğimi söylediler. Yarın kredi başvurusu ve peşin parayı vermeye gidiyorum hayırlısıyla raporum ve ehliyetim : ön ve arkası inşallah aracı alınca onunda fotolarını paylaşırım. İlgilendiğim araç Skoda Superb 1,6Tdı + Dsg + 8" bolero multimedia +8 Hoparlör+ dijital klima + cruise control liste fiyatı 142000tl bahar kampanyası fiyatı 124000tl 82000 tl fiyat verilsede 80000tlye alınacak gibi almak isteyenlere tavsiye ederim şu anda 60000tl indirimi var.

Ümraniye nakil vasıtalar vergi müdürlüğüne soruldu tamamdır. Süresi 2 sene fakat arazımın geçme durumu yok daha artma eylemi var ondan o rapor öyle verildi. Ötv ibaresi yerine ortopedi uygun yazan kısıma bakıyorlar. Zaten ortopedide oran önemli değil. Yarın pazarlık ve kredi başvurusunu yapacağım.

Hocam anladigim kadari ile raporunuzda herhangi bir ibare yok. Otv indirimi yada ozel tertibatli arac kullanir gibi. Sadece özur orani ve tani var. Ve umraniye vergi dairesi bunu ehliyet ile birlikte kabul ediyor. Dogru muyum?

Vergi dairesine sor kardeş alırsın bu arada arabayı aldık kredi onaylanınca işlem tamamdır Allah hepinize nasip etsin inşallah.

BLACKSAGAT ötv ibaresi yerine ortopedi uygun yazan kısım dediğiniz yer ne oluyor acaba anlayamadım kusura bakmayın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aslında ordaki yazının mi direk etkisi var bilmiyorum ama vergi dairesi müdürü 3cm kısalık var demis yeterli diye söylemiş yani artık ötvden yararlanır yazılması şart değilmiş.

Ötvsiz araba alınıck üzeimden engelli oldugum için simdi hangi doktorlara görüneceğim önceden bilgi edinmek istiyorum %92 engelim mevcut bilgi verebilirmsnz

Üst Alt