Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstihdam Paketi Kanunu'na kısmi iptal..?

bulent381

Üye
Konular
73
Reaksiyonlar
0
Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda ''istihdam paketi'' olarak bilinen 5763 sayılı Kanun'un bazı hükümlerini iptal etti.
CHP, 5763 sayılı Kanun'un, bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.
Davayı esastan sonuçlandıran Yüksek Mahkeme, kanunun 2. maddesiyle değiştirilen 4857 sayılı İş Kanunu'nun 30. maddesinin 7. fıkrasının 2. tümcesini, 8'e karşı 3 üyenin oyuyla iptal etti.
Heyet, düzenlemenin iptali nedeniyle doğacak hukuksal boşluk, kamu yararını ihlal edici nitelikte olduğundan bu tümceye ilişkin iptal hükmünün, kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından başlayarak, bir yıl sonra yürürlüğe girmesine karar verdi.
İptal edilen düzenleme, ''özürlü ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğuna ilişkin maddeye aykırılık halinde, uygulanacak cezalarla ilgili karar verecek komisyonun çalışma usul ve esaslarının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenmesini'' öngörüyordu.

İptal edilen düzenleme, ''özürlü ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğuna ilişkin maddeye aykırılık halinde, uygulanacak cezalarla ilgili karar verecek komisyonun çalışma usul ve esaslarının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenmesini'' öngörüyordu.

burasını anlayamadım yoksa istihtam edilecek 38 bin engelliyi iptalmi ettiler acaba bir arkadaş bana anlatsın

puhahaha ben demiştim hikaye diye seneye kalmış yahu herşey siyasi rant diyom size üzgünüm hayalleriniz yıkılıyor ama gerçekler bunlar

inşallah şu 38 bin kişinin istihdamını iptal etmezler

ya burada anlatılmak istenen çalıştırmayan kamu kurum ve kuruluşlarında özürlü ve eski hükümlü olarak çalıştırma zorunluluğu adı altında ki kanun 1 yıl ertelendi yani çalıştırmayana ceza yok ben öyle anladım...bir başka deyiş ile devlet kendi kurumlarına bu atamayı yapmayacak dolayısı ile cezadan feragat etmiş olacak..dolaylı olarakta özel sektörede özürlü,eski hükümlü çalıştırması için baskı yapmıyacak....

Üst Alt