Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstihdam paketinden: 55 bin özürlü kontenjanı iki yıl içinde dolacak

Konular
21
Reaksiyonlar
0
İstihdam paketinden: 55 bin özürlü kontenjanı iki yıl içinde dolacak
8 Haziran 2010 15:12

--------------------------------------------------------------------------------
İşsizliğe çare bulmak amacıyla hazırlanan üçüncü istihdam pakete olarak da bilinen Ulusal İstihdam Stratejisi'nin taslak hali sosyal taraflarla paylaşıldı. İstihdam paketiyle doğrudan istihdama öncelik verilecek. Türkiye İş Kurumu'na 5 bin yeni memur alınması planlanırken, 55 bin özürlü kontenjanın tamamının iki yıl içinde doldurulması hedefler arasında yer alıyor.

Edinilen bilgiye göre taslakta, mesleki eğitime büyük önem verilecek. Bu yolla iş dünyasını her fırsatta dile getirdiği kalifiye eleman ihtiyacına kökten çözüm bulunması amaçlanıyor. Taslağa göre 2013 yılından itibaren her yıl 400 bin kişi mesleki eğitimden geçirilecek. Bu kursların yüzde 50'si istihdam garantili olacak. Böylece 200 bin kişinin iş bulması sağlanacak.

İstihdam paketiyle doğrudan istihdama öncelik verilecek. Türkiye İş Kurumu'na 5 bin yeni memur alınması planlanırken, 55 bin özürlü kontenjanın tamamı, iki yıl içinde doldurulacak. KAYNAK MEMURLAR NET

şimdiden hayırlı olsun........

Özürlülere iş müjdesi

Hükümet'in işsizliği bitirmek için başlattığı projede özürlü vatandaşlara büyük müjde...

CİHAN

İşsizliğe çare bulmak amacıyla hazırlanan üçüncü istihdam pakete olarak da bilinen Ulusal İstihdam Stratejisi'nin taslak hali sosyal taraflarla paylaşıldı. İstihdam paketiyle doğrudan istihdama öncelik verilecek. Türkiye İş Kurumu'na 5 bin yeni memur alınması planlanırken, 55 bin özürlü kontenjanın tamamının iki yıl içinde doldurulması hedefler arasında yer alıyor.
Edinilen bilgiye göre taslakta, mesleki eğitime büyük önem verilecek. Bu yolla iş dünyasını her fırsatta dile getirdiği kalifiye eleman ihtiyacına kökten çözüm bulunması amaçlanıyor. Taslağa göre 2013 yılından itibaren her yıl 400 bin kişi mesleki eğitimden geçirilecek. Bu kursların yüzde 50'si istihdam garantili olacak. Böylece 200 bin kişinin iş bulması sağlanacak.

İstihdam paketiyle doğrudan istihdama öncelik verilecek. Türkiye İş Kurumu'na 5 bin yeni memur alınması planlanırken, 55 bin özürlü kontenjanın tamamı, iki yıl içinde doldurulacak.

Kaynak: GAZETEVATAN.COM[FONT=Arial, Verdana, Helvetica, sans-serif][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT]

huseyın aksoy arkadasım cok karamsarr gordum senı.. oyalama felan yok böle dusunuosan sadece ve sadece kendını kandırır ve kendıne zarar verırsın..tum engellı arkadaslara tavsıyem artıık alımların arkası gelıyor..meb sınavı,izmir enstıtudekı sınav,dıcle unıv sınavı, bunlar son bıkac aydır gordugumuz alımlar...tavsıyem gunde 1-2 saat duzenlı ders calısın ve sınavlara her an hazırlıklı olun..hazırlıklı olursanız sizin menfaatınıze ..haksızmıyım!!bırakalım işe alımlarla ılgılı yorumlar yapmayı kımseye bır faydası olacagını sanmıorum..bızım yapmamız gereken ders calısmak..sınava hazır olmak..örnegın 1000 ogretmen alınıo meb e..basvuru sayısı 970..hepsı ogretmen oldu demektır bu:)ornegın önlısans ve lısans mezunu 2000 kişi alınıo basvuru sayısı 6000 yanı 3 kısıde bır ssansınız varr..3 te bır sans zor deıl bence yada cok kötu bnı durum deıl...ama hızmetlı alımına 20000 kusur kısı basvurmus..burda bıraz zorluk yasayabılır ınsanlar 20 de 1 cunku sansımız..onlarda dıger alımlarda işe gıreceklerıne ınanıorum yıne ders calısana bakacak bu meb sınavı..siz hazırsanız devlette hazır ..sınav acmıs gıdın kazanında baslayın bır an önce inş.:)herkese basarılar..

alperen;

şu kalifiye eleman sözüne gıcığım arkadaşlar, malatya da işkur, halkeğitim ve tsd ortaklığıyla özürlülere web tasarım kursu veriyorlar. güya kalifiye eleman olacaklar =) bu kurslara katılan arkadaşlara, notpad veya html kodlarını soruyorum bihaberler. dernek başkanına sordum nedir bu durum? web sitesini hangi kodla yapıyorsunuz? mynetin ücretsiz hompegleriyle web tasarladıklarını söylüyorlar =) gelde gülme!
kalifiyeden ülkece anladığımız birilerini kursa tabi tutup, sonrada meb onaylı sertifika vermekten başka bişey değil!

bu engelli istihdam konusu biran önce çözümlenmeli, kamu anayasanın engelli istihdam et emrini uygulşamayarak suç işlemektedir. ortada sosyal sorunun yanında hukuksal bir suçta mevcut. dava açılsa neler olur neler.....

süper bir haber bu arkadaşlar tüm arkadaşlara hayırlı olsun

bu 55 bin kişi kamuyamı yoksa özel sektöremi dahil yoksa ikisinin toplamımı

Bunların hepsi seçim oyunu.göster ama verme taktiği.seçime kadar bu tür haberler çok olur.seçimden sonra unutulur.ne zaman ki sınava gireriz o zaman inanırız.gerisi hikaye.38000 kişilik kadro 8 yıldır neden bekletildi de bu yıl 5000 tane alım yapılıyor.

Yıllardan beri bu hep söylenir ama ne hikmetse uygulamada söylendiği kadar heyecanlı olamıyoruz bence bu bir seçim yatırımı ..

açık söyleyeyin ben inanmıyorum, öğretmen alımında da yıllardır yüsek rakamlar dolaşıyor ama düşük rakamlarda öğretmen istihdan ediliyor. 2010 yılının yarısını geçmişiz daha alınan engelli sayısı benlki 100'e bile ulaşmadı. Temmuz ve Ekim döneminde yine 5 bin daha alırlar, seçimden sonra da biz havamızı alırız. SEçim hilesi hep bunlar. AKP muhalefet partisinin oy oranının yükseldiğini görünce artık oylarını korumak için çırpınıyor. Ama bunun acısı seçimden sonra çıkar.

Sayın başbakanımız recep tayip erdogan özürlüler konusunda çok hasattır. Hiç bir başbakan bu kadar da hassas olmamıştır. Ben inanıyorum ki 38 bin kadronun hepsi alıncaktır. 2011 temmuz ayına kadar çok var ve bu olay kendini o zaman kadar belli eder. Umutlarımızı kaybetmeyelim. Inşallah olur

NACİ;

naci ssanırım başbakanla başbakanla aynı görüşe sahipsin neresi hassas dogru konuşalım rapor oranları düşüyo gittigimiz işyerleri almıyo heryerde zorluk hep zorluk artık uyanın

Emrah bey; ben kimlerin ne şekilde ve hangi oranlarda rapor aldıklarına şahit oldum. Evet ben başbakanla aynı görüşe sahibim.engellilere bu kadar faydalı ve hasas olan hangi başbakan var?

ogretmen20 secım sonrası noolacagı bellı olmaz...yuzde 34 aldıgı secımden sonra dedıler kı bıdahakı secımde oyları dusecek akp nın..adamlar yuzde 47 ye fırladı sen ne konusuosun..

Üst Alt