Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstirahat raporu bittikten sonra çalışabilir raporu almam gerekiyor mu?

byfendi

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar 4

0 aydır istirahatli idim fakat çalışan görünüyordum primlerim ödenmiyordu şirket,te şimdi istirahatım bitti ve şirket yeniden bordromu düzenleyip sigorta primi,mi ödeyecek kasım,ın 5 inde bitiyor istirahat raporum bitiyor derken 5.inden sonra kontrolü uygundur diye bir ibare var raporda ama ben bir daha istirahat raporu almayacağım hastaneden
şimdi sigortam ödenecek bordromu düzenlemeden önce yeniden hastaneden çalışabilir raporu almam gerekiyor mu .?

çok teşekkürler...!!!

byfendi benim durumumda hemen senin gibiydi ben iş kazası sonucu 08 09 2008de bugüne kadar hep istirahat alıyudum bu son raporumdada kontorule uygundur yazılmıştır 22 10 2010 tarihinde tekrar kurula girdim ve malüliyet ciheyetine gidilmesine yazıldı yani çalışamz aldım ve bağlı bulunduğum sgk da ankaraya gönderdi ve emekliliğimi bekliyum artık eğer sende çalışamaz durumda isen emekli olman laızım zaten bu son raporuda alır almaz çalıştığım şirket benim çıkışımı vermiş emekli olacam diye

Arkadaşım,kontrol tarihinde elbette tekrar hastaneye gidecek ve rapor uzatılmayacaksa işbaşı kağıdı alarak işyerine verip işbaşı yapacaksın.

slm ufuk,alp öncelikle cvb verdiğin için teşekkür ederim ama benim şöyle bir durumum var aslında çalışabilir bir durumum yok kesinlikle rapor uzatılır ama benim erken emeklilik için 54 günüm eksik bu 54 günü tamamlayıp emekli olmak istiyorum onun için raporu ben uzatmak istemiyorum ama çalışabilir yazısı almam şart,mı hastaneden çalışabilir raporu almazsam ve bordrom düzenlenir sigortam ödenirse sıkıntı yaşarmıyım..?

birde istirahatımın bitiş tarihin,den sonra kasım,ın 5 yani ( yarın ) bitiş tarihi bu tarihden sonra isteğe bağlı 2 ay sigortamı ödeyeyim diyorum isteğe bağlı sigorta öderken,de hastaneden istirahat bitiş tarihin,den sonra yeniden çalışabilir raporu almama gerek varmı teşekkürler..?

[-]
İstirahate temel olan raporun tarihi bittiğinde başka hiç bir şey yapmadan çalışma yaşamına geri dönebilirsiniz.
[/-]İsteğe bağlıda zaten bir şart yok. Sigortalı olarak çalışmayın yeter...

Bülent;
Arkadaşın ki açık istirahat,yani belirtilen tarih istirahatin bittiği tarih değil kontrol tarihi.
İstirahatin kapatılması gerekmektedir.

arkadaşlar cvp alamadım yardımcı olursanız sevinirim tşkler..???

slm arkadaşlar..şimdi pazartesi ben hastaneye gideceğim 2 aylık daha istirahat alacağım bundan önceki raporlarda 2 aylık istirahat verirler,di
2 ayın bitim tarihin,de tekrar kontrolü uygundur ibaresi vardı şimdi alacağım raporda 2 ayın bitimin,de çalışabilir ibaresi yazdıracağım doktora ve böylelikle 2 ayın bitimin,de istirahat dosyasını kapatacağım sgk,dan şirket,te iş akdimi fes edecek yani işten çıkaracak işten çıkartılınca ssk,lı olmadığım için isteğe bağlı sigorta,mı ödeyip günümü,de doldurduktan sonra emeklilik için müracat,ta bulunabilirim doğrumu anlamışım teşekkürler.....

birde.. vergi indirimi için evraklarım ankara,da yaklaşık 45 gün oldu evrakları vereli deftardarlığa takip,de ediyorum işlemleri şu,an ankarada tabi yukarı,da belirtmiş olduğum şeyleri vergi indirim hakkı aldıktan sonra emekliliği işleme koyabilirim doğrumu algılamışım..? çok teşekkürler..?

Ufuk'Un yazdığı doğrudur. Ben yanlış anlayıp yanlış cevaplamışım.

Evet, doğrudur Yılmaz.

Üst Alt