Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstirahatli olduğundan çalışıyor göründüğü için malulen emeklilik başvusu reddedildi?

kolera

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
İyi günler değerli arkadaşlar.

6 aydır istirahatli olan babam için işyerinden ayrılmasını beklemeden malülen emekliliğe başvurduk. Bypass operasyonu geçirmiş ve kreatinin klerensi 35 ml/dk (%60 rapor verilmesi gereken bir rahatsızlık) olan babam için yapmış olduğumuz başvurumuz reddedildi. Ancak neden reddedildiğini ve hangi oranlarda rapor aldığını öğrenemiyoruz.

Hastaneye kurul raporunun fotokopisini istemek için gittiğimde " Siz şuan istirahatlide olsanız çalışıyor görünüyorsunuz dosyanızı sigortaya direk gönderdik size gösteremeyiz."diyorlar.

SGK ya sorduğumuzda ise başvurumun neden reddedildiğini söyleyemeyeceklerini söylüyorlar. Bu durumda ne yapabilirim ?

Başvurumu red edildi (yani ssk malulen emeklilik müracaatını kabul etmedi mi?) yoksa malulen emekli olamaz mı dendi...

Bize gönderilen kağıtta engelli oranımız %60'ı bulmadığından malülen emekli olamadığımız söylendi. Ancak hangi oranda rapor aldığımız yazmıyor. Bu oranları nasıl öğrenebilirim. SGK bu konuda bilgi verilmeyeceğini söylüyor.

SGK maluliyet cetveli'ne göre malul saymadığı kişileri emekli etmemek konusunda çok katı. Durumunuz da bu bağlamda değerlendirilmiş ve malul sayılacak işgücü kaybınız olmadığı gerekçesiyle başvurunuz reddedilmiş.
Red kararına karşı itiraz ettiniz mi? itirazınız sonuç vermezse ve siz sakatlık oranı cetveli'ne göre % 60 ve üzeri rapor alabiliyorsanız, o red kararına karşı dava aşmalısınız: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Hastanenin vermiş olduğu raporun fotokopisine nasıl ulaşabilirim ? O raporu almak için hastaneyemi yoksa SGK'ya mı dilekçe vermeliyim. Ayrıca hastane %60 ve üzeri rapor verdiğinden emin olduktan sonra YSK ya nasıl itiraz edebilirim?
Şimdiden teşekkürler.

İlgilendiğiniz için teşekkürler sayın OturanBoğa. Hastaneye dilekçe ile başvurdum. Bana sağlık kurulu raporunun bir fotokopisini verdiler.
Raporda ilk satırda Koroner arter hastalığı %30, Kronik Böbrek Yetmezliği %60, Hipertansiyon %20, Koah %40

ikinci satırda Orta derece obstrüktif bozukluk %60

Kişinin özür oranı %87

Ağır işlerde çalışamaz ibaresi mevcut ve Raporun kullanım amacı olarak sosyal yardım, 2022 sayılı yasa ve özürlü kimlik kartı kısımları işaretlenmiş.

Bu rapora göre emeklilik başvurumuzu SGK özür oranı %60'ı bulmadığı için reddetmişti. Şimdi ne yapmamız gerekiyor ? Yüksek Sağlık Kuruluna mı müracaat etmeliyim yoksa direk mahkemeye mi vermeliyim ? Cevabınızı bekliyorum.

Yüksek sağlık kurluna dilekçe verin önce. Şansa olumlu sonuçlanırsa, mahkemeden kurtarmış olursunuz...

Bugün yüksek sağlık kuruluna itirazımızı yaptık. Olumlu/olumsuz sonucu buradan sizlerle paylaşıcam.

Yüksek sağlık kurulu itiraz süreci tahmini olarak ne kadar sürer ? Bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

Genellikle 2-3 haftada görüşülür. Ama bazen kurulda eksik kişi olur ve o zaman aylarca sürünebilir...

Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı evrak takibi: 0312 415 32 03-4-5-6

bugün telefonla öğrendim başvurum reddedilmiş. 10 gün içerisinde yazılı olarak adresime gönderilecekmiş.

sanırım mahkemeye vermekten başka yol kalmadı. mahkeme tahmini olarak ne kadar sürer ? bu konuda tecrübeli arkadaşlarımın cevaplarını bekliyorum.

Yakın zamanda deneyimi olan arkadaşlar varsa, onlar daha iyi bilecektir. Ama benim gördüğüm kadarıyla 2 sene sürer dava. Mutlaka bir avukat tutun. Evraklardaki eksiklikler vs. derken dava uzar da uzar yoksa.

Malülen emekliliğim kabul edilmiş.

Merhaba arkadaşlar.

Yaklaşık 1 yıllık uğraşlarımın sonucunda bugün malülen emeklilik başvurumun kabul edildiğini öğrendim darısı bu sonucu bekleyen tüm arkadaşlarımızın başına inşallah.

E-devlette emekli maaşımı göremiyorum şuan için. 01.08.2000 sigorta girişim var ve toplamda 131.283,62 tl prim ödemem ve 4100 gün primim var. Sgkya bildirilen aylık kazancım ortalama 1650 - 1700 tl civarında. Sizce emekli maaşım ortalama ne kadar olur. Sitede araştıdım fakat benim durumuma yakın olan pek arkadaşımızı göremedim.

En başından beri her soruma cevap veren tüm forum üyelerine başta Bülent bey olmak üzere teşekkür ederim.

Çok sevindirici bir haber. Emekliliğiniz şimdiden hayırlı olsun. Güzel günlerde harcayın maaşınızı... Maaşınız tahminim 1150 TL olur.

Üst Alt