Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İştme Cihazı SGK ödemeleri değişti mi?

LORD_55100

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar şöyle bir haber yayınlanmış ;

SGK işitme cihazında ücretsiz satış dönemi başlattı - Son Dakika Ekonomi Haberleri | STAR

Habere göre İşitme Cihazları için vatandaşın Ödeme yapılmayacağindan bahsediliyor sanırım. Fakat ben geçenlerde devletin ödediği katkıların arttığını duymuştum. (455 TL terine 600 TL olmuş diye ).
Ben 5-6 ay önce kredi çekerek cihaz aldım. Eğer bu haber doğruysa geriye dönük olarak paramızı alabilirbiyiz? Eğer haber doğruysa az önce bahsettiğim konu için ne tür yasal yollara başvurmalıyım? sgk resmmi internet sayfasında bu haberle ilgili yönetmelik neden yok?
Sizin düşüncelerinizi de duymak isterim arkadaşlar...

LORD_55100

Geriye dönük işlem yapmak mümkün değil.

Ama zaten böyle yazıldığı gibi ücretsiz cihaz gibi bir şey de söz konusu değil. İşitme cihazı için bir miktar ödeme artışı olmuş o kadar. Esas değişiklik, artık ödemenin sizin adınıza firmaya yapılması... Ama siz yine cihaz için fark ödemesini yapmak zorundasınız. Örneğin, 5000 TL ise cihaz, 4400 TL'sini ödeyeceksiniz, geri kalan 600 tl'yi sgk firmaya ödeyecek (gerekli evrakları siz firmaya teslim edeceksiniz).

hangi dagda kurt olmus:)
tamamini odeyecek diye dandik bisiyle gecistirilecektir
nerdee isitme engelliye oyle bisey

Oyle birsey yok takvim sabah ve ahaber'de yayinlanan bir yanlis haber turk basini yani tamamen 1 temuzdan sonra emekliye 675 calisana 600 tl odeyecek. Birde sozlesme imzalanma durumu var nerden baksan onunda 2 ayi var

işitme cihazı pilinin sgk tarafından karşılanması mümkün mü? internette bazı sitelerde koklear implant pilinin sgk tarfından ödendiği yazılmış. kulak içi cihazlarda da ödeme yapılıyor mu bilen var mı?

Yani Haber Yalan Çıktı! Öyle Mİ? Neden İnsanları kandırıyorlar anlamış değilim?

Pilde de ödeme yapiyor rapor ciktiginda ama 25 tl mi 22.5 tl mi öyle birsey öduyor kokleada ise 66 tl gibi birsey

cevabınız için teşekkürler. konuyla ilgili aradığım bir firma, senede 1 kutu koklear implant cihaz pilinin sgk tarafından karşılandığını, diğer cihazlarda böyle bir durum olmadığını söyledi. konuyu değil bizler, işitme cihazı satan yerler bile bilmiyor. durumu iyice netleştirip varsa böyle bir kolaylığın tüm kullanıcıların faydalanmasını sağlayalım

Üst Alt