Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşveren anlaştığımız rakamı iş yok gerekçesiyle ödemiyor!?

ayaz5858

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
gunaydin arkadaslar.xx bir firmada telefon tamircisiyim.3 ay oldu.işe baslarken sartlari konusup anlastik.ikinci maas geldi is yok bahanesiyle benim maasimdan bin lira kesmek istedi.bundan sonra boyle verecegim dedi.siz olsaniz ne yaparsiniz

krizi kullanıyor mu yoksa gerçekten de iş azaldı mı? Karşılıklı iyi niyet esastır aslında, mesela işler yeniden artınca 1000 TL'ya ek olarak fazladan bir zam yapacak mı :)ki sanmıyorum. Bu nedenle yeni bir iş bulup ayrılmak daha mantıklı. (yeni işi de sağlama almadan kesinlikle istifa etmemek lazım)

işin olmaması bahane (yeni araba aldı)sadece bana degil diger arkadaslarada aynisini soylemis.arabayi krediyle aldi sanirim taksitleri biz odeyecegiz

ayaz5858
Öyle bir lakaytlık olamaz. Ben bu durumda eğer çok çok zorda değilsem derhal ayrılır başka iş bakardım.
Hoş zorda olsam da gitmek gerekir, çünkü 1.000 TL eksik maaş zaten zorun ta kendisi.

ayaz5858

İşverenle aranızda yazılı bir iş sözleşmesi yok sanırım. Belirsiz süreli iş sözleşmesi yapmış sayılırsınız yine de. Ama sözleşmede ücret belli olmadığı için asgari ücrettten ödeme yapabilir. Bu tür durumlar olmaması için sözleşme yapılması ve o sözleşmede aylık ücret tanımlanması gerekir.

Zamanında vakıf üniversitelerinin birisinde kazandığım öğretim üyesi pozisyonundan sırf sözleşmede ücret yazmak istemiyorlar diye vazgeçmeştim. Gerçi burası Türkiye ve ağır istihdam sorunlarımız var. Sözleşmedeki ücreti işçiye havale yoluyla gönderip bir miktarını elden geri teslim alan işverenlerin ülkesi ve buna göz yuman devletin. Devlet...Sosyal güvenlik kurumu çalışmaya davet ediyorum, denetimleri sıklaştırmaya. Sizler de öyle yapsanız iyi olur. Hükümetin hoşunuza gitmeyen politikalarına en etkili eleştiri ise siyasi iradenizi sandıkta göstermek olabilir.

Tipik esnaf bahanesi .. Sizin hakkınızdan kesip kendine araba alan adamdan hayır gelmez . Yeni iş arayışına girmenizde fayda var .

kallmann35 degerli kardesim bunun siyasetle yada hukumet ile ilgisi yokki. bunu yapan muhalefet partisinin uyesi ve delegesi :)
ne yapalim simdi

ayaz5858

Buna izin veren devletin sosyal güvenlik politikalarıdır dolayısıyla mevcut hükümettir. Bu ülkede iyi giden gitmeyen herşeyin sorumlusu hükümettir. İktidar ya da muhalefet farketmez hepsi aynı yozlaşmış sistemin parçalarıdır.

kallmann35 devlet yada muhalefet suclu diyelim.peki bizde suç yokmu?
devlet bana git sigortasiz çaliski engelli maasinida alasin demiyorki.devleti suclamadan once kendimize bakmamiz lazim.biz vatandas olarak uzerimize duseni yapiyormuyuz.

ayaz5858

Hukuken yanlış bir durum. Denetimleri sıklaştırarak çok basit önüne geçilebilir. Gerçi çalışmak isteyşinizin özünde engelli maaşlarının yetersizliği vardır zannediyorum. Sosyal devlet anlayışına ters bir durum. Devletten önce tabi ki biz suçluyuz. Zaten devlet dediğiniz kurum da bizlerin seçtiği temsilciler ve onların oluşturduğu mekanizmadan ibaret değil midir?

abi ben pes ediyorum.mutlaka bir acik bulup yine devlete yikiyorsun isi.ben iptal :) :)

İş bulur çıkardım çıkarkende 1000 tl zarar edecek bir durum ayarlardım. Ona ondan sonra kudursun dursun artık. :)

O zaman hakkın yene yene ayrılırsın ne diyelim şimdi. :)

Alman ben ahirete inanan biriyim.her şey bu dunya icin degil.birazda obur tarafa calisalim

Peki çalış o zaman kolay gelsin. İşverenin senin gibi bir kaç tane elemanı olsa vergi rekortmeni olurdu herhalde.:)

Üst Alt