Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşveren beni hırsızlık ve görevi kötüye kullanma suçlamasıyla işten çıkarmış!?

MuratB.

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunma

isveren beni bu sekilde sgk cikiskmi vermis issizlik maasi basvurusu yapinca gordum suan iste bulamiyorum bu yuzden herkes inceliyor aradigimda ssn yaptin diye kapatiyor telefonu ne ispati var ne baska birsey bu konuda ne yapmam gerekiyor

gerçekten böyle birşey yaptınız mı ? yoksa iftira mı nasıl oldu olay çok kötü birşey Allah kimsenin başına vemesin....bir avukata danışmanız iyi olur herhade ?

Cok sukur bugune kadar yapmadim heralde bundan sonrada yapmam anlamadigim nokta bu sekilde cikis verilmis ben yeni ogreniyorum ve aradan 2 ay gecmis madem boyle birsey yaptim git sikayet et savciya polise ne bileyim sgk dan bu sekilde cikarmaj ne demek

MuratB.

aynen öyle bu ülkede hakim savcı polis var git şikayet et anasını satım nasıl memlekette yaşıyoruz biz ??
valla usta çetreflli iş iyice araştırmak lazım....

İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunma

isveren beni bu sekilde sgk cikiskmi vermis issizlik maasi basvurusu yapinca gordum suan iste bulamiyorum bu yuzden herkes inceliyor aradigimda ssn yaptin diye kapatiyor telefonu ne ispati var ne baska birsey bu konuda ne yapmam

Sana en yakın adliye binasına git. Gelirim yok ve işverene dava açmak için adli yardım talep ediyorum diye dilekçe vererek işverene dava aç.
Bu sekilde işten çıkarılman çok kötü tazminat ve işsizlik maaşı alamaz ve başka firmalara iş başvurusu yaptığında seni işe almazlar.

MuratB.

Sgk'da belirli kodlar var. Size çıkış nedeninizi açıklamaları gerekir ardından da muhasebeden hesap kesimi vs.işlemler için görüşmeye çağrılmanız gerekir. Tutanak veya şahitler de vardır böyle durumlarda. Mahkeme belki uzun süre bilir. isterseniz önce iş yeriniz de insan kaynakları( varsa) bu durumu görüşün ve netleştirin. Ulaşa bileceginiz kanallar yoksa, bi arabulucu veya avukatla görüşün.

@Nurtan
Avukat hanim işe iade davası açsın mı? :eek:

fasfor
E - devletten neyi görmek istediğini tam anlayamadım.

4a - 4b ya da diğerleri fark etmez. Sigorta dökümanlarının sağ köşesınde iş kodu ve işten çıkış kodu yazar.

direk adliyeye git , böyle yanlışlık yapılır mı? ik düzgün cevap vermezse...şimdi ben de şüphe ettim önceki işyerlerim acaba hangi kodu yazdı

sgk dan işten çıkarılma kodları ve anlamları nelerdir acaba bunu açıklayacak birisi var mı ???

Üst Alt