Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşveren bir engellinin işine son verirse alacağı tazminat iki kat mı hesaplanır?

celik

Aktif Üye
Konular
68
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

özel sektör de engelli kadrosunda çalışan biri olarak, işveren tarafından işime son verildiği taktirde, kanunen biz engellilere hak edilen tazminatın iki katı mı veriliyor. Örnek; ben özel sektör de 3 yıl çalışıyorum. işveren tarafından işime son verilecek. hakkım olan 3 yıllık tazminat 10,000 tl iken, işveren benim işime son verdiği için 20.000 tl mi verececk.. ilgili arkadaşların bilgilerine..

teşekkürler..

Böyle bir şeyi nereden duydunuz? Yok böyle bir şey.
Sadece "işe iade davası" açar ve kazanırsanız extra tazminat alirsiniz. Onun da bir çok şartları vs. var.

aesacus

merhabalar Gökhan bey,

Özel Sektörde Çalışan Engelliler

[FONT=Poppins]Engellilerin çalıştığı kamu kurum ve kuruluşu özelleştirme kapsamındaysa, kapatma ve tasfiye halleri dışında engelli çalışan işten çıkartılamaz .Kapatma veya tasfiye halinde işine son verilen engelli vatandaşlar ildeki Türkiye İş Kurumuna başvurmalıdır. Bu durumda iş kaybı tazminatı, kurumun diğer çalışanlara tanıdığı hakların iki katı oranında ödenmektedir.

[/FONT]
https://www.tofd.org.tr/engelli-calisan-haklari

saygılar..

"Engellilerin çalıştığı kamu kurum ve kuruluşu özelleştirme kapsamındaysa"
dediği gibi kamuda ve kamu istisadi teşebbüsü (KIT) calisiyorsaniz gecerli. Özel sektörde değil.

Üst Alt