Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşveren emekliliğe teşvik için önceden ayrılanlara kıdem ve ihbar tazminatı veriyor

papiraov

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
bir arkadaşın iş yerinde işveren maaşları yüksek olanlara emekliliklerine 1 sene 6 ay kala erkenden ayrılanlara teşvik için kıdem +ihbar 7 maaş brüt işsizlik maaşı vb. kolaylıklar sağlıyor. o dönem sakat arkadaşımız emekli olacak ama bu teşvikten yararlandırılmıyor.bu tür ayrımcılıkla karşılaşan sakat arkadaşımızın bir yaptırımı olabilir mi? sakat olan arkadaşımızında maaşı yüksek olan arkadaşlarımıza yakın maaş alıyor üstelik..bu konuda önerilerinizi bekliyoruz..

Burada amaç,yüksek ücretlileri çıkararak işyerindeki genel ücret düzeyini aşağı çekmektir.Bu durumda arkadaşınız da teklif götürülenler seviyesinde ücret alıyorsa sadece engelli diye ayıracaklarını sanmıyorum.
Emekli olacak diyorsunuz,şartları oluşmuş ve bunu bazı ortamlarda dile getirmişse işverende ''zaten kendisi emekli olacak,boşa ihbar ve diğer teşvik tutarlarını neden vereyim'' düşüncesi oluşturmuş olabilir.
Sebebi ne olursa olsun,malesef uygulayabileceğiniz herhangi bir yaptırım yok.O teşvikten faydalanacak olanlar işten çıkarılmış gösterilecek,kıdem,ihbar ve devletten işsizlik ödeneği de alacaklar doğru,ancak işveren falanı çıkardı diye ötekini de çıkarmalı gibi bir yaklaşım söz konusu değil.
Yapacak birşey yok yani.

Arkadasin normalde emekli olsa 20 senesi daha var.istese emekli olmaz isine devam eder.buda isverene maas konusunda ucretlerin yuksek olmasi diger arkadaslarinin konumuna dusmus olmuyormuyani kaybedecek bir seyi yok.atilsa zaten kidem ihbar ve mahkeme yolu acilsa yine kazanir diye dusunuyorum.sizce..

Arkadaş olumsuz cevap almış senin durumun farklı biz normal emeklilere veriyoruz demiş.Arkadaşım o zaman böyle ayrımcalık yapıyorsunuz bende işime devam ediyorum atıyorsanız atın.benim kaybedecek bir şeyim yok.ama sizin bu tutumunuzdan dolayı bu saatten sönra benden verim beklemeyin.karar sizin demiş çıkmış.Arkadaşlar sizce başka bir yöntemi olmalı mı önerilerinizi bekliyoruz?

önerisi olan yok mu?

birde bu vergi indriminden faydalandığı için primleri dolmuş oluyor yani emekliliği hakkediyor.işten atılma olsa ihbar tazminatını emekliliğinden dolayı alamama gibi durumu olabilir mi?

İşten atılırsa ihbar tazminatını ve kıdem tazminatını ödemek zorundalar. Emekliliğinin gelmiş olması sonucu değiştirmez. Ama işi yavaşlatma kendini işten attırmak için huzursuzluk yaratma gibi durumlar sakıncalı olabilir. Yani ihbar için kendini işten attırmak isterken tazminatsızda atılabilir. Dikkatli olmak lazım. Ufuk beyin yazdığı gibi yapacak bir şey yok.

Üst Alt