Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşveren geçmişe dönük sigorta primlerimi sildirebilir mi?

hyucel

Yeni Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
%51 engelli raporum var çalışıordum 3600 prim gün sayımın dolmasına az kalmıştı bende işyerine 3600 gün ü doldurunca çıkacağımı söyledim doldurdum ve işten ayrıldım patronum ayrımamı istemedi ve benim primimi geçmişe dönük sildiriceğinden bahsetti . bunu yapabilir mi ?

hyucel

teknik olarak mümkün değil. şartları zorlarsa eğer, 5510 sayılı kanunun 102. maddesine göre düzeltme beyannameleri düzenlemesi lazım. geçmişe dönük işten çıkış verse dahi banka ve diğer iaşe ödemeleri adınıza olduğu için çalıştığınızı her türlü ispat edebilirsiniz. ondan sonraki yiyeceği cezanın tutarı hatrı sayılır bir meblağ olacaktır. o nedenle; bunu söyleyen işveren af edersiniz ama bildiğin "gerizekalı" imiş.

dilekce verip 1 yıl sildirrim cezasınıda öderim dedi.

sigorta primlerinde sgk prim konusunda bir işlem yapmadan önce mutlaka; işveren, işçi'ye bu konuda beyanlarını sorarlar. sgk tarafından muhakkik olarak atanan personel size soruşturma ile ilgili mutlaka beyanınızı sorar. açıkça patronunuza, maçan yiyorsa arşın orada, halep burada diyebilirsiniz.

hyucel böyle bir işlem yapması söz konusu olamaz
usulsüzlüğe girer
ancak prim ödemelerini SGK ödemez ise
Orda çalıştıgınıza dair maaş bordosu ve belgelerle
Konuyu mahkemeye taşıya bilirsiniz.

Üst Alt