Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşveren rahatsızlığımı öne sürüp beni işten çıkartabilir mi?

Esir Hayat

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba
Benim şöyle bi sorum olacak
8 yıldır özel sektörde işçi olarak çalışmaktayım
Hastaneden psikiyatri hastası (bipolar) olduğuma dair teşhis kondu
İşyerim bu hastalığımı gerekçe göstererek beni tazminatsız işten çıkartabilir mi acaba ?

Esir Hayat

O gerekçe ile tazminat hakkını elinden alamazlar. İş kanununda yazan olumsuz haller dışında böyle bir hakları yok.
Doktorun bu hastalıkla çalışamazsın mı diyor? Bu çıkarılma fikrine nereden kapıldınız ayrıca?

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim
Hani olur ya tazminat vermemek için gerçek dışı bi ifade ile ( bu adam hasta, insanlarla anlaşamıyor, sürekli sorun çıkartıyor, öfke kontrol sorunu var vs) 2 de şahit tutar olur mu olur yani
Hastalığımı hiç bilmeseler daha iyi olur sanki

Bakın anlatamadım galiba, bu işin uzmanı pskiyatri doktorudur. Doktor çalışmanıza mani bir durum olsa bunu resen kayıt altına alır. Alma sorumluluğu vardır. Siz fazla kuruntu yapıyor olmayasınız? Doktorunuzu değiştirin bibolar nedir, çalışmanıza manidmidir bilmiyorum. Tek doktorla yetinmeyin gidin şikayetlerinizi başka doktorlarla daha paylaşın. Öfkelenmeyen insan yoktur. Öyle olsa mecliste sabah akşam birbirine giren yaşı başı olan adamların işyapamaz raporu olurdu. Biraz mantıklı olun. Haksızlıklar karşısında herkezin verdiği tepki bir olmaz. Kimisinin tepki vermediği olaya sizin tepki vermeniz sizin uyumsuz olduğunuzu göstermez. Farklı duyarlılıklarımızın olması doğaldır. Başkalarının ne dediğini de çok önemsemeyin. İçimizde ne hasta zihniyetli insanlar dolaşıyor kim bilir(bkz; fetöş)?

Üst Alt