Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşveren vergi indirimini kabul etmiyor. Bir zararı olur mu?

bulut2334

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba..

Vergi dairesinden yeni almış olduğum indirim belgemi işveren zaten fazla maaş alıyorum gerekçesiyle işlemiyor.eğer işlemezse bana bir sıkıntı oluşturur mu?

bulut2334

Sizin hakkınız olan şeyi işlemek zorundadır.Onları etkileyen birşey yok Gelir vergisi devlete verilen vergiden kesiliyor.İşverenin verdiği vergiden kesilir.Tabi İşverenin Giderleri çok olup o para giderlerinden düşerse yansıtmak istemez

Yasal olarak hakkınız Fakat

3. Derece vergi indirimi onları zengin etmez ama sonuç ortada malesef

Vergi indiriminizin işverene herhangi bir yükümlülüğü yok,neden işlemek istemedi anlamadım.
İşveren işlemezse bordronuzla,vergi indirimini almış olduğunuz vergi dairesine başvuru yaparak alabilirsiniz.

35 lirayı parayı vermiyormu birde maaşınız nekadar çok merak ettim

Vergi kaçırıyorsa hatta kazancını sıfır gösteriyorsa böyle bir davranışa girer. Senden yapacağı vergi indirimini cebine atıyordur.

bir sıkıntı olmaz.35 tl fazla alırsın gösterseydi ama o parayı vergi dairesinden alabilirsin..Muhasebecinin bu işi yapabileceklerinden emin degiller hesapta karışıklık yapar diye göstermiyorlardır..

bende 5000 yazacağını sandım...2000 bu devirde nedir ki

İşyerinizin bunun gibi bir hinlik yapması ayıp tabii.Ancak burada önemli olan engellilikten kaynaklanan vergi indirimi hakkını elde etmiş olmanız.

Sonuçta emeklilikle ilgili asıl işinize yarayacak önemli bir aşamayı geçmişsiniz.

İşyerinizin işleme koyup koymaması vergi indirimi hakkınıza zarar vermez.Devlet vergi indiriminden yararlanabilir demiş. Olay lehinize sonuçlanmış.

Üst Alt