Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşveren verimlilik konusunda engelli çalışanı zorlayabilir mi?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Bir işyerinde engelli olmayanla engelli olan biri arasında fark olması gerekmez mi: aynı verimliliği engelliden de istiyorlar. Bu yasal mı?
ben de onlar gibi çalışacağım diye uğraş veryorum. Bu da beni yoruyor hatta ağrılarım olyor.
Dahası biz engellileri zorluyorlar yapacaksın kardeşim diye;
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

TEŞEKKÜRLER

Saim,verilen görev engelinle çelişmiyorsa evet,aynı verimi elde etmeye çalışmalısın.
Ama engel türü ile çelişen görevleri yükleyemez işveren.
Raporunda çalıştırılamayacağı işler yazar zaten,hoş uygulamada yok ya...

Bu konuda belirleyici olan şey sağlık raporunuzdur. Sağlığınızı zora sokan işlerde ya da yoğunlukta çalıştırılmamanız gerek: İlgili Yönetmelik
İşyeri ve çalışma koşullarının özürlülere göre hazırlanması
MADDE 18 – (1) İşverenler, işyerlerini özürlülerin çalışmalarını kolaylaştıracak ve işin özürlü çalışana uygunluğunu sağlayacak şekilde hazırlamak, sağlıkları için gerekli tedbirleri almak, mesleklerinde veya mesleklerine yakın işlerde çalıştırmak, işleriyle ilgili bilgi ve yeteneklerini geliştirmek, çalışmaları için gerekli araç ve gereçleri sağlamak zorundadırlar.
(2) Uygun koşulların varlığı halinde çalışma sürelerinin başlangıç ve bitiş saatleri iş kanunlarında belirtilen sürelerden az olmamak koşuluyla, özürlünün durumuna göre belirlenebilir.

Özürlülerin çalıştırılamayacakları işler
MADDE 19 – (1) Yer altı ve su altı işlerinde özürlü işçi çalıştırılamaz.
(2) Özürlüler, sağlık kurulu raporunda çalıştırılamayacakları belirtilen işlerde çalıştırılamaz.
Aksi bir durum söz konusuysa İş-Kur'a şikayet edebilirsiniz.

Üst Alt