Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşverene karşı açacağım davayı kaybedersem karşı taraf bana dava açabilir mi?

phunkthastic

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2 yıldır çalışmakta olduğum işyerim fazla mesai resmi tatil ücretleri ve gece çalışma mesailerimi ödenmedi. İşverene ihtar çektim ve 1 hafta süre verdim. 1 hafta süre sonunda işverenim ödeme yapmayınca herhangi bir belge imzalamadan işten ayrıldım. İşverene dava açmayı dşünüyorum. Yalnız merak ettiğim davayı kaybedersem işveren bana karşı herhangi bi dava açma hakkı bulunuyor mu?

Teşekkürler

ne gibi dava açabilir? işe girmeden önce herhangi bir sözleşme imzaladınız mı? örneğin; benim şirketle imzaladığım sözleşme var ve ben sözleşme süresi bitmeden işten ayrılırsam şirkete 20.000 dolar tazminat ödeyeceğim.. tersine şirket beni sözleşme süresi dolsun, dolmasın çıkarırsa onlarda her türlü hakkımı ödeyecekler karşılıklı sözleşmeler imzalandı. sen işi sağlama aldıysan yani fazlai mesai ve gece çalışma mesaisine falan giderken puantaj kaydı tuttular mı onun fotokopilerini aldıysan her türlü kazanırsın.. ama ortada belge yoksa işveren herşeye hazırlıklı olabilir.

mesela davayı kaybedersem. Bize iftira attı ya da bizi oyaladi bahanesiyle dava açma hakkı var mı? Sözleşmemde herhangi işten ayrılmada tazminat ödeme yükümlülüğüm bulunmamakta. fazla mesailerimi şahitler yoluyla ispatlamaya çalışacağım gece çalışmaları içinde alışveriş merkezi yönetiminde hangi geceler kaç saat çalışıldığını içeren belgeler mevcut. Bir de haftalık çalışma saatlerimi gösteren kağıtları çalıştığım işyerinin bilgisayarıyla kendime mail atmıştım onun delil olarak geçerliliği var mıdır?

Teşekkürler.

bahsettiğin belgelerin delil olarak tabiki geçerliliği var ama şöyle bir durumda mahkeme işvereninden sana fazla mesai ve diğer ücretleri ödediğine dair belge ister. işveren ne yapacak senin imzaladığın maaş bordrosunu (tabi imzaladıysan) delil olarak gösterecek o belge yeterli olmaz iş kanununu açsın okusun maaşların bankaya yatırılması zorunluluğu var. işte bu durumda mahkeme fazla mesai ve diğer ücretlerin yatırıldığına dair dekont ister işverende bunu veremezse davayı kazanırsın ordan meydana çıkar herşey.. işveren banka dekontlarını mahkemeye ödedim diye sunarsa o zaman sen davayı kaybedersin ve işveren sana iftira attı diye dava açabilir burda çıkmaz yola girersin. herşeye hazırlıklı ve emin ol ondan sonra dava aç hocam. tam olarak ikna olmak istersen tanıdığın bir avukatla konuşmanı öneririm ama avukat masraflarınıda göz önünde bulundur..

Üst Alt