Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşverenime noterden ihtarı nasıl çekmeliyim?

ipeksi

Üye
Konular
57
Reaksiyonlar
4
Merhaba 2010 yılında iş kazası geçirdim beyin kanamasıydı kaza sonucunda epilepsi, kısmi felç oldum (sağ taraf zayıf) yaklaşık 4 ay tedavi gördükten sonra mevcut işime geri döndüm %35.2 sürekli işgöremez raporum var sgk tarafından, şimdi benim sıkıntım ben sahada çalışan bir elemanım yani makinelerin arasında...normal şatlarda sahada yaya yürümek bile kanunen yasak ama işverenim buna rağmen yürütüyor ayrıca benim işverinimdeki raporumdada epilepsidir, felçtir yazıyor ama ben hala sahada çalışıyorum şimdi geçen hafta sahada nöbet geçirdim ölebilirdim ama şansım yanımdaydı bu durumda daha fazla aynı şartlarda çalışmak istemiyorum ve işverenime ihtar çekebileceğimi öğrendim sizden istediğim böyle sıkıntılarımı anlatan bir ihtar şekli nasıldır yardımcı olurmusunuz çünkü mahkemeye direk verirsem bana kimse şahitlik yapmaz resmi yolla uyarıda bulunayım istiyorum tazminatımı versinler iş kazası ve kıdem tazminatımı herkes kendi yoluna baksın

Bunu noterdekiler bilir zaten. Onlara durumu anlatın, gerekli yazıyı yazıp usulüne uygun olarak gönderirler...

İşverenime noterdeki çalışan birinin yardımınıda alarak ihtarname çektim ihtarnamenin arkasınada sgk nın 35,2 işgöremez olduğumu gösteren belgeyide ekledim ihtarnamemde yasak ve epilepsi olduğum halde sahada çalıştırılmaya devam edildiğini, kaza yapmama sebep olan ekipman bakımının çalışma bakanlığının uyarısına rağmen halen yapılmadığını, kaza geçirdiğim zamanın dışında sağlık sorunlarımla hiç ilgilenilmediğini ve bu yüzden sağlık sorunlarımın arttığını (devlet hastanelerinde tedavi olamamak gibi), işyerine verdiğim heyet raporlarında epilepsi ve kısmi felç yazdığını yazdım. İşverenim büyük bir holding kuruluşu ve mahkemeden tırsıyorlar ama niye tırsıyolar onu bilmiyorum ıso belgeleri var belki ondan?Ha birde işyeri güvenlik sertifikasıda almışlar devletten bizim işyerimiz güvenlidir diye. neyse bundan sonra ne olabilir

Bundan sonra ne olacağını bekleyip göreceğiz...

Üst Alt