Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşverenimin trajikomik hediyesi

cirkinkedi

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
bugun masamda çalışırken kurumumun ınsan kaynakları sorumlusu gülerek odadan içeri girdii..,
canannnnn sana bir hediyem var . masamın üzerine bir bilet bıraktı . engelıler tıyatrosu ılımıze gelıyormuş bılet satıyorlarmış bana bılet almışş 2 kışılıkmiş eşinle bırlıkte gıdersın dedı..
neyse bıletı elıme aldım, oyunun adı ENGELLİ ELEMAN ARANIYOR!!!!!
gülsemmi ağlasammı bılmıyorum dedım içimden .
sonra dedım kı bızler zaten bızlerın sorunlarını bılıyor bırebır yaşiyoruz bu tıyatro sıze sizler için iş hayatındakı sorunlarımızı gorun dıye benim gıtmemim bır anlamı yok ki...
siz gıdeceksınız buna kı bızlerı anlayabılın artık...
sonra dedı kı ben gıdemem o tarıhte muhakkak proğramım olur bılet yanmasın boşuna kaşımın gözümün sadakası olsun dıye aldım zatem dedii...bu arada oyun teee kasımın 13 de....
ne diyeyim yıne olan bana oldu arkadaşlar...
gerisini siz düşününn....

Böyle bir idareci ile çalışmak zorunda kaldığın için senin adına üzüldüm .Hayat böyle ya hangi biriyle uğraşacak hangi birine laf anlatacaksın ki .Yazık idareci olmuş alaya aldığı konuya bak

Ben art niyetli olduğunu zannetmiyorum.. Düşünememiştir.. Temelinde sakatlık olan her türlü organizasyonun sadece sakatlara hitap ettiği mantığı vardır o kişide bence.. Keşke deseydiniz "Ben biliyorum engelli eleman aranıyor ne demek, bence siz gidip izleyin ki çocuğunuz çoluğunuzla işveren olarak daha kolay anlarsınız birşeyleri" diye! Eline tutuştursaydınız biletleri tebessüm ederek..:)

Aslında bir çok insan böyledir, kimisi daha genç olduğunu düşünüp ölümü sadece yaşlılara yakıştırır ve hiç bir çaba sarfetmez iyi insan olmak için.. Yaşlanınca olurum iyi insan der..:) İllaa ki başına gelmesi lazım kavraması için..

Sizin işverende "benim ne işim var sakatlık konulu tiyatroda" diyordur içinden.. Gerek duymaz...

Ama yinede art niyetten değil bence.. Gafletten sadece..:)

Valla bozuldum ama şu sadaka olayına sadece..
O kadarda ciddiye alınacak bır şahsiyet oldugunu düşünmuyorumm .. Zaten patavatsız birinın teki.. Cahıllık gidiyor ama eşeklık bakı kalıyor bazılarında... Nazıkçe teşekkür edip bıletı notluguma koydummm.. Onun sevıyesıne inmek sadece aptallık olur..

Havva_vuu;
Tebrik ederim ,bu kadar absürt bir yaklaşım sergileyen birinin tavrı iyi niyetle ancak bu kadar açıklanabilir.

"proğramım olur bılet yanmasın boşuna kaşımın gözümün sadakası olsun dıye aldım zatem" bu sözcüğü hangi iyi niyetle söylemiş olabilir,bir de bunu anlatır mısın?

cirkinkedi,
O davetiyeyi işi bitince atma sakla,günün birinde o ya da sen işten ayrılacak olursanız,yanına güzel bir çengelköy hıyarı iliştir,arkadaşa kargola...

Canan cığım şahsen bana böyle bi hediye gelseydi öncelike inceliği için tşk eder ( oda kibarlıkdan yane :)) ) daha sonra tiyatronun adındada bahsedildiği üzere konu engellileri değil işvereneri ilgilendiriyor ama malesefki işveren değilim :) diyerek gülümserdim ayrıca engelli ibaresini her gördüğünüzde neden engellilere odaklanıyorsunuz kı unutmayın sonucda sizlerde engelli adaylarısınız diyerek gülümsemen yeterli olacaktır emin olabilirsin ama yüzünden hic bir zaman gülümsemeni eksik etmemek kosuluyla

bi yolcuda bana özürlüler dairesini göstermişti.haberin varmı gittin mi diye bende dedim gülümseyerek evet var olmasmı işimden fırsat buldukca giderim ama bence sizlinde haberdar olmanızda yarar var unutmayın kı bizlerin engelli olduğu kadar sizlerinde engelli adayı olduğunuzda bi gercektir.Kadın orda bana sordugunada soracağına da pişman oldu

Ayy arkadaşlar, bilet lafını geçince aklıma geldi.. hemşire bir arkadaşım anlatmıştı: bu yılın başında hastaneye birtakım kişiler gelip engelliler için tiyatro yapıyoruz, şu tarih ve saatte bir kişi 10 tl.diye bilet satmışlar.. sonuçta arkadaşımda dahil onlar engellilere bir katkımız olacak diye sevinirken ertesi gün emniyetten baştabipliğe telefon gelmiş..bileti satanlar dolandırıcı olup gerçekte o tarih ve saatte bahsedilen yerde öyle birşey yoktur diye.. İşte engellileri kullanıp milletin duygularıyla oynayarak köşe dönmeyi marifet sananlar da var ki asıl onlara yazıklar olsun...aldıkları para onlara en büyük engelleri yaşatsın daha beter olsunlar başka ne diyeyim???

Aslında ben de bu kişinin kötü niyetle hareket ettiğini sanmıyorum.Düşünmeden konuşan patavatsız biri olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.Ancak beni şaşırtan kısmı bin düşünüp bir konuşması gerektiği bariz belli olan bu kişinin nasıl İnsan Kaynakları Sorumlusu yapılabildiğidir.

kaç paraymış bu bilet acaba...
(başının sadakasının bedelini merak ettim bu arkadaşın:eek:)

Arkadaşlar bu gibi yöneticelere bence sadece bence diyorum kendi düşüncemle en iyi cevabı gene biz vermeliyiz .Görünüşümüzle ,konuşmamızla ,yaratıcılığımızla ,kendimizi yetiştirmişliğimizle kaldi ki bu örnekte bence kişiler arasında bir sürtüşme var gibi yani olayda bir üçüncü şahıs olsa bu kadar kolay alaya alamaz dı .

20 tl miş...
Ama intıkamım acı olacak benımde benı odamdakı arkadaslarımın yanında bu denlı rencıde ettıgine pişman olacakk....
Hata bende o bıletı ıyı nıyetle kabul ettımm..
Arkasından bu cumlelerın gelecegı aklıma bıle gelmedı...
:(((
benkı bu lafın altında kalmayacak bırı nasıl sustum anlamıyorummm
hala tıtrıyorum sınırden

cirkinkedi;

Canancım takma artık kafana engelli olmak ayıp değil ortada rencide olacak bişi yok bizdeki engel bedend sadece ama ondaki engel kafasında.Bunu hala çzememişse rencide olması gereken sen değilsin asıl kendisidir.Mevlam bizi kafa noksanı olanlardan korusun inş.Demekki bazı şeyleri yaşayarak öğrenmesi gerekiyormus.sonucda onlarda aday öyle değil mi?

Üst Alt