Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşverenin başka bir nedenle iş çıkışı göstermesi emekliliğime engel olur mu?

yrtby07

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba,Ben 2003 yılında vergi indirimi başvurum yaptım %40 oranim geldi.2020 Ocak ayında emeklilik hakkı kazandım çalıştığım kurum beni emeklilikten işten çıkartmıyor başka neden den cikartacak daha çıkartmadı bekliyorum bizim şirket bu şekilde isliyor kurumsal özel şirket.Benim merak ettiğim ben polie sekeliyim % 40 sürekli raporum var h sınıfı ehliyetim de var.sirket beni işten cikarttigi zaman emekli olabilirmiyim, raporum 2002 yılına ait tekrar SGK benden rapor istermi yoksa emekli olabilirmiyim teşekkürler,

Merhaba, çalıştığınız iş yerinde vergi indirimi alarak engelli statüsünde çalışıyorsanız engelli emeklilik için gün ve sigorta yılınız uygunsa emeklilik dilekçenizi iş yerinize verip işlem başlatabilirseniz.

vergi indiriminiz varmış emekli olurken tekrardan herhangi bir şey istemeyecek sgk emeklilik işlemlerini yaparken sgk ya vergi indiriminizin olduğunu belirtin sgk ya o kadar emekliliğiniz hayırlı olsun

yrtby07

İşten neden çıktığınızın bir önemi yok. Vergi indirim hakkınız varsa, ona istinaden emeklilik hakkınız da var demektir.
Sadece, sgk'nın sürekli kontrol muayenesi saçmalığından korkun. Bir de, vergi indirimine temel olan raporu aldıktan sonra her ne amaçla olursa olsun düşük oranlı bir rapor almışsanız, bu durum da sgk'nın kontrol radarına yakalanmaya neden olabilir.

İşten çıkış kodu emekliliğinizi etkilemez, ancak tek taraflı haklı fesih kodu ile tazminatınız zora girebilir.
Size özel söylemiyorum illa, kurumsal bir firma yapmaz zaten ama genel olarak uyarmak istedim.

Üst Alt