Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşverenin SSK'ya yatırdığı prim ödemesi ne kadardır?

blackman34

Üye
Konular
43
Reaksiyonlar
0
SSK nın sitesinde Sigorta primi asgari ücret olarak gözüken engelli calısanın SSK sına işverenin yatırdıgı miktar ne kadardır?

693 Tl asgari ücretten %36,5 = 252,94 sigorta primi ödenir.Bu işyerinin tehlike derecesine göre değişebilir. ayrıca geir vergisi olarak da 88,36 TL vergi dairesine ödenir.(agi ve sakatlık indirimi düşülmemiş)
252,94+88,36=341,30 Tl'dir.(Bu rakam aylıktır)

agi ve sakatlık indirimini karıstırmak istemiyorum...sigortaya yatan prim asgari ücret görünüyor, sadece ben işverenin ne kadar yatırdıgını ögrenmek istiyorum...252 TL mi?

işverenin sigortaya geçmişe dönük borcu yoksa durum değişiyor. 5510 sayılı kanunda geçen %5 lik bir indirimden yararlanarak daha düşük prim yatırmaktadır. Normalde yatırması gereken prim 252,94 tür.Bundan 693 * %0,05 (indirim) 34,65 lira indirim olur. 252,94- 34,65= 218,29 TL işverenenin yatırdığı prim bu kadardır.. Şayet işverenin geçmişe dönük sigorta borcu varsa 252,94 olarak prim yatar indirim uygulanmaz.

Üst Alt