Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşverenin sürekli kameradan izlemesi Mobbing midir?

druid

Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öyle bir iş yerinde çalışıyorum ki fiziksel olarak aşırı rahat ama psikolojikman cehennem

Üretim Müdürü Patronun oğlu günde 6 saat kameradan işçileri izliyor sürekli ben İdari yönetici pozisyonundayım bana sürekli

-Sen bilmiyorsun, telefonla oynama gibi uyarılarda bulunuyor whatsappdan kamera görüntümü yolluyor bu mobbing'e girer mi ?

Mahkeme kararlari var calisma alanlari kamarayla izlenmez diye ama sonucta ōzel sektor ya dayanacan ya kendine baska is bakacan

druid

Manyak mı ki patronun oğlu! Allah Allah...

Yani eğer işyerinin genel güvenliği için değilse bu bildiğin baskıdır. Çalışanlar bir araya gelerek bunu mutlaka konuşmalısınız

Bizde de aynı durum söz konusu idi. Ofislerde 270derece görüş açılı kamera. Kaç kez müdürümüz vasıtası ile olsun kendi soylemlerimizle olsun rahatsız olduğumuzu beyan etsekte hırsızlığa karşı alınmış bir önlem denerek hep geri çevrildi şikayetimiz. Maalesef özel sektör bu şekilde. Çok şükür tazminatım ile ayrılma şansım varken bu şansı geri tepmedim 😁

Güvenlik gerekçesiyle geniş bir alanı kamera ile gözlemlemek başka birşey sizin anlattığınız başkaca sorunlu, sıkıntılı bir şey.
Kapalı devre sistemin başında aklıselim birilerinin olması şart.
Çok çok gözüne batan bir şey bir hukuki gerekçe var ise sizden yazılı savunma ister ama size görüntü gönderemez.

hozgul
ne yazıkki çalışanlar patron yokken aslan patron varken kuzu işin garip tarafı yan tarafta benle aynı pozisyondaki kişide sürekli oynuyor ona hiçbir uyarı yok..

GuemuessBurak
5 saat izliyor günde işçileri sürekli bana 2 kere görüntü gönderdi telefonla oynama diye halbuki şirket görüşmelerini o telefondan yapıyorum Tazminat vermeden yıldırarak istifa ettirme amaçları var gibi mobbing günlüğü tutucam artık ve telefona ses kayıt programı yüklücem

Bence değil. Bankaya ilk başladığım müdürde sürekli kameradan izliyordu. Mobing'i siz yanlış anlamışsınız bence.

yerin dibine batsın bu özel sektör bende çok ağır zor şartlar altında çalışıyorum adamlar engelli kadorsundan adam lıyor sağlam adam dan fazla çalıştırıyorlar hakkımı asla helal etmiyorum....

Kapalı devre kamera sistemlerine müşteri / yolcu ile yüzyüze çalışanlar bazen kendileri mücarat ederek görüntü kontrolü istiyorlar. Kapalı devre sistemlerde görüntü saklamak öyle patron oğlu olmakla falan ilgili değil ciddi ciddi sorumluluk gerektiriyor. Bu Konunun bir standartı var verilerin korunmasına ilişkin esaslar dahilinde şikayet edebilirsiniz noname olarak eski ve klasik yöntemlerle. Denetleme gelirse bahse konu kişi görüntü İzler ama size bir daha kolay kolay görüntü göndermez.

Güvenlikçi yokmu orda oniye bakıyo kameradan

Pluvia
galiba herkes arkasından iş çeviriyor sanıyor 5 saat en az günde

druid patron oğlunun bakması saçma bence orda kameralara

Üst Alt