Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşverenin yıllık izin parası ödemesi ne kadar zamanda olmalıdır?

Konular
45
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben özel bir kurumda çalışıyorum işe 22.08.2017 de girdim ve halende calismaktayim.Ogrenmek istediğim benim senelik iznim doldu 22.08.2019 tarihinde ama beni kurum izine çıkarmadı yoğunluk tan dolayı ve biz her ayın 10 unda maaş alıyoruz ve kurumda maddi sıkıntılar var benim senelik izin param yani 16 iş gününün parası ne zaman ödemeli çünkü ben ödemediği taktirde mahkemeye vermek istiyorum ne yapmalıyım?

Mrcharming34

aynı konuyu ve soruyu cevap alamadınız diye tekrar açmanın size bir faydası olmayacak demekle başlayım. konu hakkında bilgisi olan elbet yazacaktır sabretmeniz gerekir.

sorunuza gelecek olursak. senelik/yıllık izin bir "izindir" karşılığında para ile ödeme yapılmaz. iş yeriniz sizi izne ne zaman çıkaracağının kararını vermede yetkilidir. izin asla çalıştığınız süre boyunca paraya çevrilmez. ancak işten çıktığınız takdirde kullanmamış olduğunuz izinlerin ücretini alma hakkınız vardır. ayrıca yıllık izin günü 16 iş günü değil 14 iş günüdür, pazar ve resmi tatiller yıllık izin gününden sayılmaz. bu sebeblede iş yerinizi mahkemeye verirseniz kaybedersiniz ve hem iş yerinde daha çok sıkıntı yaşarsınız hemde avukat ve mahkeme masraflarınıda cebinizden ödersiniz.

Samil38 konuyu tekrar açma nedenim profil sayfamda konu taşındı yazıyordu bende pek anlamıyorum açıkçası onun için tekrar açmak istedim ve cevabınız içinde çok teşekkür ederim..

Üst Alt