Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsyan! Ne kadar kalifikasyon olursa olsun engelliye iş yok! [Tartışma]

keops16

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
başta söylemek İsterim Söylemlerim İş dünyasındaki ayrımcılık olduğu için buraya açtım.Yanlış yerdeyse değiştirilsin Lütfen..
İsmim Erkan TEKNİK Öğretmenim
20 yaşında geçirdiğim Aort kalp ameliyatı ve ardından emboli sonucu engelli bir bireyim..
Başlarda hiç umursamadım çıkış yolu aramadım. çünkü vucudumdaki engeli aşma noktasına kadar geldim(ftr ile).. bilen mühendis Arkadaşlar bilir. 3d tasarım konusunda 3 yıl eğitim ve 2 yıl deneyimim var. bildiğim programlar, catia, autocad,ug,creo bulunmakta. trde bu donanımlı 100 insan olduğunu düşünmüyorum + ingilizcem var. ama editttt kurumsal şirketleri cv'imdeki engelli ibaresini görünce eliyor. Şuanda İşsizim. Farklı bir şekilde Kendi müh. danış. şirketimizi kurucaz.eğer bursa ve İstanbulda bu şekilde tasarım ve müh. ile ilgilenen arkdaşlar varsa kadromuzda seve seve yer alabilirler. kazandığımız ekmeği bölüşürüz... Özel sektör **** sektör olmuş bu ülkede... SELAMETLE..

Üniversite'den sonra 1 yıl iş aradığımı biliyorum, zor bir süreç... Şans kesinlikle gerekiyor. Kendi işinizin patronu olmak da güzel, başarılar diliyorum...

@keops16 ;

Tamamen katılıyorum artık devir gemisini kurtaran kaptan misali kimsenin şirketini tınlamayacaksın herkes suyunu çıkarana kadar kullanıp bir kenara atıyor, Türkiye için özel sektör bitti artık !
(Bankalarda dahil) Niteliğin varsa kendine çalışacaksın yada nitelik kazanıp kendine çalışacaksın başka yol yok. Yada kısıtlı %3 luk kamuyu deneyeceksin.

Engelsizbiz

kamudaki %3 lük kısım yanlış sadece %1 lik kısmını alıyorlar yani devlet dahi engellisini istemiyor

Devlet üstüne düşeni yapıyor fakat birazda politik malzeme olarak kullanıyor anladığım kadarıyla, Hepsini birden alırsa engelliler üzerinden nasıl politika yapılacak. Sonuçta kimse altın yumurtlayan tavuğu kesmez, Geri zekalılar hariç. Özel sektörde devlet kadar olabilse keşke, Sağlıklı adamı öldüren, sakat adamı hayde hayde götürür özel sektörde zaten gerçekte Türk özel sektörü engelliye uygun değil. Sadece gelişmiş ülkelerin özel sektörü engelliye uygun bence.

devlet üzerine düşeni yapmıyor açık varsa almaları lazım bir insan akşam evine gelirken evde ekmek yoksa ekmek alır dimi? İşte buda öyle birşey biz engelliler ekmeksek devletin evinde ekmek yok ve almıyorlarda yani mecburlar ve almıyorlar seçimmiş politikaymış hangi engelliyi ırgalar? Vekiller Devletin büyükleri tomar tomar maaş alırken engellisi neden işsiz? Demokrasiylemi yaşıyoruz şimdi biz? çok saçma...

OPkfJ4z.jpg

@Engelsizbiz bak işte orda dur mübarek

Yurtdışına gidecektim ben.Kapısından döndüm geldim konsolosluğun iyi ki de gitmemişim derim hala.Oradaki Türklere verilen işler belli ağır güç isteyen işlerde yada basit insanların yapamayacağı işleri yapıyorlar.Yurtdışında yaşayan akrabalarına sorabilirsin.

Ben çalışıyorum kardeşim.Günlük 7,5 saat ayaktayım.Ayakta durma diyorlardı gittim girdim işe.Ayaklarıma bazen ağrı vurmuyor değil vuruyorda şimdi ben o işi yapamazsam iş arasam bulamayacağım.Çok şükür sabah kalkınca gideceğimiz bir işimiz kendi harçlığımızı çıkarak kadar da para veriyor.Daha ne isteyeyim?

Her zaman derim insanların vicdanı yoksa devlet sana bir şey yapmaz.Anca para cezası keser yada hapis cezası.Adam engelli işçi alacak indir kaldır yapacak adam arıyor.Ulan gerizekalı devlet bana demiş ki sen sağlam insanlara göre % 55 eksiksin.Bir de engelliyi çalıştırıyoruz demezler mi?

İnsanları bilinçlendirmek lazım.Ben bakıyorum salak salak toplanıyor millet güya engelliler adına.Geçen burda vardı.Polis evinde.Gitmedim ama arkadaşım gitti bana diyor ki çok eğlendik.Yahu bana iş ver para ver ne bileyim insan içine sok da görsün adam beni bilsin.Biz ne yapıyoruz eğlence.Bir iş adamı da çıkıp demiyor şu adamlara iş verelim kendilerini geliştirsinler falan filan.Varsa yoksa sosyal sorumluluk yada sosyal proje

Saygılar.Kırılacak bir şey söylediğimi düşünmüyorum.Düşünen varsa özelde yazar :)

Not:Küfürler yada argo konuşmalar kişi adına değil topluluğadır!

Christian

Koltuktan düştüm mübarek hunharca güldüm !

yasin258 Gelişmiş ülkede ayak işini kastetmedim mübarek :)) var akrabam Almanyada memurluk yapıyor 3000 euro maaşla onu kastettim gidip işçilik yaparsan şartlar tabi ki ağır ama bu demek değil ki herkes almanyada memur olabilir tabi ki zor bir süreç ama Türk olup ta alman vatandaşlığına geçip azda olsa düzgün yerlere gelenler var.

Üst Alt