Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyeri açarsam eşimin evde bakım aylığı kesilir mi?

sansarak_i.bulut16

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
yüzde 99 özürlü kızım dolayısıyla eşim evde bakım parası alıyor.ben baba olarak bir iş yeri açıp esnaf statüsüne girersem eşimin evde bakım parası kesilir mi?bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

önceden bende esnaftım bir sorun olmadı resmi 6 aylık gelır toplamını aya böldugunde kişi başina düşen geliri geçmiyorsa sıkıntı yok tu 2006 ve 2010 arası bende esnaftım şimdi de aynı şartlar gecerli sanırım ama genede sosyal hiz bilgi edin

Evde bakım aylığı alıyormuşsunuz. Eğer işyeri açarsanız bu durumu en geç 1 ay içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüğüne bildirmek zorundasınız. eger bildirmezseniz hakkınızda hukuki ve idari işlem yapılır.

İşyeri açtıktan sonra gelir incelemeniz tekrar yapılır. İşyerinizin yıllık gelirden aylık gelir ortalaması gelir hesabına dahil edilir. İşyerinizi yeni açacagınız için arkadaşın da dediği gibi altı aylık ortalamasını gelir olarak esas alırlar.
eger bu gelirle birlikte kişi başına düşen aylık gelir 510,45 lira altında olursa evde bakım aylığı devam eder. aksi durumda kesilir.

Melek hanım 1 ay içerisinde bildirmeniz gerekir demişsiniz yasal olarak iş yeri yeni açılmış ise geliri hangi şartlara göre hesaplayacaklar 6 ay veya 1 yıllık bir esnaf olsa aylık kazancı hesaplamak ödediği vergiye göre ( yil sonundaki kazanca gore hesaplanan vergiyi kastediyorum) bu aşamada mesela kişi ocak 1 de esnaf olsa 31 ocakta esnaf olduğunu sosyal hizmetlere bilirse sonuç ne olacak acaba benim kanatır direk keserler ama yine benim kanatır yıl sonuna kadar kesmemeleri lazım ki aylık net geliri gelir kriteri geçip geçmediğine bakmak için sizin yorumunuz nedir acaba ilginiz için teşekkür ederim

işyeri açtıgınızı bildireceksiniz. gelir hesabı kısmını usülüne göre onlar halleder.

yukarıda şöyle demişim zaten:
"Evde bakım aylığı alıyormuşsunuz. Eğer işyeri açarsanız bu durumu en geç 1 ay içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüğüne bildirmek zorundasınız. "

Üst Alt