Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyeri değişikliğinde vergi indirimi nasıl devam ettirilir?

selmandzgn

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Özgür bey merhabalar,

benim 2006 yılında aldığım vergi indirim raporum var, fakat işyeri değiştirdiğim için yeni işyeri benden 'vergi indirimine ilişkin yazı ve sağlık kurulu raporu işyeri değişikliği yapılması halinde yeni işveren tarafından aynen uygulanacaktır' ibaresinin olması gerektiği hakkında bir yazı göndermiş.

Benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor, bilgilendirirseniz çok sevinirim.

vergi indirim belgeleri tüzel kişilere hitaben hazırlanır. siz vergi indirimi aldığınız defterdarlığa şuan çalıştığınız işyerinden alacağınız bir dilekçe ile başvuru yapın. vergi indiriminizi o işyerine hitaben yazacaklardır. aslında bu işi çalıştığınız muhasebecinin yapması gerekir.
siz belgenizin bir kopyasını onlara verin.

@ozgurmeric74
Özgür Bey Merhaba;

2012-2016 yılları arasında vergi indirimimin olduğu çalıştığım şirketten ayrıldım. 2017 haziran ayında yeni bir işe girdim .

Bu Yeni şirketim de ben den ESKİ iş yerimden aldığım orjinal ergi indirmi raporumu istediler yeni şirketime Vergi muafiyet raporumu verdim sorum şu; acaba yeni çallıştığım şirkette de VERGİDEN muaf olarak mı çalışıyorum ??

Okuduğunuz için teşekürler... ?

tabii. vergi indiriminiz sürekli ise ömür boyu nerede çalışırsanız çalışın vergi indiriminden faydalanırsınız.tabii işyerini bilgilendirirseniz.
yalnız bu maaşınızın tamamını kapsamaz. engel derecesine göre değişik oranlardadır. örneğin 3.derece vergi indiriminiz varsa maaşınızın 210 tl sine indirim uygulanır. bu da sizin bordronuza 31,50 tl ek olarak yansır.

Göreve başlarken imzaları attığım esnada vergi indirim yazımın fotokopisini aldılar ve şu an vergi indiriminden yararlanabiliyorum. En azından ben de öyle oldu.

muhtemelen yeni işyeri vergi dairesine müracaat yapıp. kendilerine hitaben yazı almıştır.

Üst Alt