Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyeri değişikliğinde vergi indiriminin maliyeye bildirilmesi gerekiyor mu?

ali kendir

Yeni Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 1997 yılında ssk lı olarak özel sektörde işe başlaıdım. 1997 yılından 2002 yılına kadar normal, 2002 yılından itibaren sağlık merkezi faliyeti gösteren aynı işyerinde maliyeden vergi indirimi alarak %65 ile özürlü statüsünde çalışmaya devam edip 2004 yılında aynı sektörde başka bir hastanede çalışmaya başladım.
muhasebe servisine defterdarlıkdan alınmış rapor ve indirim belgelerimi ibraz ederek özürlü statüsünde çalışmaya devam ettim. Ama maliyeye herhangi bir işyeri değişikliği bildirmedim. Benim sorum işyeri değişikliği olduğu durumlarda maliyeye bildirme zorunluluğu var mı?
2004 de bildirmediğim için emeklilik ile sorun yaşarmıyım.

cevabınız için şimdiden çook teşekkür ederim.

ali kendir.

not. iki işyerimde aynı ildedir.

Evet bildirmek zorundasınız
Tek yamanız gereken yeni işyerinizden çalıştıgınıza dair bir yazı alıp maliyeye vermek... kurum gerekli cevabı iş yerinize bildiriyor

peki 2004 den bu yana bildirmediğim için maliye beni tekrar hastaneye sevk edermi acaba. tşk.edrm.

Hayır vergi indirimi hakkı bir defa alınır,tekrar hastaneye göndermezler.

sadece vergi indiriminizin %65 2 dereceden maaşınıza yansıyan kısmını alamamışsınız o kadar yani daha birmiktar fazla maaş alamassınız ama maliyeden bildirdiginiz takdirde 2. dereceden vergi indirim farkını maaşınızla birlikte almaya başlarsınız emekliliktede bi sorun olmaz hakkınız baki

ali kendir

arkadaşlar yalnız ben işyerime belgelerimi verdim onlarda bana2004 den beri maaşıma ek vergi indirimini veriyorlar. acaba işyerim maliyeye bildirmemişmidir. çinki hem özürlü statüsünde ssk yatıyor hemde vergi endirimi 2. dereceden 49,5 tl aylığıma yansıyor

Sadece şehir değiştirirseniz bunu deftrerdarlığa bildirmek zorundasınız. Onun dışında, aynı şehirde işyeri değiştirdiğinizde tek yapmanız gereken şey işyerinize vergi indiriminden yararlandığınızı beyan etmektir. Ayrıca defterdarlıktan evrak almanıza felan gerek yok...

Bulent bey benim soruma yardimci olursaniz sevinirim.ben vergi indirimi icin basvurdugumda eski is yeri adresim vardi..fakat ben evrak gelmeden ben baska isyerine isbasi yaptim..evrak ise dun postayla eski isyerime yollanmis..simdi ben o evragi alip yeni isyerime versem isleme konulurmu..yada herhangi bir yere bildirmem lazim...is yerim ayni sehir icinde...

Yazıda işyerinin ünvanı varsa, o zaman yeni işyerine veremezsiniz aslında. Ama bence bu hiç önemli değil. Yeni işyeriniz şifaye beyanınıza istinaden maaşınıza sakatlık indirimi uygulayabilir isterse. Vergi dairesine bi bildirim şartı yok.

vergi indiri şehir değisikliği

Sadece şehir değiştirirseniz bunu deftrerdarlığa bildirmek zorundasınız. Onun dışında, aynı şehirde işyeri değiştirdiğinizde tek yapmanız gereken şey işyerinize vergi indiriminden yararlandığınızı beyan etmektir. Ayrıca defterdarlıktan evrak almanıza felan gerek yok...

benim sehir değistiği için defterdarlıga hangi islemlerı yapmam gerekıyo aydınlatırsanız sevınırım

Vergi indirimini almış olduğunuz vergi dairesine gidip,işyeri değişkliğinizi bildirin.
Onlarda yeni işyerinize hitaben vergi indirimi yazısı yazacaklar.

Bu durumda işveren ''beni o şehrin vergi dairesi bağlamaz'' diyebiliyor.
Ben bulunduğum ilin vergi dairesi aracılığıyla vergi indirimimin kayıtlı olduğu diğer ilin vergi dairesine başvurmuş, dosyamı bulunduğum ilin vergi dairesine transfer ettirmiş ve akabinde bulunduğum ilin vergi dairesi bana dosya açarak işyerime de vergi indirimi yazımı kendileri göndermişti.

Nasıl transfer ettiniz vergi indirimi aldığım ilk ilin vergi dairesinemi basvurmu yapacam nasıl olacak bişi anlamadım aydınlatırsanız sevinirim ilk indirimi diyarbakırda aldım şimdi mardinde çalışıyorum nasıl olacak

sadece şunu sormak istiyorum.

ben özel sektörde iş yapan firmamdan ayrılarak aynı şehirdeki MEB de görev yapmaya başladım (EKPSS sonucu) yine de vergi indirimimi kuruma bildirmem veya birşey yapmam gerekiyor mu ??

Üst Alt