Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyeri değiştirince vergi indirim hakkım aynen devam eder mi?

Konular
62
Reaksiyonlar
0
selamlar

ben 2005-2008 arası vergi indirimi aldım ve maliyede kayıtlıyım. 2008de işten çıkardılar ve engelli istihdam zorunluluğu olmayan bir firmada 9 ay çalıştım fakat bu süre zarfında vergi indirimi aldığıma dair bir belge istemediler.(devam ettirmek) için
şimdi bir engelli pozisyonunda işe girersem defterdarlıktaki numaramdan vergi indirimim devam eder mi..

saygılarımla

Evet.
yalnız şu var. vergı daıresıne gıdıp calıstıgın ısyerınde eskı vergı ındırımıne ıstınaden bu ısyerındenden vergı ındırımı nden yararlanacagına daır yazı alman gerekecek. gozunu korkutmasın hemen verıyorlar yazıyı.

vergi indirimi

merhabalar

bir kez vergi indirimi hakkı kazandım bu hakkım tekrar işe girşlerde bakimidir.
saygılarımla..

Evet vergi ind.hakkı kazandınız mı bir daha vergi ind. hakkı almanıza gerek yok iş degiştiriseniz bile yeni iş yerinizden orda çalıştıgınıza dair bir belgeyi maliyeye (vergi ind.hakkı alırken belgeleri verdiginiz yere)vermektir.Maliye yeni iş yerinize vergi ind. yararlandıgınıza dair bir belge yollayacaktir...

Vergi indirim hakkı elde ettiğim raporu her zaman kullanabilir miyim?

selam
sağlık raporum 2002 senesinde çıkarttım . süreklidir.ibaresi var 2005te vergi indirimine hak kazandım bu raporumu ilelebet kullanabilir miyim
işe girişlerde bu raporla vergi indirimine devam edebilir miyim

saygılarımla

vergi indirimi belgesi

vergi indirimi belgesinin fotkopisini defterdarlıktan alacağız değilmi

vergi indirimi belgesi

merhabalar 2002 sağlık raporum süreklidir 2005 te vergi indirimine hak kazandım. ilelebet bu hakkım geçerlimi. şu an çalışmıyorum işe girince sakatlık indirimimi aldığımı nasıl belgeliycem ..çalışmadan defterdarlığa başlvursam sakatlık indirimimin olduğuna dair belge alabilirmiyim saygılarımla

Ama hep aynı soruları ayda bir sorunca yanıtlar değişmeyecek ki!

Evet, bir kez vergi indirim hakkı elde ettiğinde, bu hak bakidir, elinden alınamaz. İşyeri değiştirdiğinde tek yapman gereken defterdarlığa gitmek ve sakatlık indiriminden yararlandığına dair yazı alıp yeni işyerine vermek. Bu kadar.
Emeklilik zamanın geldiğinde de, sigorta müdürlüğüne başvurduğunda defterdarlıktan sakatlık indirim hakkın olduğunu beyan etmen erken emeklilik içim yeterli olacak.

sakatlık indirimi

2005 te aldığım sakatlık indirimi hakkım hep bakimidir. işe girersem bu indirim belgesini nasıl çıkartıcam yani hak etmiş olduğuma dair..

Vergi indirimi hakkını bir kez aldığınızda hakkınız bakidir.Elinizde bulunan vergi indirimine ait belge bir fotopopisi ile işyerinizin bağlı bulunduğu vergi dairesini bilgilendirirsiniz.Vergi daireside bunu teyit etmek için defterdarlığa iç yazışma yoluyla sorar ve vergi indirim hakkınızı teyit eder.

vergi indirimi belgesi

elimde böyle bir belge yok ama işten ayrılış bildirgemde sakatlık indirimi 3. derece olarak işaretli.. bu belgeyi ayrıldığım şirkettenmi yoksa defterdarlıktanmı alıcam

hak bakimidir.

merhabalar

2002 yılında %40 rapor aldım ve 2005 te bu raporrla işe girdim ve vergi indirimine hak ettim ve raporumda srekli yazmaktadır.2008 yılın da işimden çıkardılar daha sonrada engelli kontenjanı olamyan bir fabrikada 9 ay çalıştım fakat vergi indiriminden faydalanmadım

birkez vergi indirimi hakkı elde edenin bu hakkı kalıcımıdır. şu an çalışnıyroum işe girersem vergi indirmimim olduğunu nasıl kanıtlayacağım

Üst Alt