Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyeri değiştirmeli miyim, karar veremiyorum..?

celik

Aktif Üye
Konular
68
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadşalar...

sizinle bir konumu paylaşmak istedim. geçen hafta aksigorta ile işgörüşmesine gittim. ön görüşme olarak gitmiştim ama ik'nın müdürüne kadar çıkıldı. dün arandım ve şartlarını ortaya koydular. brüt 1000 ytl + yemek + servis + ssk + özel sağlık sigortası..

benim şimdi ki çalıştığım şirket ise brüt 970 + ssk + servis + anadolu sağlık sigortası..

aksigorta daha iyi gibime geliyor ama. hani çıkıpta sonradan pişmanlık duyacağım diye korkuyorum. en çokta ayrılacağım ortamdan..

görüşlerinizi bekliyorum.

tşkler..

Benim düşüncem,huzurlu ve rahat çalışacağın ortamı tercih etmenden yana olacaktır.Zira maddi olarak çok büyük fark yok...

arada ki fark şimdi ki çalıştığım iş yerinden 970 tl brütten 700 küsür kalıyor. 700 küsürden de cepten yemek yiğiyorsun onuda 120 tl de kalıyor 55o küsür. ama anadolu sigortadan 1000 tl den bana ne kadar kalır 800 yakın. cepten de yemek yok. yemekleri kendileri veriyor. aldığım para cepte kalıcak yani.

iş konusunda ise;

şimdiki çalıştığım iş yerinden idari işler & satınalma bölümünde muhaberat elemanı olarak çalışıyorum. evrak takipçiliği. evrakları teslim alma - sahiplerine verme (posta - kargo - kurye v.s) gibi.

ama aksigortada müşteri hizmetlerine girecekmişim. yani oturduğum yerde çalışacakmışım. bir engelli için uygun bence. ve oradan belki iş konusunda bir şeyler daha da öğrenebilirim. kendimi geliştirme açısından.

tşkler...

kardeş farkıda çok duşunme zaten aradaki fark çokta büyük deil iş yerinden hüzürlüysan kal ama şuda var iş değiştirirsen kendini dahada çok geliştirmiş olursun genede yureğinin sesini dinle

Sana tavsiyem ayrılman durumunda sosyal haklarının ödenip ödenmeyeceği konusunu iyi düşün.Bir çalışan için bunlar çok önemli.

kendi isteğimle ayrıldığım için muhakkak ödenmez...

şimdi aksigorta insan kaynakları müdürü beni aradı ve verdiği teklif..

brüt 1000 tl
yemek + ssk + özel sigorta + servis
3 ayda bir ikramiye
saat 08:30 dan 17:30 a kadar
bölüm - operassyon

yarın net cevap vermem gerekiyor.

tşkler..

bence bır işyerındekı en onemlısı huzurlu ortamın olması gıdeçeğın yerde öncekı ortamı aramayacaksan sorun yok ama en önemlısı bır işyerınde calışıyorsan o işyerının iş sureklılığı olması önemlı

istifa dilekçesi

(arkadaşlar dilekçe de bir yanlışlık var mı? acaba)

04-05-2009

....’ne;​

Şirketiniz ....de 08.06.2005 tarihinde başladığım Muhaberat Elemanı (engelli kadrosunda) görevimden bugün (04.05.2009) itibari ile istifa ediyorum

Saygılarımla...
Mehmet Kavcu

Uyarı:
Neden istifa ediyorsun.İstifa etmen durumunda,birçok Sosyal haktan mahrum olacaksın.Bunları düşündün mü?

ışı bırakman için ıyı bırgerekcen yoksa işinı bırakma daha sonradan iş bulmak için sıkıntı yaşayabılısın karar senın arkadaşım

sizinle bir konumu paylaşmak istedim. geçen hafta aksigorta ile işgörüşmesine gittim. ön görüşme olarak gitmiştim ama ik'nın müdürüne kadar çıkıldı. dün arandım ve şartlarını ortaya koydular. brüt 1000 ytl + yemek + servis + ssk + özel sağlık sigortası + üç ayda bir ikramiye. yani hesaplayınca aylık 1000 tl oluyor..

benim şimdi ki çalıştığım şirket ise brüt 970 + ssk + servis + anadolu sağlık sigortası.. 970 brütten bana 700 küsür kalıyor -150 yemekten cepten değerseniz bana kalıyor asgari ücret. hani çalışıyor olarak gösterilen arkadaşlardan farkım yok.

bu arada sosyal hak dediniz. tazminat dışında başka ne var acaba..

tşkler....

Tarih dilekçenin en üstüne atılmaz ,celik...Dilekçende bir çok hata var...

ihbar öneli değerken?

bir çok hatayı düzeltip, yazarsanız sevinirim..

tşkler..

İ[FONT=Verdana][SIZE=1]hbar tazminatı, işçinin iş kanunundan doğan hakkıdır. Çeşitli sebeplerle işten çıkartılan işçiye çalışma süreleri göz önünde bulundurularak verilen tazminattır. İşveren ve işçi akdin feshinde bildirim sürelerine uymak zorundadır.[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1]Kendi isteğiyle işten ayrılan işçi ihbar tazminatına hak kazanamaz.
[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1]Belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi gerekir.[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1]İş sözleşmeleri;[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=1]a) İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=1]b) İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=1]c) İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=1]d) İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=1]Feshedilmiş sayılır.
[/SIZE]
[/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1]Bu süreler asgari olup sözleşmeler ile artırılabilir.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=1]
[/SIZE][/FONT]

...’ne;​

Şirketiniz ..’de 08.06.2005 tarihinde başladığım Muhaberat Elemanı (engelli kadrosunda) görevimden bugün (04.05.2009) itibari ile istifa ediyorum...Bilgilerinize arz ederim.

Adres:
Mehmet Kavucu
04.05.2009
imza​
Buraya yazarken şekil olarak tam olmuyor...Adresin karşısına isim soyad,tarih ve imza atılır yani, kağıdın sağ alt bölümüne...

peki raman72 ve diğer arkadaşlar yerimde olsaydınız sizlerde değiştirmez miydin..

tşkler...

bence iş degiştirmeyin.bunla yıllık kazandıgınız haklarınız iş ortamınız var.şimdi aldıklarınız ile alacaklarınız arasındada pek fazla fark yok bence.siz bilirsiniz sonuçda elbette
saglicakla

İşyerin senin işten çıkacağını bugün mü öğrenecek?eğer öyle ise hayır çıkamazsın ihbar süresine uymanı isteyebilir..

bence iş degiştirmeyin.bunla yıllık kazandıgınız haklarınız iş ortamınız var.şimdi aldıklarınız ile alacaklarınız arasındada pek fazla fark yok bence.siz bilirsiniz sonuçda elbette
saglicakla

1-yıllık kazandığımız haklar değerken, ne oluyor,,
2-şimdi aldığım ile alacaklarımın arasında da büyük fark var bence.

eski işyeri 900 küsür brüt + brütten bana 700 küsür kalıyordu. yemeği de cebimizden yiğiyorduk. oradan da 150 tl çıkar. kalıyor 550..

şimdi ki gireceğim iş yeri

brüt 1000 + brütten bana kalır 750 üstü + yemeğide kendileri veriyor. + 3 ayda bir ikramiye. 3 x 750 tl = 2,250 + ikramiye 750 = 3000 tl

3000 tl / 3 = 1000 tl.

bu duruma göre bana da şimdi aldığım maaşın iki katılını alıyor gibime geliyor..

tşkler...

3 yıla yakın kıdem tazminatın yanacak olsada, yıllık ücretli izin hesabın sıfırlanacak olsada risk almaya değer kardeşim.. alacağın ikramiyeler 2 yıl içinde zararını karşılar.. kendini geliştirebileceğin önünün açık olacağını düşündüğün işi kabul et geriye bakıp pişman olacağını sakın düşünme..
başarılar....

tşkler arkadşalar 1 haziran 2009 tarihinde aksigorta da çalışmaya başladım.

Üst Alt