Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyeri durum bildirir sağlık kurulu raporunu dikkate almazsa ne yapmalıyım?

Gedavet

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İş Yeri Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporunu Dikkate Almazsa Ne Yapmalıyım?

Çalıştığım yere 3 hafta önce Üniversite Hastanesi'nden aldığım Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu'nu teslim ettim fakat herhangi bir dönüş olmadı. Astım hastasıyım, madende çalışıyorum. Raporda; "gaz ve toz bulunduran ortamlarda çalışması sakıncalıdır" şeklinde karar var. İlgili yöneticilere gidip ne olacağını soracağım fakat bu raporu dikkate almak istemezlerse nasıl bir yol izlemeliyim?
Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Son düzenleme:
Gedavet
muhakkak dikkate alacaklardır ama iş verenin işten çıkarma hakkı da var maalesef

Aynı durum benim başıma geldi, çelikhanedeydim bende.Heyet raporunda; astım, çalışamaz tozlu ve sıcak ortam da yazıyordu.İşten çıkardılar bölüm değiştireceklerine.Benim eşim fabrikada, onu da atarlar diye mahkemeye başvurmadım.Ama şuan bir tarla satılıyor biz ait, fabrikaya.Yeniden almazlar ise çalışabileceğim bir yere, mahkemeye vereceğim.Burası türkiye oradan da pek bir şey çıkacağını sanmam ama..Çıkmaz ise yurt dışına..

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MRM GürkanA
Kamuda çalışıyorum, istihdam edebilecekleri yerler olduğu için fesif olmayacaktır. Fakat 1 ay olmasına rağmen cevap verilmedi.

Gedavet
Benim çalıştığım yerde demir çelikti, yani kamu özel farkedeceğini sanmam, sonçta işçi olduğunuz için.Hayırlısı olsun hakkınızda.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum bildirim raporuna rağmen işveren işçinin çikişini verirse tazminat ödemekle yükümlüdür .

Üst Alt