Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyeri kendiliğinden vergi indirimi uygulayabilir mi?

Körfez41

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
@Ufukalp - @OturanBoğa

17.06-2016 tarihinde engelli statüsünde işe başladım ve vergi indirimi için birkaç gün sonra Bağlı olduğum vergi dairesine gerekli olan evraklarımı verip başvuruda bulundum.
Fakat 23.06.2014 tarihinde başka bir iş teklifi gelince o işyerini bırakıp diğer işyerine geçiş yaptım.

Bağlı olduğum vergi dairesinin adresinden takip ettiğimde ilk işe girdiğim yer görülüp evrağım ANKARA'da ve ceerevap bekleniyor ifadesi yer alıyor.Bu durumu yeni işverenime anlattığımda biz kurum olarak sizin işlemlerinizi toplu olarak yapıp işkur aracılığıyla gerekli olan yerlere müracatımızı yapıyoruz diye cevap verildi.
Böyle bir durum olabilir mi?Yada yeni işyerimde gerekli evrağımı hazırlayıp ben kendim bağlı olduğum vergi dairesine tekrar şuan çalıştığım kurumu bildirmem gerekiyor mu?

Cvp verecek olan kişilere şimdiden teşekkür ederim.

Körfez41
Aslına bakarsanız yeni işvereninizin söyledikleri asılsız.
Hiç bir şekilde bir firma işkur aracılığıyla çalışanı için vergi indirimi başvurusu yapamaz, vergi indirimi olmadığı halde engelli diye vergi indirimi uygulayan firmalar var ama sonradan tesbit edildiğinde çalışana büyük meblağda borç çıkarılabilmektedir.
Ancak sizin durumunuz farklı. Siz zaten vergi indirimi için tüm evraklarınızı ibraz edip usulüne uygun olarak başvurunuzu yapmışsınız. Olumlu sonuçlandığında edineceğiniz sürekli vergi indirimi çalışma hayatınız boyunca geçerlidir.
İşvereniniz, bu belge başka firmaya hitaben düzenlenmiş deyip inat etmediği sürece yeni işvereninizi bildirmenize gerek de yoktur.

Üst Alt